Annonce

REJSE GUIDE – AMSTERDAM

Amsterdam er hurtigt blevet en favorit hos Casper og jeg, som har været på forlængede weekender der et par gange efterhånden. Caspers søster bor nemlig i Holland, så det betyder selvfølgelig at vi besøger landet lidt oftere end andre steder, og så kombinerer vi som regel besøget med et par dage i Amsterdam.

Jeg har samlet mine bedste tips til byen, så I forhåbentlig kan få gavn af dem næste gang I tager dertil. Kan klart anbefale at besøge Amsterdam i foråret, hvor alt springer ud omkring kanalerne og man kan gå ture i de mange hyggelige parker.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 1

Hoteller – Her boede vi i Amsterdam

Vi har boet på en del lækre hoteller i Amsterdam, og jeg synes virkelig at der er mulighed for at opleve noget ekstra, udover en almindelig hotel oplevelse, når man besøger byen.

Her får I tre anbefalinger, med tre ret forskellige hoteller i Amsterdam, som alle kan noget helt særligt;

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 2

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 3

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 4

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 5

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 6

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 7

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 8

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 9

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 10

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 11

Volks Hotel

Volks Hotel er meget mere end bare et hotel. Det indbyder nemlig til at alle kan komme der, hvilket gør at der altid er meget liv og virkelig god stemning. I lobbyen er der café/bar hvor folk (også lokale) hænger ud. Der er co-working space hvor alle kan sidde og arbejde, samt møderum man kan booke. Hver fredag er der frisør og neglesalon, som kan benyttes inden man skal videre ud i byen og så er der natklub i kælderen.

De har en rigtig hyggelig restaurant med tagterrasse, hvor vi sad og fik en øl inden vi skulle videre ud i byen og som helt klart bliver virkelig skøn når der bliver varmere i vejret. Husk også badetøj da der er opvarmede vildmarkskar på tagterrassen.

Volks Hotel har nogle “special rooms”, som har hver deres tema. Vi boede på Bathing Bikou, som er et japansk inspireret værelse, med et kæmpe træ badekar midt i rummet. Virkelig skønt at kunne flade ud i et stort varmt karbad efter en lang dag rundt i Amsterdam. Værelset var desuden stort og lyst, med et kæmpe vindue ud over byen.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 12

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 13

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 14

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 15

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 16

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 17

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 18

Sweets Hotel

Sweets Hotel er et forholdsvis nyt hotel koncept, hvor der ikke bare er ét hotel, men 28 ikoniske bro-huse der er lavet om til små hotel lejligheder. Man bor altså på Amsterdams kanaler og kommer dermed helt tæt på byen og har sit helt eget lille hus, med te-køkken, bad, egen indgang osv. Vi boede i nr. 309, som I kan læse meget mere om i mit separate indlæg om Sweets Hotel.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 19

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 20

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 21

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 22

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 23

The Hendricks Hotel

The Hendricks Hotel ligger ca. 10 minutters gang fra stationen. Vi boede på et “Superior” værelse, med “in-room” badekar. Hotellet er et boutique hotel, altså et lille hyggeligt og personligt hotel, med de fineste detaljer. Alt var meget gennemført.

Spisesteder i Amsterdam

Amsterdam har så mange lækre spisesteder og jeg synes virkelig vi kunne lære noget herhjemme ift. food styling. Hvis man som jeg spiser meget med øjnene, er Amsterdam det helt rigtige sted at besøge.

Det kan være en god ide at booke bord på forhånd, da mange steder forventer at man har booket inden man kommer. Vi gik hvert fald forgæves et par steder hvor der var fyldt op. De fleste caféer og restauranter kan bookes online, som herhjemme.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 24

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 25

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 26

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 27

Staring at Jacob, Jacob Van Lennepkade 215

Vi spiste morgenmad på Staring at Jacob, som er en brunch bar der serverer den lækreste og smukkeste morgenmad/frokost. Casper fik crispy chicken og vafler, og jeg fik avocado sandwich på surdejs brød med laks. De serverer også en rigtig god kaffe.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 28

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 29

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 30

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 31

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 32

Sticky Fingers, Amstelveenseweg 3

Sticky Fingers lå lige ved siden af vores lejlighed på Sweets Hotel, så der var vi forbi to gange. Deres lyserøde flisevæg er ret så populær på Instagram, og jeg måtte da også selv have et billede med min kaffe derinde. De har også nogle virkelig smukke kager, som vi desværre ikke nåede at prøve da vi var der til morgenmad.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 33

Happy Happy Joy Joy, Bilderdijkstraat 158HS

Denne asiatiske restaurant ligger flere steder i byen, men vi var på den i West. Det kan være en god ide at booke bord online hvis man vil forbi i weekenderne. Konceptet er asiatisk tapas, hvor man bestiller 3-4 små retter som man deler ved bordet. Virkelig god mad og ikke mindst smuk. Vi sad desværre ret dårligt ift. lys, så jeg fik ikke nogen brugbare billeder af maden, men husk at bestille deres lyserøde bao bun.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 34

