Annonce

Interiør: Tips til maling af vægge

img_0313


Jeg er blevet spurgt om ikke jeg vil komme med et par tips til det at male vægge i andre farver end hvid. Spørgmålet gik på hvilken væg der er bedst at vælge, hvad man skal være opmærksom på ift. rummet og hvad man kan gøre når man har køkken og stue ud i ét. Jeg er selvfølgelig på ingen måde ekspert, så hvis man er i tvivl vil jeg foreslå at søge råd hos sin lokale maler, da de ved meget mere om det end jeg gør. Dog har jeg fået noget erfaring efter at jeg har malet vores lejlighed en del gange efterhånden, se bare billederne nederst i indlægget.

Valg af væg:
Jeg tænker på to ting når jeg skal vælge hvilken væg jeg vil male. Den ene er hvor lyset falder ind, især hvis det er en mørk farve. Det kan nemlig hurtigt blive meget dunkelt, hvis dagslyset ikke rammer væggen, så jeg vil oftest vælge væggen overfor vinduet eller en af endevæggene. Det andet jeg tænker på, er hvad jeg gerne vil opnå med farven. Som regel har det i vores lejlighed været at indramme noget i rummet, da vi i en lille lejlighed har flere funktioner i ét rum. F.eks. den grønne væg omkring vores skrivebord, er med til at gøre det til et mere seperat kontorområde. Et andet eksempel er spisepladsen i køkkenet, som også blev mere adskilt fra resten af rummet, ved at blive malet mint grøn. Det kan man også gøre hvis man har et køkken alrum, så man får nogle mere afgrænsede områder. Her ville jeg nok vælge væggen bag sofaen, for at gøre det mere afgrænset og hyggeligt.

Valg af farve:
Dette punkt er næsten det sværeste, fordi det kan være så uoverskueligt når man står hos farvehandleren og ser de mange nuancer af samme farve. Jeg har oftest bestemt mig for en farve på forhånd, ved at søge inspiration på Instagram, men husk at de billeder ofte er redigerede, så farven er måske ændret en del, ift. hvad man selv kommer til at opleve. Derfor kan det være en god ide at starte med en farveprøve og male et større område på den valgte væg. Ofte vil man opdage at man skal have et par toner lysere end hvad man har set på f.eks. et farvekort. Igen kommer lyset nemlig i spild. En mørk farve vil opleves endnu mørkere om vinteren og selvfølgelig om aftenen, men hvis man går efter en huleagtig stemning, f.eks. i soveværelset, kan det sagtens være en god ting. Dog skal man være opmærksom på at mørke farver generelt vil få rummet til at virke mindre.

En anden vigtig ting at tænke på, når man skal vælge farve, er den øvrige indretning. Hvis man i forvejen lever med mange farver, kan det være en god ide at vælge en neutral farve som passer til det meste, hvor imod hvis man bor meget neutralt, kan det være en ide netop at bruge væggen, til at få noget farve ind i rummet.

Jeg har oftest valgt de grønlige nuancer, da vi har mange planter og så passer det til vores grønne marmor borde. Da jeg valgte den lyserøde farve til stuen var det også fordi jeg syntes den kunne være fin sammen med de grønne planter og da jeg valgte den sorte var det for at skabe et lidt mere hårdt og afgrænset spiseområde, som skilte sig ud fra den mere hyggelige stue.

Overflade:
Vi er så uheldige at have savsmuldstapet i hele lejligheden, og da vi bor til leje har vi ikke valgt at gå i gang med at rive det ned. Desværre synes jeg at en farvet væg fremhæver savsmuldstapetet en del, især jo højere en glans malingen er i. Så det skal man være opmærksom på.

Hvis man er så heldig at have en væg med en glat overflade, vil jeg anbefale at kigge på nogle af de nye slags malinger der findes på markedet, som f.eks. Jotuns kalkmaling eller Kabe der har lavet en indfarvet spartel. Det giver virkelig det sejeste rå udtryk, og man kan selv eksperimentere med hvor vildt udtrykket skal være. Jeg glæder mig selv helt vildt til at vi engang flytter i vores eget, hvor jeg helt klart skal afprøve en af metoderne.

img_0310

skrivebord

stuen-foer-efter1

22180707543_6f12a455d7_z

22750256667_90d5d4bea4_z
Hvis I mangler inspiration til farver og malede vægge vil jeg anbefale jer at følge Louise og/eller Mette Helena på Instagram. Louise har eksperimenteret med en del forskellige farver ligesom jeg selv, og er f.eks. virkelig dygtig til at skabe en sammenhæng fra rum til rum. Se f.eks. hvordan hendes væg i entréen, giver noget helt fantastisk til stuen både her og her. Mette Helena har også malet med mange forskellige smukke farver og derudover bruger hun også rigtig meget tapet i hendes indretning, hvilket ikke er noget jeg selv har prøvet endnu.

Jeg håber I kan bruge mine erfaringer ♥

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Den perfekte sofa kombination: Ellis...
Baby 1 år: Status på...
Babybæring: Interview med slyngevejleder Kamilla...
Opskrift: Sundere bananbrød med skyr
WEENSU – En ny ansvarlig...
Anbefaling: Sportstøj og undertøj fra...
Vores billedvægge og en oversigt...
Interiør: Den fineste standerlampe fra...