Annonce

Tapet til børneværelset og en guide til at tapetsere

Som I måske allerede har set, så har vi hængt tapet op på den ene væg i børneværelset. I forbindelse med mine indlæg om at male vægge, har jeg skrevet lidt om det med at dele værelset op i nogle forskellige zoner. Det synes jeg i høj grad, at man kan bruge både maling og tapet til og jeg synes det er en virkelig god måde, at arbejde med rummet på. Vores børneværelse skal både rumme en soveplads, en pusleplads og noget opbevaring. Sidstnævnte både tøj og ting. Jeg har derfor malet tre vægge i en mørk brun farve, som bidrager til en hyggelig hule stemning. Den sidste væg har vi dekoreret med det fineste tapet.

<strong>Tapet til børneværelset</strong> og en <strong>guide</strong> til at tapetsere 1

Jeg har aldrig indrettet med tapet før og følte egentlig at jeg var lidt på udebane, da jeg skulle finde det helt rigtige. Jeg var ret vild med småmønstret retro tapet, men syntes alligevel ikke rigtig at det passede til huset. Som altid når jeg skal finde inspiration til indretningen, søgte jeg lidt rundt på Pinterest og der faldt jeg over det tapet som vi er endt med at vælge.

<strong>Tapet til børneværelset</strong> og en <strong>guide</strong> til at tapetsere 2

Stories on the wall

Tapetet er fra en Hollandsk hjemmeside der hedder Stories on the Wall, som heldigvis sender til Danmark. Det er ikke præfabrikeret tapet på ruller, som man oftest kender det. Det er nemlig vægdekorationer som laves specifikt til ens egen væg. Man vælger et design, sender målene på ens væg og evt. et billede af hvad der skal stå op af væggen. Jeg sendte f.ek.s et billede og målene på vores babyseng, da mønsteret så kunne blive designet til at omkranse sengen. Det kunne også være omkring et vindue eller en dør.

Efter lidt tid får man tilsendt et tilbud på sin mail, med et billede af det færdige design, tilpasset ens væg. Det er også her man får prisen, da den afhænger af størrelsen. Der er en valgmulighed om hvor mange ruller man vil have. Vi valgte tre ruller, hvilket gjorde at det var ret brede stykker vi skulle arbejde med, men til gengæld kun to samlinger der skulle passe sammen.

<strong>Tapet til børneværelset</strong> og en <strong>guide</strong> til at tapetsere 3

<strong>Tapet til børneværelset</strong> og en <strong>guide</strong> til at tapetsere 4

Der er mulighed for at lave nogle rettelser hvis der er noget man gerne vil have ændret, men ellers er det bare at acceptere tilbuddet og så har man sit tapet inden for 4 uger.

Det tapet vi har valgt hedder “Dream Animals” og I kan se flere eksempler på hvor det er hængt op, i mit Pinterest board “Baby“. Det er der jeg samler alt inspiration jeg finder til børneværelset.

Jeg har bestilt tapetet over mail da jeg var lidt i tvivl om de ville sende til DK, så jeg har ikke prøvet at bestille via deres hjemmeside, men skriv endelig hvis der er noget I er i tvivl om, så vil jeg se om jeg kan hjælpe. Hjemmesiden kan oversættes til engelsk, men den er ikke helt optimal.

<strong>Tapet til børneværelset</strong> og en <strong>guide</strong> til at tapetsere 5

Tapet opsætning

Det skal du bruge:

 • Spand til at blande tapetklister i
 • Tapetklister
 • Stor, bred pensel
 • Tapetbørste
 • Tapetruller
 • Hobbykniv/saks
 • Klud/svamp + varmt vand
 • Tapet

<strong>Tapet til børneværelset</strong> og en <strong>guide</strong> til at tapetsere 6

Fremgangsmåde:

 • Bland tapetklisteret og lad det stå og blive tykt efter vejledningen på pakken.
 • Find din tapetrulle og mærk af på væggen hvor bred den er, så du ved hvor du skal smøre tapetklister på. Det skal nemlig smøres direkte på væggen. Vigtigt at tapetklisteret bliver smurt helt ud til kanten og helt op til loftet. Det gør ikke noget at man kommer udenfor det område man skal bruge. Hellere lidt for langt ud da det altid kan tørres af igen. Start med området til en enkelt rulle, så tapetklisteret ikke når at tørre.
 • Fastgør tapetet fra toppen og ned og brug herefter tapetbørsten til at sikre at der ikke er lufthuller indenunder, ved at køre inde fra midten og ud. Man kan sagtens lade et par centimeter være i toppen så man har noget at holde i.
 • Tapetet skæres efterfølgende til i top og bund med hobbykniven.
 • Hvis der er stikkontakter skal der tapetseres henover dem. Med hobbykniven skærer man et kryds der hvor man kan mærke at stikkontakten sidder, hvorefter stikkontakten kan skæres helt fri fra tapetet, ind til kanten.
 • Herefter fortsætter man på samme måde med resten af væggen. Husk at være opmærksom på mønstre der skal passe præcist sammen.
 • Til sidst fjernes overskydende tapetklister med en våd klud eller svamp.
 • Med en “tapetruller” kan man køre henover samlingerne så de bliver så usynlige som muligt.

<strong>Tapet til børneværelset</strong> og en <strong>guide</strong> til at tapetsere 7

Jeg fik hjælp af min mor som har tapetseret mange gange, men næste gang tænker jeg sagtens at vi kan gøre det selv, da det slet ikke er så svært som det kan se ud.

<strong>Tapet til børneværelset</strong> og en <strong>guide</strong> til at tapetsere 8

<strong>Tapet til børneværelset</strong> og en <strong>guide</strong> til at tapetsere 9

Læs også: Før og efter indretning med farver i nybyggeri

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
HUSKØB: Toilet og bad –...
Entré Makeover: Møbler til den...
Nybyggeri og farver – Vores...
Mine bedste råd til et...
AARHUS: Italiensk, social dining på...
Interiør: Tips til maling af...
Interiør: Vores marrokanske vintage tæppe
Interiør: Vores sofabord fra Ox...