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 35

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 36

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 37

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 38

Bar Botanique, Eerste Van Swindenstraat 581

Alle planteelskere må forbi denne café, der har den vildeste jungle stemning og virkelig gennemført indretning. Vi spiste en lækker frokost derinde, hvor jeg fik en avocado sandwich og Casper fik en croque madame.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 39

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 40

The Avocado Show, Daniël Stalpertstraat 61

The Avocado Show må man næsten forbi, hvis man er til Insta-venlige steder, med de lækreste avocado-madder, lyserøde velour sofaer, masser af planter og lyserøde menukort. Maden er så smuk! Vi delte en nachos og fik en toast hver, samt hjemmelavet lemonade.

På samme gade lidt derfra ligger der også en “Avocado shop” med de sejeste Avocado accessories.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 41

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 42

Bocca Coffee Roasters, Kerkstraat 96HS

Jeg elsker caféer med industrivibes, ligesom der er på Bocca Coffee. Der er højt til loftet, uformel stemning med blandet interiør og så serverer de en virkelig god kaffe. Black eller White – ikke så meget pjat. Vi skulle selvfølgelig også have en brownie at styrke os på.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 43

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 44

Lot Sixty One, Kinkerstraat 112

Et lille hyggeligt kaffe spot, hvor vi kun tog en kaffe to-go, men der var altså virkelig pænt og hyggeligt. Må komme tilbage.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 45

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 46

De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 47

De Hallen er et kæmpe kreativt område med haller inddelt i forskellige temaer. F.eks. “Food hallen” som var en kæmpe hal a’la Streetfood, med virkelig mange forskellige madboder. Det var så vært at vælge, men vi gik for Mexi Bowl og lemonader.

Der var den fineste butik “The Maker Store” hvor jeg fik købt et par coffe-table-books med hjem.

Shopping i Amsterdam

Kalverstraat & Leidsestraat

Her finder man alle de store kæder som Zara, Mango, H&M, Primark osv.

De 9 gader, Huidenstraat, Runstraat, Berenstraat, Reestraat, Wolvenstraat, Haartenstraat, Gasthuismolensteeg, Oude Spiegelstraat samt Wijde Heisteeg.

Området der omtales de 9 gader er fyldt med skæve og anderledes butikker. Men kan vel sammenligne det lidt med Latinerkvarteret i Aarhus, selvfølgelig bare meget større.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 47

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 48

Fabienne Chapot:

En af mine favorit butikker i de 9 gader, som laver de mest feminine prints.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 49

Marqt: 

Husk at kigge forbi de Hollandske supermarkeder, der har så mange spændende og anderledes varer. Især deres chokolade udvalg. Jeg fik shoppet lidt forskelligt Tony’s chokolade med hjem fra Marqt, men blev også anbefalet Statch, som skulle have noget rigtig lækkert chokolade fra deres eget mærke.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 50

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 51

Genbrugsbutik, Overtoom 532

Faldt over den sejeste lille genbrugsbutik med retro interiør. Hvis man er i bil vil jeg virkelig anbefale at tage forbi, men vi havde desværre ikke mulighed for at købe noget med hjem da vi fløj. Må tilbage en anden gang. Det er en lang smal butik, med møbler, lamper og boligtilbehør fra gulv til loft.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 52

Transport

Vi fløj med KLM fra Billund til Schiphol (50 min) og videre derfra med tog ind til Amsterdam. Togbilletten trækkes i en automat i lufthavnen.

Normalt går vi rigtig meget rundt når vi er på storbyferie, men denne gang, da jeg er gravid og har lidt problemer med alt for lange ture, så tog vi offentlig transport rundt til det meste. Vi købte et “rejsekort” på stationen, hvor man selv kan vælge hvor mange dage det skal gælde. Herefter kan man køre så meget man vil med både sporvogn og busser, og bare checke ud og ind ligesom man kender fra rejsekortet herhjemme. Vi brugte Google Maps til at lave rejseplan når vi skulle fra sted til sted, hvilket fungerede rigtig godt.

REJSE GUIDE - <strong>AMSTERDAM</strong> 53

Jeg håber I kan bruge mine tips, jeg er hvert fald selv helt misundelig når jeg hører om folk der snart skal afsted, da jeg sagtens kunne have brugt endnu mere tid på at udforske byen.

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Stue: Sådan får du tv’et...
Aarhus: De bedste takeaway steder
Mine bedste tips til en...
Min “go to” når jeg...
Huskøb: Handlen er godkendt som...
Huskøb: Vores proces som førstegangskøbere...
Bordplade efter mål – Vores...
Før og efter indretning med...