Weekend ophold nær Aarhus: Langhoff & Juul Hotel

Reklame for Langhoff & Juul.

Weekend ophold nær Aarhus

På min 30 års fødselsdag var Casper, Ebbe og jeg på weekend ophold nær Aarhus. Nemlig i Ebeltoft, hvor vi havde en enkelt overnatning på Langhoff & Juuls Boutique hotel: Hotel Ebeltoft Strand. Det fineste gamle hotel lige ned til vandet. Hotellet er sat i stand og består både af hotelværelser og af en restaurant, nemlig Langhoff og Juul. Måske I allerede kender den fra Guldsmedgade i Aarhus? Rustik indretning, uformel stemning og virkelig god mad.

Pt er hotellet midlertidigt lukket grundet hele Corona situationen, men forhåbentlig får de snart lov at åbne op igen. Jeg tænkte derfor at jeg ville udgive indlægget nu, da I måske kunne blive inspireret til en lillegetaway senere på året. Der er jo snart både mors og fars dag og de sælger gavekort til både restaurant og ophold. En god måde at støtte sådan et fint sted i en svær tid.

Weekend ophold nær Aarhus

Weekend ophold nær Aarhus

Ditteblog

Frokost

Vi startede weekend opholdet med at spise en lækker frokost, imens Ebbe tog sig en lur i klapvognen udenfor. Det blæste helt vildt imens vi var der og da hotellet som sagt ligger lige ud til vandet, fik vognen sig en ordentlig rusketur. Det sov han heldigvis kun endnu bedre af.

Casper valgte et stjerneskud og jeg gik all in, med tre højtbelagte smørrebrød, som Casper måtte hjælpe mig med at komme igennem. Der var nemlig rigeligt med mad og det var både smukt for øjnene og smagte virkelig lækkert. Vi valgte selvfølgelig lokale drikkevarer til maden.

Weekend ophold nær Aarhus

Langhoff & Juli hotel

Hotel

Vi fik checket os ind på hotel værelset, som også har udsigt til vandet. Hvis I har børn med som skal sove i barnevogn om dagen, kan jeg anbefale at be om et værelse nede ved jorden.

Værelserne er også i stand satte og er virkelig fine. Der er en lille gang, hvor vi flyttede Ebbes weekendseng ud, da han er vant til at sove på eget værelse. Sengen havde de forresten sørget for at vi kunne låne, så vi ikke skulle slæbe alt for meget med. Der er et lille køkken med det mest nødvendige. Eget bad og toilet, og så er der selve værelset som er stort, lyst og lækkert. Der er højt til loftet, da der er en hems øverst og udenfor er der enten altan eller terrasse lige ud til vandet.

Ditteblog & Ebbe

Amning

Hotel med hems

Vejret var desværre ikke rigtig til at komme ud og opleve Ebeltoft, som vi ellers havde planlagt. Så vi var en del på værelset. Men det var faktisk virkelig hyggeligt og man kunne mærke på Ebbe, at han nød at vi begge var omkring ham og havde fuld fokus på ham.

Far og søn

Langhoff og Juul lounge område

Eftermiddags kaffe

Fælles lounge

I samme bygning som restauranten, er der også et rigtig hyggeligt lounge område. Her fik vi eftermiddags kaffe og kage. Da Ebbe skulle have sin 2. lur udenfor, blev vi siddende foran brændeovnen og slappede af og nød at vi ikke skulle nå noget. Jeg drømmer virkelig om at vi skal have et sommerhus med brændeovn en dag. Der er ikke noget mere afslappende, hvis I spørger mig. Især ikke når der også er havudsigt imens.

Ebeltoft by

Ebeltoft by

Ebeltoft

Da Ebbe vågnede igen og vejret klarede op, gik vi en tur op i byen. Butikkerne ligger i 5 minutters gå afstand fra hotellet. Det hele var desværre lukket da vi nåede derop, men jeg har været der tidligere og de har mange fine små butikker, genbrugs butikker og caféer.

