Søskendevogn: Bugaboo Donkey Duo 3 – Vores erfaringer

Søskendevogn erfaringer

Søskendevogn

Søskendevogn erfaringer? Her får I vores.

Nu hvor Uffe er blevet en del af familien, har vi for alvor taget vores søskendevogn fra Bugaboo i brug. En Donkey Duo 3. Jeg har tidligere skrevet lidt om, hvorfor vi valgte netop den vogn og hvordan vi kom frem til det valg. Nemlig med vejledning fra Babysam. Der kan man booke en gratis og uforpligtende rådgivningstime. På den måde har man god tid til at stille alle de spørgsmål man måtte have, til det udstyr man er på udkig efter. Det kan jeg altså varmt anbefale at gøre. Vi fik hvert fald en virkelig grundig gennemgang af vognen her.

Det er nu snart 2 måneder siden at Uffe blev født og vognen har været i brug hver eneste dag siden. Så nu får I lige lidt mere dybdegående info sammen med vores erfaringer med vognen. Samt en blandet omgang billeder, fra nogle af de gange den har været i brug.

Læs også: SØSKENDEVOGN: BUGABOO DONKEY DUO 3

Søskendevogn erfaringer
Her kan man se kalechen der skærmer for Ebbe, samtidig med at man kan åbne op for at kigge ned til ham og tilføre luft.

Nice to have eller need to have?

Vi kan jo lige starte med hvor meget vi får den brugt og om vi kunne have undværet den. Jeg kan nemlig forstå at det er noget mange overvejer når de går fra 1 barn til 2 børn. Det samme gjorde vi. Jeg tror man skal prøve at tænke sin hverdag igennem og forestille sig forskellige scenarier. For os ville et ståbræt f.eks. ikke være en god løsning. Ebbe er simpelthen for lille. Han er træt når vi henter ham fra dagpleje og selvom det kun er 10 minutters gang, så er det en dejlig pause for ham, at kunne slappe af i vognen på turen hjem. Hvis vi skal på tur, f.eks. i skoven, op at handle, ind til Aarhus osv., har han også brug for at sidde i klapvognen. Så for os er den bestemt ‘need to have” og vi har som sagt brugt den hver dag siden Uffe er kommet til verden. Ellers ville jeg ikke have mulighed for at bringe og hente Ebbe i dagplejen.

Ebbe bliver 2 år om en lille måned. Men jeg tænker det er meget forskelligt fra barn til barn, men også familie til familie. Hvor meget “den store” har behov for at kunne sidde i klapvogn eller måske endda sove lur i den, hvis man er ude midt på dagen. Sidstnævnte har vi endnu ikke haft behov for, men vi kommer heller ikke så meget ud her i starten af barslen.

najell lift
Uffe i sin Najell lift nede i liftdelen.

Komfort i vognen

Jeg har fået en del spørgsmål til komfort i både klapvognsdel og liftdel. Lad os starte med klapvognen, som Ebbe sidder i. Den kan vende både forud og bagud. Når han sidder forudvendt, som vi bruger mest, kan han henten sidde oprejst eller lægges en smule ned. Hvis man vender sædet om, har den tre positioner, så han også kan ligge helt vandret. Sædet er et ergonomisk sæde, så det har et lille knæk, så benene får et naturligt bøj. Det havde vi også i vores tidligere klapvogn og det har aldrig været et problem for ham at sove i den.

Ebbe er en lang dreng, hvilket han altid har været. Men han kan altså nemt sidde i klapvognen og han sidder godt i den. Den kan bruges indtil 22 kg og han vejer endnu kun 15 kg. Selve vognen er ikke specielt høj, så han kan selv kravle ind og ud af sædet, hvilket hjælper mig hvis jeg har Uffe på armen når jeg henter ham i dagplejen. Den har en smart sele med 4 stropper, som nemt åbnes med et enkelt klik. Kalechen kan foldes godt ud over ham og give skygge på solrige dage og så har den et “peek-a-boo” panel, så man stadig kan lure ned til ham og han kan få noget luft ind.

Liftdelen som vi pt bruger til Uffe, vender bagudvendt så jeg altid kan se ind til ham. Samtidig kan Ebbe se ham og stikke hånden ned til ham, selvom han sidder og kigger frem. Det synes han (og jeg) er så hyggeligt. I spørger til om liften ikke er meget smal. Den er smal, men vi kan f.eks. sagtens have Najell liften nede i, som er den Uffe sover i. Det skal lige siges at man ikke behøver en ekstra lift i liften. Madrassen er god at sove på som den er og med en bøjle på liftdelen, kan den nemt klikkes af og tages med ind (indtil 9 kg). Vi har bare valgt at bruge Najell liften nede i, så længe han er så lille at han ikke fylder vognen ud. For at give ekstra tryghed.

Tanken er at Uffe skal bruge liftdelen indtil han er et halvt år og så skifter vi til klapvognsdelen. Vi gjorde det samme med Ebbe i vores tidligere kombivogn og det fungerede så godt. På det tidspunkt var han virkelig klar til at komme i klapvogn, da han bestemt ikke gad ligge ned når han var vågen, men samtidig nemt kunne sove i den når han blev træt.

Søskendevogn erfaringer

Komfort til forældrene

En ting er hvordan børnene ligger/sidder i vognen, men hvordan er den så for os forældre, som kører rundt med den?

