Annonce

Vuggestue eller dagpleje – tanker for og imod

Vuggestue eller dagpleje

Der er noget der fylder mere og mere i mine tanker, efterhånden som vi nærmer os det nye år. Nemlig Ebbes vuggestue start. Jeg ved godt der stadig er længe til. Planen er nemlig at han skal starte d. 1. april 2021. Når han er 21 måneder. Indtil da passer jeg ham hjemme. Han er skrevet op til en vuggestue og fordi han først skal starte så sent, så har jeg ikke valgt flere prioriteter. Det virker også som om vi sagtens kan få plads, da vi pt er nr. 10 på ventelisten.

Men, nu er jeg simpelthen kommet i tvivl. Burde jeg have skrevet ham op til en dagpleje også? Jeg tror godt det stadig kan nås og derfor er jeg begyndt at vakle lidt i vores beslutning.

Hvis jeg bare ser på Ebbe, så er han umiddelbart et rigtig dagplejebarn. Han er forsigtig, skal lige se folk an, har brug for masser af tryghed og fysisk kontakt.

Vuggestue eller dagpleje

Men hvorfor så vuggestue

Vores tanker bag at skrive ham op til vuggestuen til at starte med, var faktisk hans alder. Altså at han er så gammel når han skal starte. Hvis han skulle være startet da han var 10 måneder, havde jeg slet ikke været i tvivl om at dagpleje ville være det bedste for ham. En kendt fast voksen, rolige rammer og få børn at forholde sig til.

Men nu er han tæt på to år når han skal starte og det synes jeg ændrer en del. Selvom jeg godt ved at man stadig skal tage udgangspunkt i barnet (og ikke alderen). Men jeg tænker at han har en alder, hvor han godt kan blive udfordret, uden at det blir for voldsomt for ham. At han kan udvikle sig positivt af udfordringen, så længe vi tager det i hans tempo.

Fordelene ved vuggestuen er umiddelbart fleksibiliteten og at der aldrig skal en gæstedagplejer i spil ved sygdom. Dog er det ikke noget vi er så afhængige af, da jeg jo skal på barsel. Så for os handler det mest om, at vi lige så godt synes vi kan tage springet nu, i stedet for når han skal i børnehave. Altså det store spring til en stor institution.

Vuggestue eller dagpleje

Indkøring i institution

Vi har aftalt at det er Casper der kommer til at køre Ebbe ind, da vi tror det vil give os det nemmeste udgangspunkt. Han er vant til at gå tæt op af mig hver dag, så vi tror det vil være svært for ham, hvis det er mig der går fra ham. Derudover er jeg også rimelig højgravid på det tidspunkt, så i tilfælde af en tidligere fødsel, så giver det også bare mest ro på den måde. Umiddelbart regner vi med at Casper tager to ugers ferie til det og hvis der så skal bruges mere tid, så tager jeg over. Hvis jeg skulle føde før, går Casper jo automatisk på 14 dages barsel og så kan han fortsætte indkøringen. Så vi håber det er en skudsikker tidsplan, selvom jeg godt kan se, at den udefra måske virker lidt stram.

Børneværelse inspiration

Jeres erfaringer

Jeg tror også at jeg synes det er så svært, fordi jeg i virkeligheden intet ved om hverken vuggestuer eller dagplejere. Altså man hører en masse fordomme, som at der er masser af larm i en vuggestue, at der er kaos og ikke nok pædagoger til børnene. Samtidig er man jo slet ikke sikker på at det bare fungerer hvis man får en dagplejer.

Jeg gad rigtig godt høre jeres erfaringer. Måske især hvis I har børn der minder om Ebbe – trives de i en vuggestue? Hvordan var indkøringen? Hvor lang tid tog det? Del endelig – og gerne i kommentarfeltet så andre også kan få gavn af jeres erfaringer. Jeg er sikker på at der står rigtig mange forældre i den her situation. Man vil jo så gerne vælge rigtigt fra start og give sit barn det bedste udgangspunkt.

Husk at I sagtens kan kommentere anonymt, det er kun mig der kan se jeres e-mail og det gør det meget mere overskueligt for mig at svare herinde, frem for hvis I sender en besked på Insta.

<strong>Vuggestue eller dagpleje</strong> - tanker for og imod 1

Børneværelset

I får lige lidt info til billederne i indlægget også. Jeg har nemlig været i gang med at lave lidt om på Ebbes værelse. Den ene væg er blevet malet blå i farven Havbris fra Jotun (glans 5) og så har vi hængt en gammel skoletavle op, som er et loppefund. Bænken er også loppefund – det er en gammel Kaare Klint jeg har malet i Blushing Peach fra Jotun. Det lille tæppe er fra Oy Oy Living Design og det runde Jute tæppe er fra Hübsch. Flagranken er fra Søstrene Grene og de små klodser med bogstaver er loppefund. Karlekammerskabet er fundet på DBA og malet i farven Cuppa Coffee fra Dyrup.

Læs også: Søvnhjul – Sådan har vi fået en fast (og god) søvnrytme

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

91 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Interiør: Detaljer og plakater på...
KBH: Madklubbens nye restaurant Bazaar
Opstart af grød & mos...
Weekend ophold nær Aarhus: Langhoff...
DIY guide: Træ terrasse
Interiør: Årets farve 2016 fra...
Huskøb: Vores proces som førstegangskøbere
KonMari metoden til oprydning og...