Annonce

Vores nye seng og vigtigheden af god vejledning

Indlægget er sponsoreret af Sengespecialisten og Auping.

De sidste par gange jeg har skrevet om vores nye seng har det handlet om selve søvnen. Både hvad en god nattesøvn kan gøre for ens overskud og hvordan man kan optimere sin nattesøvn.

I dag skal det handle lidt mere om sengen og hvordan vi fandt frem til den helt rigtige seng (og madras) for os.

Vores <strong>nye seng</strong> og vigtigheden af god vejledning 1

Casper og jeg besøgte begge to Sengespecialisten ude i Aarhus V, for at vi kunne finde den helt perfekte seng, som passede til os begge. Jeg havde selvfølgelig luret på hjemmesiden inden, og vidste derfor godt hvilket sengestel vi gik efter. Selvfølgelig kun ud fra layout, så også selve sengestellet blev vi meget klogere på derude. Det vigtigste var dog at komme ud og få noget vejledning til at vælge den helt rigtige madras.

Vores <strong>nye seng</strong> og vigtigheden af god vejledning 2

Jeg fandt hurtigt drømmesengen, som er en Auping Essential seng. Sengestellet er lavet ud af træ, stål og aluminium, som alle er 100% genanvendelige materialer. Den fås i mange forskellige farver og kombinationer, men jeg havde selvfølgelig forelsket mig i den lyserøde med bordeaux sengegærde. Yndlings kombination!

Vores <strong>nye seng</strong> og vigtigheden af god vejledning 3

Casper var ikke helt med på den lyserøde seng, så vi lavede et kompromis, med en mørkeblå sengeramme og et lyserødt hovedgærde.

Vores <strong>nye seng</strong> og vigtigheden af god vejledning 4

Sengebunden er anderledes end hvad jeg tidligere har været vant til, hvor vi havde trælameller. I Essential sengen er der nemlig en plan spiralnetbund, der giver unik ventilation og virkelig god støtte. Vi prøvede faktisk at ligge på den samme madras, men på to forskellige bunde og vi kunne virkelig mærke (og se) forskel.

Vores <strong>nye seng</strong> og vigtigheden af god vejledning 5

(Senge) Specialisten i butikken forsikrede os om, at det var en bund man kunne have resten af livet, da nettet er super holdbart. (Der er desuden også livstids garanti på den). Han demonstrerede ved at stille sig på nettet og hoppe op og ned. Måtte selvfølgelig også lige give vores egen et skud.

Vores <strong>nye seng</strong> og vigtigheden af god vejledning 6

Til valg af selve madrassen var det virkelig rart at få hjælp og vejledning. Vi havde god tid til at høre om de forskellige madrasser og vi fik afprøvet forskellige hårdheder. Cresto madrassen fås nemlig i 4 forskellige hårdheder, hvor affjedringen tilpasser sig kroppen med faste zoner ved hofterne og blødere zoner ved skuldre og ben. Casper og jeg endte tilfældigvis med at ligge bedst i den samme hårdhed, men man kan sagtens vælge to forskellige hårdheder og stadig få én madras (uden rille i midten, som vi havde før).

Madrassen har en indbygget topmadras, som har et tykt komfortlag af blød og fleksibel latex, som nemt kan lynes af ved vask.

Vi blev vejledt i, at når man ligger sig på siden, skal rygsøjlen og skuldrene ligge i et T. Altså skal rygsøjlen være helt lige og hoften skal ligge på en måde, så den hjælper med at presse skuldrene tilpas ned i madrassen. Så én ting er hvordan det føles at ligge i sengen, men vi blev også gjort opmærksomme på, hvordan kroppen ser ud, når den ligger optimalt.

Måske I skal prøve at få fx. kæresten til at tjekke, hvordan I ligger på jeres nuværende madras?

Vores <strong>nye seng</strong> og vigtigheden af god vejledning 7

Faktisk bruger man i gennemsnit en tredjedel af sit liv i sengen, så det er virkelig vigtigt at man ligger godt i alt den tid. Det kan som jeg skrev om tidligere, være med til at øge ens overskud og så kan det have en positiv indvirkning hvis man døjer med nogle kropslige skavanker, som f.eks. rygproblemer, nakkespændinger, hovedpine osv.

En tommelfingerregel er, at en (god) madras holder i ca. 10 år hvorefter den skal udskiftes, for blandt andet at kunne give den optimale støtte.

Hvis ikke det var fordi jeg netop havde smidt vores sengetøj i vaskemaskinen, tror jeg da at jeg skulle have en lille søndags lur efter alt den sengesnak. Det må blive på sofaen i stedet. Vi har nemlig været i fuld gang med at organisere soveværelset, så resten af søndagen skal bruges på afslapning.

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Huskøb: Vores proces som førstegangskøbere...
10 måder at optimere sin...
Lidt om vores kommende flytning...
Guide: Sådan laver du en...
De første billeder fra huset
Interiør: Smukke plakater fra Desenio
Aarhus: De bedste steder at...
Huskøb: Vores proces som førstegangskøbere