Annonce

Vores valg af trægulv fra Aarhus Parket

Så blev vores smukke gulv færdigt. Vi har nu boet i denne del af huset i en måneds tid og fundet ud af, hvordan gulvet passer til vores hverdag. Jeg er derfor klar til at fortælle lidt mere om vores valg af trægulv fra Aarhus Parket. Et lamel plankegulv i eg.

Valg af trægulv

Showroom i viby jylland

Tilbage i januar var vi forbi Aarhus Parket showroom i Viby J, hvor vi fik set på de mange muligheder inden for trægulve. De har det fineste showroom, hvor man kan blive inspireret og få vejledning. Måske så I med på Instagram da vi besøgte dem?

Allerede inden vi kom til showroomet, var Casper og jeg ret enige om hvilken stil vi gik efter. Vi vidste nemlig, at vi ville gå med et trægulv med brede planker. Ud fra det fik vi vist forskellige muligheder. Blandt andet skulle vi vælge mellem bredden på plankerne. Men også om alle planker skulle være lige brede eller om de skulle variere. Om der skulle være mange knaster, få knaster eller ingen. Om overfladen skulle være børstet eller glat. Sidst men ikke mindst, hvilken behandling gulvet skulle have.

Så selvom vi troede at vi vidste hvilket gulv vi ville have, så var der rigtig mange ting at tage stilling til, inden vi fandt det endelige gulv. Vi blev heldigvis “holdt i hånden” af Maximilian, som har Aarhus Parket. Han hjalp os med at vælge det rigtige gulv, der passede lige præcis til vores behov og ønsker.

Valg af trægulv

Eg lamelplank

Vores valg af trægulv endte altså på et egetræs lamelplankegulv, som er produceret i Østrig. På en fabrik hvor alle materialer, altså råtræ, spærtræ, olie/lak osv. er fra Europa.

Vi valgte en planke med få knaster i, men stadig nogen, da vi godt kan lide det naturlige udtryk. Bredden på plankerne er ens over hele gulvet og vi valgte en bredde på 222 mm. Vi var også vilde med de planker der var endnu bredere. Men da gulvet, udover at skulle ligge i stue + køkken, også skal ligge i nogle relativt små værelser: Så gik vi med en mellemting.

Hårdvoks naturolie behandling

Vi har valgt en planke der er behandlet med hårdvoks naturolie. En ekstrem slidstærk overflade, som kan klare det meste ift. skidt og pletter. I vores gamle hus havde vi et gulv der var mat lakeret og selvom det i teorien var et praktisk valg, så syntes jeg ikke at det var det i praksis. Vores nuværende gulv er f.eks. meget nemmere at holde rent. Man kan slet ikke på samme måde se pletter og snavs på gulvet, som man kunne ved vores tidligere, ret blanke gulv. Selv når vi lige havde gjort rent var der ofte striber fra gulvvasken eller pletter fra vand der var spildt. Det kan på ingen måde ses på dette gulv.

Naturolien er så smuk og giver en dejlig varme til huset. Jeg vil til enhver tid vælge natur frem for en hvidpigmenteret, men det er selvfølgelig en smagssag.

Børstet Overflade

Ridser er ikke nær så tydelige i dette gulv, som i vores gamle. Vi har nemlig valgt en børstet overflade, som skjuler små ridser rigtig godt.

Dog er vi lidt mere påpasselige med fedtpletter. F.eks. har vi et underlag under Uffes stol, da han stadig spilder rigtig meget når han spiser. Det behøvede vi ikke på vores lakerede gulv. Så selvfølgelig er der fordele og ulemper, men nu har vi prøvet begge dele og jeg vil klart anbefale denne behandling.

Valg af trægulv

Vedligeholdelse

Gulvet kommer færdigbehandlet fra fabrikken, så da tømrerne var færdige med at lægge det, var det allerede klar til brug. Der går en del tid før vi behøver tænke på at efterbehandle det. Om 4-6 år kan vi overveje om det trænger til en opfriskende plejeolie/polering. Men endnu en god ting ved den behandling vi har valgt, er at det kan behandles igen og igen uden at skulle slibes ned først. Alene olie/polering vil usynliggøre små ridser og fedtpletter.

Generel rengøring

Vi bruger vores robotstøvsuger, som både støvsuger og vasker gulvet efter behov. Den vasker udelukkende med vand. Men 1-2 gange om måneden kan man med fordel vaske med en egnet olie-træsæbe (fx fra TripTrap).

Men igen, det er virkelig ikke særlig tydeligt hvis man springer gulvvasken over. Noget jeg tænker er en stor fordel, når man er en børnefamilie, hvor gulvet virkelig er udsat. Ebbe render ind og ud fra haven og får ikke altid taget skoene af. Uffe spilder virkelig meget mad og det rammer ikke altid underlaget under hans stol. Så vi har brug for et praktisk gulv og det må man sige at vi har fået. Så vi er indtil videre virkelig glade for vores valg af trægulv.

Aarhus parket

Detaljer

Hvis I har fulgt med i vores renovering, så ved I at vi har lavet nyt køkken i den del af huset, som tidligere lå separat. Vi har nemlig væltet en bærende væg, for at få hele huset til at hænge bedre sammen. Det har givet en lille niveauforskel mellem køkken og stue. Her har vores tømrer/snedker, lavet en rigtig flot afslutning, med en lille kant der går ud over trappetrinnet. Det er lavet i eg og har fået samme olie behandling som gulvet. Dog har det taget lidt mere olie til sig, så det fremstår lidt mørkere lige nu. Men jeg tror det vil udligne sig med tiden.

Ved overgangene ved døre samt rundt ved fliserne omkring pejsen, har vi fået alulister på. Dog er det lister der har et træ look. Jeg ville nemlig helt undgå aluminiums looket og vores tømrer sagde at man ikke umiddelbart brugte rigtige trælister til den slags. Vi overvejede kort messing, men da vi har chrom detaljer i køkkenet, syntes jeg heller ikke det var den rigtige løsning.

Jeg ved ikke om I kan fornemme hvordan plankerne ligger ud fra billederne, Men faktisk ligger de skråt i køkkenet. Bygningen som køkkenet ligger i, er nemlig ikke vinkelret på resten af huset. Det er lidt specielt lavet og vi skulle derfor tage stilling til, om gulvet skulle fortsætte fra stuen og dermed ligge skråt i køkkenet. Eller om det skulle ligge lige – men så ville det ikke følge gulvet i stuen. Jeg er glad for vi gik med det første, selvom det er lidt specielt. Men det passer til huset og den tanke arkitekten har haft med den ikke-vinkelrette bygning.

Valg af trægulv fra Aarhus Parket

I må meget gerne dele jeres gulv erfaringer i kommentarfeltet, hvis I har lyst. Fordele/ulemper ved behandlinger, overflader, materialer osv. Det er altid dejligt med personlige erfaringer.

Indlægget er markeret som reklame, da vi har fået rabat på vores køb.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
10 ting du kan gøre...
Tapet til børneværelset og en...
Boligreportage – Artikel fra iBoligen...
Indretning af træ terrasse i...
Lidt om mit løbeprogram, løbeur...
Sønderjylland: Gode genbrugsbutikker og tips...
Nybyggeri og farver – Vores...
Graviditets dagbog: April baby