Annonce

Vores køkken: Valg af køkkenelementer, hårde hvidevarer og detaljer i indretningen

Indeholder reklame.

Efter præcis to måneder i huset er det vidst på tide at jeg uddyber lidt omkring vores køkkenvalg. Jeg har nemlig løbende fået en del spørgsmål til både indretning, valg af materialer, hårde hvidevarer osv. fra andre, som står overfor at skulle købe nyt køkken.

Vi har været lidt låste ift. at vores hus er et projektbyggeri, så valg af køkkenleverandør har vi slet ikke være inde over, da HTH var fast leverandør hos os. Noget jeg i første omgang var lidt ærgerlig over, da jeg syntes deres køkkener var meget traditionelle i forhold til de køkkener jeg havde forelsket mig i. Heldigvis fandt vi et køkken som vi er blevet vanvittigt glade for.

Læs også: Indret med farver – Sådan vælger du de helt rigtige farver til dit hjem

Vores køkken: Valg af køkkenelementer, <strong>hårde hvidevarer</strong> og detaljer i indretningen 1

Køkken elementer

Vi har valgt et helt gråt køkken i laminat med trækant lister, som matcher vores gulve. Køkken modellen hedder “Focus laminat” og vores farve hedder “Mørk sand”. Både sokkel, sidestykker og bordplade er i samme farve og materiale, da vi gerne ville have det så enkelt som muligt. Overfladen er ret blød og ikke sådan “blank” som man måske typisk tænker en laminat overflade, hvilket jeg synes gør udtrykket virkelig fint.

Greb

Vi ville gerne have greb på vores køkken, hvilket til dels har noget med farven på fronterne at gøre. Jeg vil ikke sige de er direkte sarte, men når man er i gang med madlavningen og har fået noget fedt på fingrene, så kan det ses. Derfor er jeg meget glad for vores beslutning om at vælge greb. De er også fra HTH og er i en mat messing.

Skuffer

Indretningsmæssigt så har vi valgt skuffer overalt, med inderskuffer til bestik. Faktisk har vi kun et enkelt skab over ovnen, og så højskabet som er køle/frys. Oprindeligt var køkkenet også tegnet med overskabe, men dem har vi valgt fra af æstetiske årsager. Vasken i køkkenet er sort og er underlimet, så den ikke har en kant ud til bordpladen.

Lidt om købsprocessen

Husk at gøre opmærksom på hvis I gerne vil have indflydelse på ALLE detaljer. Vi har aldrig prøvet at købe køkken før, så der var nogle valg vi slet ikke havde tænkt på, som bare blev truffet for os. Valg som vi så måtte lave om efterfølgende.

F.eks. bestikskuffen – der fik vi en plastik indsats og måtte efterfølgende ud og bytte den til en i træ. Bordpladen var også meget tykkere end den vi er endt med, men blev “heldigvis” leveret med en fejl på, så vi kunne nå at lave det om. Så man skal virkelig være opmærksom på detaljerne, ellers oplevede vi, at der bare blev truffet et valg for en.

Vores køkken: Valg af køkkenelementer, <strong>hårde hvidevarer</strong> og detaljer i indretningen 2

Vores køkken: Valg af køkkenelementer, <strong>hårde hvidevarer</strong> og detaljer i indretningen 3

Hårde hvidevarer

Alle vores hårde hvidevarer i huset er købt hos Miele og er en klar opgradering ift. standardvalget, men ikke noget vi ønskede at gå på kompromis med. Bare for god ordens skyld vil jeg lige nævne at vi altså selv har købt produkterne, men har fået en rabat, hvorfor der skal stå reklame.

Induktions kogeplade

Kogepladen er en induktions kogeplade, som er planforsænket ned i bordpladen. Vi har aldrig haft induktion før, så vi skal lige vænne os til hvor hurtigt temperaturen går op (og ned) når man laver mad, i forhold til hvad vi har været vant til. Men det er virkelig lækkert at arbejde med. Udover to almindelige kogeområder, har pladen også et område i højre side der kan laves til ét stort. Efter at have besøgt Mieles showroom i Vejle, fandt jeg ud af, at der findes et virkelig smart fad der passer til. Så kan man f.eks. brune kød, grøntsager, rodfrugter osv. på den store plade, hvorefter fadet sættes direkte i ovnen, som det også passer til. Smart!

