Annonce

Tjekliste: Mine musthaves til baby 6 måneder

Indeholder reklamelinks.

Da Ebbe var to måneder gammel, lavede jeg en liste over alt vores udstyr. Alt det vi havde anskaffet os, til han kom til verden. Kan fornemme at der er rigtig mange (især førstegangsmødre som jeg selv), der har haft god gavn af den liste. For det kan virkelig være uoverskueligt hvad man skal købe og så kan det være rart at læne sig op ad andres erfaringer.

Tjekliste: <strong>Mine musthaves</strong> til baby 6 måneder 1

Musthaves – Baby 6 måneder

Nu hvor Ebbe er 6 måneder vil jeg igen dele, hvilke ting jeg ser som musthaves lige nu. Mindre kan sikkert også gøre det. Husk på at jeg deler de ting vi er glade for. I er også meget velkomne til at dele jeres “mommy lifehacks” i kommentarfeltet – altså de ting der gør jeres barsel/hverdag nemmere med en lille baby.

Der er nogle gengangere fra sidste gang, men det er bare for at fortælle vi stadig bruger dem. Jeg har linket til præcis de ting vi har, da I er flere der har efterspurgt det, men der findes selvfølgelig mange alternativer. Man kan også med fordel kigge efter brugte sager.

Tjekliste: <strong>Mine musthaves</strong> til baby 6 måneder 2

Klapvogn

Da Ebbe blev 6 måneder (og vejede 9,5 kg) skiftede vi fra lift til klapvognsdelen på vores Stokke Trailz (reklamelink). Vær opmærksom på at der er en vægt begrænsning på de fleste barnevogne (9 kg på Stokke Trailz liftdelen). Det passede egentlig ret godt med, at han var begyndt at sove færre lure og bestemt ikke gad ligge i vognen, når han var vågen.

Han elsker at sidde i klapvognen og nu kan vi sagtens tage ud på tur, selvom det ikke er timet med en lur. Hvis han bliver træt eller hvis han skal sove lur i den hjemme, så ligger jeg den bare ned i vandret position. Det fungerer rigtig godt for os.

 • Kørepose fra Najell
 • Myggenet og regnslag (Har set at der snart kommer et virkelig fint et fra Konges Sløjd)
 • Kong Walter handsker til at sætte på klapvogns styret
 • Suttesnor (når først de sidder op i klapvognen, falder alt ud medmindre det er hægtet fast)

Tjekliste: <strong>Mine musthaves</strong> til baby 6 måneder 3

Tjekliste: <strong>Mine musthaves</strong> til baby 6 måneder 4

Seng

Vi har fra dag 1 været rigtig glade for slyngevuggen, og Ebbe har indtil han var omkring 5 måneder, sovet i den hver eneste nat. Nu bruger vi den stort set ikke længere. Han sover i stedet i Stokke tremmesengen, på sit eget værelse.

Da sengen stadig er ret stor til ham, har vi en nest i sengen, så den føles mere tryg. Da han  var lille var vi virkelig glade for Najell liften/nesten (Sleepcarrier), men den er han vokset ud af. Nu har vi en nest fra Filibabba, hvor bunden kan lynes af og den kan åbnes i enden, så den “vokser med ham”.

 • Baby dyne + pude (Vores er fra Fossflakes)
 • Blødt sengetøj
 • Bamser. Ebbe sover ikke uden sine Jellycat bamser. (Det kom omkring 4 måneders alderen tror jeg, at han havde et behov for at have noget at putte sig ind til og nusse med fingrene – blæksprutten er især god).
 • Musikuro (Når han har svært ved at finde ro)
 • Babyalarm (Vi bruger den også om natten, så vi kan lukke døren ind til ham, da han vågner af de mindste lyde).

Tjekliste: <strong>Mine musthaves</strong> til baby 6 måneder 5

Spisetid

Vi startede allerede på grød og mos da Ebbe var 4 måneder, så jeg har haft god tid til at finde ud af hvad der er uundværligt til spisetiderne.