For det første er hjulene virkelig gode. Det er noget Bugaboo vægter højt og det kan man virkelig mærke. Den har drejehjul foran og jeg har endnu ikke oplevet at de har sat sig fast, hvilket er det mest irriterende at opleve hvis man f.eks. står og skal over et lyskryds. Den kører godt og jævnt på trods af terræn og vi har den ofte med i skoven, hvilket den klarer uden problemer. Rådgiveren viste os også hvordan man kan klappe den let sammen og køre den på to hjul, hvis man f.eks. skal slæbe den gennem sand på stranden. Han kaldte det ‘beach mode’. Så det kan I jo lige få dem til at vise hvis I ofte skal igennem svær terræn.

Selvom vognen er relativt lav, så kan håndtaget nemt foldes ud og ind. Så når vi har den stående indenfor er håndtaget foldet helt ind, så vognen fylder minimalt. Og når vognen er i brug trækker vi det ud. På håndtaget kan man hænge sin kopholder indvendigt, så man ikke fylder mere udadtil end højst nødvendigt. Her har jeg også en taske hængende, som også er fra Bugaboo. Den er faktisk blevet til min pusletaske, hvor jeg altid har en ekstra body, vådservietter, bleer, sut, mobil og min pung. Sådan en dejlig lille størrelse, der med velcro nemt kan hives af vognen når man forlader den.

Vognen er nem at folde sammen og med kun 3 klik, kan man ændre den fra single til dobbelt vogn.

Bugaboo donkey duo 3

Størrelsen

Lad os lige vende tilbage til det med højden på vognen. Den er lav, så det skal man selvfølgelig have i tankerne. Især hvis man selv er meget høj. Her tænker jeg især i starten hvor liftdelen er i brug og man står meget nede i vognen for at berolige, give sut osv. Jeg tænker at så snart vi er ovre i klapvognsdelen til begge drenge, så vil vi ikke skænke det en tanke længere.

Fordelen ved at den er så lav, er at den fylder virkelig minimalt når man klapper den sammen. Vi har ikke en stationcar endnu, men en almindelig Ford Focus og den kan nemt være i bagagerummet. Faktisk fylder den mindre end den kombivogn vi havde før og det ville ikke være tilfældet, hvis den f.eks. skulle være lige så høj som den er bred. På korte ture fylder stel, klapvognssæde og liften vores bagagerum. Men hvis vi har behov for at have andet bagage deromme også, så kan man faktisk folde liften helt sammen, ved at tage nogle plader ud af enderne. Virkelig smart når vi skal til Sønderjylland til mine forældre eller på ferie, hvor vi har brug for at have meget bagage med.

Ulempen ved højden er selvfølgelig at kurven under ikke er så stor, som hvis sæderne sad højere. Men jeg har gjort det til en vane altid at have et net med, som kan hænge på styret. Hvis jeg f.eks. skal hente en pakke eller købe lidt ind. Hvis man kun har et enkelt sæde på, kan man have den taske på, som følger med. Den klikkes på i stedet for et sæde. Det giver en del mere opbevaringsplads.

Selvom det er en søskendevogn, så er den faktisk ikke bredere end en helt almindelig dør. Den er nemlig kun 74 cm og en standard dør er 80. Så vi kan nemt køre den ind i vores gang og endda opbevare den ude i vores mikro bryggers, selvom begge sæder er på. Det gør også at man nemt kan have den med i offentlig transport. Men også at man ikke føler at man fylder hele fortorvet eller står i vejen inde i butikkerne. Hvert fald ikke mere end man ville føle med en almindelig stor barnevogn.

Babysam bugaboo
Her kan Ebbes snackbakke ses, samt kopholdere der sidder indvendigt på håndtaget.

Udstyr

Det smarte ved Bugaboo er altså at alt udstyr følger med. Så den pris I ser er den I skal give. Ikke noget med at skulle ud og investere i et ekstra klapvognssæde, regnslag, solskærm osv. Så det er værd at tænke over, hvis man synes at vognen er dyr. For det er mange penge at give og jeg ville ønske at vi havde købt den fra start allerede med Ebbe og bare havde brugt den som singlevogn de første to år. Det kan man nemlig sagtens,

Hvis man alligevel vil købe lidt ekstra udstyr, så kan jeg anbefale tasken som jeg linkede til længere oppe, men også snackbakken med kopholder. Jeg har næsten altid en lille snack med til Ebbe når jeg henter ham i dagplejen, men også en vandflaske. Han synes det er noget så hyggeligt at sidde og åbne/lukke bakken og selv styre hvad han vil have af det.

Vi har forresten købt den i farven taupe og med sort stel. Jeg synes den er så smuk i den farve og så tror jeg heller ikke den er så sart i solen, ift. hvis man køber den i sort. Bare en tanke.

Spørgsmål

Lad mig endelig vide hvis I har spørgsmål til brug af vognen. Hvis det bliver mere teknisk kan jeg anbefale at spørge en rådgiver i Babysam. De er specialister i babyudstyr.

Del med nogen du holder af
Kommentarer

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
KonMari metoden til oprydning og...
Little Unbox – Babypakker på...
Altan inspiration: Vores altan sommer...
De der 70’er huse kan...
Budget Tip: Lübker Spa (40...
Tips til at spare penge...
Aarhus Spiseguide: Restaurant og café...
Ny cykel på budget