Læs evt. Michelles guide til byen: Guide til Ebeltoft (sådan kan du bruge en dag i den fine, brostensbelagte by)

Weekend ophold nær Aarhus

Langhoff og Juul restaurant

Weekend ophold nær Aarhus

Aften menu

Om aftenen havde vi igen bord i restauranten, hvor vi hver valgte en hovedret fra deres ‘a la carte menu. Vi havde nemlig besluttet os for at droppe en 3-retters menu + vin menu, nu hvor vi havde Ebbe med. Så kunne vi i stedet nyde en enkelt ret, uden at have en utålmodig baby ved siden af. Det fungerede så godt for os.

I anledning af min fødselsdag startede vi med et glas bobler. Tjeneren, som i øvrigt var den samme gennem hele dagen, var så sød og havde god tid til os. Den uformelle og hjemlige stemning, gjorde hele dagen og aftenen meget afslappende.

Efter boblerne kom maden. Casper fik oksebovsfilet og jeg fik havtaske og det var så skønt at være ude og spise noget lækkert mad sammen igen.

Restaurant med børn

Ophold med baby

Jeg vil lige knytte et par ord til det at være afsted med en baby. Det havde jeg nemlig selv været meget spændt på inden. Jeg havde forhørt mig på hotellet da vi bookede og de forsikrede mig om, at det var helt op til os. Ebbe var meget velkommen.

Som jeg skrev tidligere havde de sørget for både gæsteseng og babydyne på værelset. De havde også en højstol i restauranten, men faktisk sad han bare i sin klapvogn ved siden af bordet. Stedet er nemlig så stort, at man sagtens kan have vognen med ind i restauranten.

Vi havde færdiglavet mos og grød med til ham til hele weekenden, som endda kunne stå på køl på værelset.

Det jeg havde været mest nervøs for, var hvis andre følte at vi forstyrrede dem ved at have Ebbe med. Især i restauranten. Men vi valgte at spise tidligt (kl.18), så vi var stort set færdige da de andre gæster satte sig. Derudover var vi der i lavsæson (februar), hvilket jeg faktisk virkelig kan anbefale. Det betød blandt andet at vi stort set havde lounge området for os selv.

Hotel ophold nær aarhus

Lige overfor hotellet ligger en Føtex, hvor vi var ovre for at købe snacks til om aftenen. Ebbe blev puttet omkring kl. 20, så vi havde en hel aften på værelset med bland selv slik og serier på computeren. Det fungerede rigtig fint at have Ebbe i gangen ved siden af, selvom det ikke var et separat rum.

Weekend ophold nær Aarhus

Weekend ophold nær Aarhus

Morgenmad æg

Morgenmad kaffe

Morgenmad Langhoff & Juul

Morgenmad

Næste morgen spiste vi morgenmad fra morgenmads buffetten. Det er også muligt at købe deres brunch, som I måske kender fra deres cafe i Aarhus.

Weekend ophold nær Aarhus

Weekend ophold nær Aarhus

Det er ikke sidste gang at vi har taget sådan et weekend ophold nær Aarhus. Især ikke når det er muligt at gøre det så tæt på hvor vi bor og endda uden at skulle have Ebbe passet. Ingen tvivl om at det også kunne være dejligt at tage afsted uden ham engang. Men hvis man ikke har mod på at få passet sin baby, kan jeg kun anbefale at tage afsted med baby. Det var virkelig en god oplevelse for os og jeg kan ikke komme i tanke om en bedre måde, at fejre min 30 års fødselsdag på.

Læs også: Den ultimative Aarhus guide – Mine bedste tips til min yndlings by

 

Del med nogen du holder af
Kommentarer

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Sprog 20 måneder – Bekymringer...
Aarhus: Brunch hos Landcafé
Bagom bloggen: En typisk arbejdsuge...
DIY guide: Træ terrasse
10 måder at optimere sin...
Little Unbox – Månedlige overraskelser...
Bryllupsplanlægning: Vielsesringe, lokation, mad og...
Anbefaling: Legetøj til 2-årige –...