Annonce

Stue: Sådan får du tv’et til at blive en del af indretningen

Reklame for Samsung.

I weekenden kom vi i mål med den ene del af stuen, nemlig sofaområdet. Et område som jeg tror mange par har lidt svært ved at blive enige om, da manden ofte ikke synes at et tv kan blive stort nok og vi kvinder, for det meste, har det lige omvendt. Sådan var det hvert fald hos os og det var især Casper der havde et ønske om at få et nyt tv, nu hvor vi skulle flytte.

Udover størrelsen på tv’et har jeg også hørt mange være uenige om placering. Altså hvor stort et fokus må tv’et tage i stuen? I kender sikkert begrebet “husalter” hvor alle andre møbler er henvendt mod tv’et og hvor det kan give lidt en følelse af, at man aldrig taler sammen men i stedet opfordrer til at alle sidder og ser i tv’ets retning.

Efter min mening skal man finde et kompromis. I lejligheden var vores tv nemlig ikke specielt godt placeret ift. sofaen, så vi sad aldrig sådan rigtig godt når vi skulle binge-watche serier i længere tid. Casper elsker at spille Fifa når han skal slappe af, og han skulle altid hente stole fra andre steder i lejligheden og placere dem foran tv’et for at sidde optimalt. Så selvom man går op i indretning og gerne vil have at stuen fremstår så flot som muligt, synes jeg det er mindst lige så vigtigt at tænke på hvad der fungerer i hverdagen. For os er det at have sofaen lige overfor tv’et. Så må vi bruge den anden del af stuen, med spisebordet, som det mere sociale miljø.

Stue: Sådan får du <strong>tv'et</strong> til at blive en del af indretningen 1

Tv som en del af indretningen:

Tv møbel: For det første synes jeg det er vigtigt at finde et tv møbel der er pænt og som man ville have stående (eller hængende) også selvom der ikke var noget tv. Det skal ikke bare være et møbel som man tænker at man “bliver nødt til at have”. Vi har selv en skænk fra Nova Møbler, hvor vi har undladt at sætte ben på og i stedet hængt den op med vinkelbeslag. I lejligheden havde vi lavet et IKEA hack med IKEAS Bestå serie, som jeg også synes fungerede rigtig godt. Havde også overvejet at lave et IKEA hack med IVAR skabet, ved at male det og så male væggen bagved i samme farve. Der er mange muligheder, men husk at tænke på at det skal være et møbel der kan gemme ledninger, tv-bokse, spillekonsoller osv. væk. Hvis der er noget der kan ødelægge indretningen er det løse ledninger.

Stue: Sådan får du <strong>tv'et</strong> til at blive en del af indretningen 2

Stue: Sådan får du <strong>tv'et</strong> til at blive en del af indretningen 3

Tv’et: Selve tv’et betyder selvfølgelig også meget for udtrykket, og selvom mange kvinder sikkert påstår at der ikke findes pæne tv’er, så vil jeg faktisk sige at det er der begyndt at gøre. Vi havde et ret diskret Samsung tv før, med en smal ramme omkring, som jeg egentlig synes var ret fint.

Det man også skal tænke på her, er selve ophænget. Det kan være godt at investere i et godt ophæng, hvor tv’et kan hænge så fladt mod væggen som muligt.

Vores nye tv hænger så flat mod væggen som det overhovedet kan. Det er nemlig Samsungs model “The Frame”, som er lavet med inspiration fra en billedramme. Et design der gør det muligt at integrere det i indretningen, som en del af en billedvæg. Udover at man kan købe forskellige rammer til tv’et, f.eks. lyst træ eller mørk valnød, så kan man på skærmen vælge mellem mere end 100 forskellige kunstværker og fotografier, som tv’et viser når man ikke ser tv. Faktisk kan man også uploade sit eget billede. Der er bevægelsescensor på tv’et, så for at spare på strømforbruget viser den kun kunstværket når man er i rummet.
En anden ting jeg er vild med ved tv’et, er at der kun er en enkelt ledning fra tv’et. Den tynde ledning går ned i en boks, som indeholder både strøm og diverse stik (HDMI, USB osv.), hvilket også er en af grundende til at det kan hænge så flat mod væggen.

Stue: Sådan får du <strong>tv'et</strong> til at blive en del af indretningen 4

Stue: Sådan får du <strong>tv'et</strong> til at blive en del af indretningen 5

Billedvæg: Med “The Frame” er det oplagt at lave en billedvæg, hvor tv’et bliver integreret som en del af helheden. Jeg elsker at have billedvægge i hjemmet som virkelig syner af noget, så jeg har lavet en kæmpe billedvæg der hvor tv’et også hænger. Man kan også sagtens nøjes med at hænge måske to billeder omkring tv’et, og stadig få en følelse af at der er en sammenhæng.
Vi har en sort ramme på tv’et lige nu, så jeg har valgt at hænge et par sorte rammer sammen med de egetræs rammer jeg ellers plejer at bruge.

Stue: Sådan får du <strong>tv'et</strong> til at blive en del af indretningen 6

Stue: Sådan får du <strong>tv'et</strong> til at blive en del af indretningen 7

I kan læse min guide til at lave en billedvæg hvis I har fået lyst til at gå i gang. Hvis du laver en billedvæg med et tv, så start med at hænge tv’et op og byg derefter billedvæggen op omkring tv’et. Et tv skal som udgangspunkt hænge så midten af tv’et er i øjenhøjde når man sidder ned. Jeg har lavet vores billedvæg så alle nedre billeder flugter med tv’et og så har jeg brugt 8 cm som afstand mellem alle elementer, hvilket kan give et mere roligt udtryk end hvis billederne hang med forskellig afstand.

Jeg håber I har fået lyst til at lege lidt med indretningen af jeres tv, da det er ærgerligt at have et tv hjørne som man ikke er glad for. Det er trods alt et område i stuen som mange af os bruger rigtig meget når vi skal koble fra og slappe af. Jeg glæder mig hvert fald til mange gode Netflix stunder foran vores nye tv.

Stue: Sådan får du <strong>tv'et</strong> til at blive en del af indretningen 8

Stue: Sådan får du <strong>tv'et</strong> til at blive en del af indretningen 9

Links

Interiør: Tv skænk fra Nova Møbler, Sofabord fra Hübsch (forhandles hos Nova Møbler),  Jute tæppe fra Hübsch, Glas lamper fra Specktrum (reklamelink), Gulv lampe fra Gubi (reklamelink),

Plakater: Monstera fra By Garmi (reklamelink), Spring Time fra By Garmi (reklame link), A smart book fra Iga Illustrations, Lemon Law fra Iga Illustrations, C1 (stregtegning) fra Mie Scheibye, Dandy fra Kasper Faerch, Rebel Rebel fra Desenio, Neighbours fra Desenio, De bedste ting fra Stine Aamose, Aarhus Salonen fra Retro Villa. Resten er loppefund.

Rammer: Alle almindelige rammer er fra Desenio. Rammerne med “luft” omkring er fra Moebe (reklamelink).

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Legetøj og ønsker til en...
Sønderborg SpiseGuide: De 7 bedste...
Bordplade efter mål – Vores...
Pakkeguide til den perfekte feriekuffert
Weekend ophold nær Aarhus: Langhoff...
Little Unbox – Månedlige overraskelser...
Aarhus: Her skal I spise...
Interiør: Runde spejle til stuen,...