Tjekliste: <strong>Mine musthaves</strong> til baby 6 måneder 6

Tjekliste: <strong>Mine musthaves</strong> til baby 6 måneder 7

Tjekliste: <strong>Mine musthaves</strong> til baby 6 måneder 8

Pusletid

Vi har lavet pusleplads i bryggerset, så der er nem adgang til vand. Puslebordet fra Done by Deer var dejligt at have på 1. sal, dengang der stadig skulle skiftes bleer om natten. Nu fungerer det som reol til legesager i stedet for.

 • Leander puslepude (stadig alle pengene værd – så praktisk)
 • Ble poser (Har droppet at have blespand – smider de brugte bleer i ble poser og går ud med dem hver gang i stedet. Det andet lugtede simpelthen for fælt).
 • Olivy, vådservietter og skumklude. Vi vasker Ebbe med skumklude hver morgen. Bruger Olivy til tissebleer, vådservietter til lortebleer og så smører vi altid med Olivy efterfølgende. (Et vidundermiddel hvis I spørger mig. Vi har aldrig haft rød numse efter vi har købt det). Jeg har klippet en hvid stofble i små stykker, som jeg genbruger til Olivy, i stedet for vat rondeller.
 • Neglesaks (Har droppet 3-i-1’eren – neglesaks er vejen frem)
 • Badekar og badekopper til leg i badet
 • Kraes babybad til badevandet
 • Håndklæde med hætte
 • Pusletaske – vi bruger vores Babydreamer og en Fjällräven til kortere ture eller til legetøj når vi skal på tur.

Tjekliste: <strong>Mine musthaves</strong> til baby 6 måneder 9

Bæreredskaber

Jeg er ikke helt så flittig med bæreredskaberne, efter at Ebbe er begyndt at sidde i klapvogn. Men jeg har alligevel stort set altid et bæreredskab med, i tilfælde af at han vil op til mig. Nogle gange trænger jeg (og han) bare til at være tæt.

 • Bæresele til længere ture (så er jeg 100% sikker på at han sidder helt korrekt og jeg har god støtte). Casper bruger udelukkende bæreselen. Kan virkelig anbefale den vi har.
 • Fastvikle til ture udenfor.
 • Ringslynge til hurtige ture op og ned indenfor, f.eks. hvis jeg lige hurtigt skal lave noget i køkkenet og han ikke gider ligge selv.
 • Strækvikle (Når han ikke kan finde ro og er ked af det, f.eks. ved sygdom, men ellers brugte vi den mest de første måneder).

Jeg siger ikke at man behøver et lige så stort udvalg som vi har, men ud fra hvilket behov I har, kan I måske spore jer ind på hvilket redskab der kunne være noget for jer.

Tjekliste: <strong>Mine musthaves</strong> til baby 6 måneder 10

Tøj

 • Bodies med lange ærmer og bløde bukser (Vi bruger ikke nær så meget tøj nu, som de første måneder, hvor der ofte var ble uheld).
 • Natdragter (når de begynder at sparke dynen af)
 • MP strømper (De eneste strømper Ebbe ikke kan sparke af)
 • Tynd uld jakke til lure udenfor i klapvognen
 • Uld hue + vanter
 • “Go baby go” strømpebukser (til at øve krybe og kravle teknikker)
 • Varm strik

Tjekliste: <strong>Mine musthaves</strong> til baby 6 måneder 11

Legetøj

Mit indlæg om legetøj er stadig relevant til denne alder.

Jeg tror det var det hele. Ellers opdaterer jeg selvfølgelig listen løbende.

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Valentins date med Moët og...
Soveværelse – Nu med sengebord,...
Min favorit strand i Aarhus...
Overgangen fra mos til fingermad...
Indretning af træ terrasse i...
Udskydning af bryllup: Koordinering og...
Aarhus: Letz sushi i nye...
IKEA Hack: Tv møbel