Sidste funktion jeg lige vil fremhæve, er at kogepladen har en play/pause knap, hvor man hurtigt kan sætte alle blus på pause, hvorefter den skruer ned på 1. F.eks. hvis telefonen ringer eller man bliver forstyrret på anden vis. Efterfølgende trykker man play og så går alle blus tilbage på den varme de var på, før man trykkede pause.

Vores køkken: Valg af køkkenelementer, <strong>hårde hvidevarer</strong> og detaljer i indretningen 4

Vores køkken: Valg af køkkenelementer, <strong>hårde hvidevarer</strong> og detaljer i indretningen 5

Ovn

Jeg tror at tegnet på at man er blevet ægte voksen, eller hvert fald husejer, er når man kan få optur over sin ovn hver gang den tages i brug. Sådan har jeg det nemlig med vores nye ovn. Generelt synes jeg designet passer rigtig godt til køkkenet, med det stilrene grebsfrie udseende og med en overflade i sort, så den passer til kogeplade, armatur, lamper osv. Ovnen åbnes via touch panelet hvor alle andre funktioner også styres fra.

Funktionerne er mange, men man bliver heldigvis hjulpet rigtig godt på vej med skærmen, der fortæller hvad de forskellige ikoner betyder, når man vælger dem. Den smarteste funktion må være selve “Auto programmet”, som indeholder et væld af muligheder. Her kan man nemlig vælge præcis hvad det er man skal tilberede. Om man vil stege kød, bage boller, pizza eller måske bare sætte en dej til hævning. Så finder den ud af resten selv.

Dampfunktion

Ovnen har en dampfunktion med et damprør, som den selv regulerer i auto programmet. Dampfunktionen kan f.eks. være med til, at et stykke kød holder på dens saft og kraft, og til at give hjemmebagte boller den helt perfekte skorpe. Noget som jeg glæder mig til at eksperimentere endnu mere med.

Pyrolyse

Ovnen har pyrolyse, så ved hjælp af et program er den selvrensende. Vi har endnu ikke gjort den så beskidt at det har været nødvendigt at afprøve, men jeg synes virkelig det er rart at tænke på, at vi aldrig mere skal skrubbe og skure en ovn med fastbrændte madrester. Risten kan endda også tåle at være i ovnen imens pyrolyse programmet kører.

Pladerne skal derimod tages ud, men de er lavet med en bestemt emalje, så man nærmest ikke kan brænde noget fast på dem. Faktisk skal man ikke bruge bagepapir, men bare vaske dem af med en stålsvamp efter brug, så fedtlaget fra maden forsvinder.

Ovnen varmer virkelig hurtigt op, så jeg skal lige huske at jeg ikke længere behøver tænde den som det første når jeg starter på madlavningen, da det ingen tid tager at nå 200 grader.

Vores køkken: Valg af køkkenelementer, <strong>hårde hvidevarer</strong> og detaljer i indretningen 6

Køleskab/fryser

Vores køleskab og fryser er i højskabet ved siden af ovnen, og er altså integreret så det ikke ses. Jeg elsker at organisere og køleskabet er ingen undtagelse. Det har en virkelig stor grøntsagsskuffe nederst og så er der ellers hylder i resten. Der hvor det skiller sig ud, er at det har “Dynacool”, som er en blæserfunktion der sikrer ensartet temperatur i hele køleskabet. Man skal altså ikke tænke over hvor de forskellige madvarer placeres, fordi forholdene er ens på alle niveauer (normalt er der varmere øverst end nederst).

Fryseren kan også lidt ud over det sædvanlige. Det smarteste er at den har et “No-frost” system, som gør at den ikke skal afrimes. Ved hjælp af en recirkulationsfunktion, fordeles kold og tør luft jævnt, så der ikke dannes is på hverken madvarer eller skuffer/hylder. Derudover er selve fryserummet fleksibelt, da alle hylder (og skuffer) kan tages ud, hvis der er behov for at fryse noget stort som ikke kan være i skufferne.

Vores køkken: Valg af køkkenelementer, <strong>hårde hvidevarer</strong> og detaljer i indretningen 7

Vores køkken: Valg af køkkenelementer, <strong>hårde hvidevarer</strong> og detaljer i indretningen 8

Opvaskemaskine

Til sidst er der opvaskemaskinen som også er integreret. Det bedste ved den må være at den er så økonomisk at bruge. Vi bruger stort set altid auto programmet, som vasker rent selvom den kun bruger 6,5 l. vand. Det er mindre end man bruger når man fylder en køkkenvask. Den øverste kurv kan nemt tilpasses i højden, hvilket er smart ved f.eks. høje vinglas, og så har den “comfort close” som gør at lågen kan stilles i alle positioner og blive stående.

Vores køkken: Valg af køkkenelementer, <strong>hårde hvidevarer</strong> og detaljer i indretningen 9

Øvrig indretning

Udover at vi overvejer at få fliser henover bordpladen, så er vi faktisk i mål med køkkenet. Nå ja, hvis man lige ser bort fra emhætte løsningen. Måske har I bemærket at jeg ikke er kommet ind på den del? Det er simpelthen fordi vi er flyttet ind uden en emhætte. Jeg vil rigtig gerne have en loftintegreret emhætte, men grunden til vi ikke har fået den installeret fra start, er at der ikke er plads i etageadskillelsen. Så vi skal have lavet en løsning med en indbygning omkring emhætten. Et projekt vi ikke har nået at tage ordentlig stilling til endnu. Uanset hvad vil vi have en Miele emhætte, da den kan indstilles automatisk efter hvordan kogepladen bruges.

Lamper

Væglamperne er fra Nordal og de er faktisk en af grundene til, at vi droppede overskabene. Jeg ville nemlig så gerne have sorte, industrielle væglamper i køkkenet. Vi har fået en elektriker til at lave lampeudtag så der ikke er nogen synlige ledninger og jeg synes at de giver så meget til det samlede udtryk.

Armatur

Køkken armaturet er fra Damixa, ligesom armaturerne i resten af huset. Det er fra deres Silhouet serie, som netop blev lanceret i sort da vi skulle bestille armaturer. Jeg var ellers meget i tvivl om vi skulle have messing som passede til grebene, men jeg er så tilfreds med vores valg. Det er en helt mat sort, som passer så godt til den sorte vask og de andre sorte detaljer i køkkenet.

Knager

Nu bliver det i småtings afdelingen, men på Instagram var der stor interesse for de sorte knager jeg havde bestilt til vores viskestykker (og håndklæder på badeværelserne). De minder om grebene på fronterne, men er i mat sort som passer til armaturet.

Detaljer

Har bestilt en masse lækre tekstiler fra Humdakin som nu pynter i køkkenet. Jeg syntes selvfølgelig det var lidt ærgerligt at hænge vores gamle slidte viskestykker op i et helt nyt køkken, så nu har vi både fine viskestykker og karklude i forskellige neutrale farver. De har også en masse lækkert sæbe, opvaskemiddel, en opvaskebørste osv, som giver noget ekstra til indretningen.

Den fine kurv i hjørnet har jeg købt i Malmø i min nye favorit butik der hedder Granit, som I må huske at besøge hvis I kommer på de kanter.

Vi har to kaffemaskiner som begge to bliver brugt ihærdigt, og som jeg samtidig synes pynter så fint på køkkenbordet. En pastel gul Moccamaster og en Nespresso maskine.

Vores køkken: Valg af køkkenelementer, <strong>hårde hvidevarer</strong> og detaljer i indretningen 10

Jeg tror at jeg er kommet omkring det meste nu, men ellers må I endelig skrive og spørge. Også hvis der er noget jeg skal forsøge at uddybe.

Måske så I på Instagram at jeg tidligere i dag var i Vejle for at besøge Miele? Faktisk handlede det møde mest om deres vaskemaskine og tørretumbler, så dem vil jeg komme ind på inden længe. De lancerer nemlig snart en virkelig spændende nyhed, som jeg glæder mig rigtig meget til.

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Aarhus: De bedste steder at...
REJSE GUIDE – HAMBORG
Anbefaling: Sportstøj og undertøj fra...
Sønderborg SpiseGuide: De 7 bedste...
Huskøb: Tanker om huskøb, boliglån...
REJSE GUIDE – ALICANTE
Weekend tur til Aalborg –...
Aarhus Overnatning på Book1 Design...