Annonce

Q&A: Mine svar

I har været hurtige til at stille mig en masse gode spørgsmål til min Q&A, hvilket jeg er så glad for. Indlægget er blevet ret langt og jeg har selvfølgelig overvejet at dele det op i to, men nu kommer det hele altså samlet. Så kan man jo læse svarene til de spørgsmål man synes er relevante. Jeg har nemlig forsøgt at dele spørgsmålene lidt op, så de er samlet omkring blog, arbejde, fremtid og det mere personlige.

Hvordan startede du med at blogge? Blev du bare mere og mere aktiv på Instagram eller skete det bare fra den ene dag til den anden?

Det skete faktisk bare fra den ene dag til den anden for 4,5 år siden. Instagram var ikke så stor en ting dengang. Min profil blev hvert fald udelukkende set som en privat Instagram, så den og bloggen har egentlig fulgtes ad størrelsesmæssigt hele vejen. Jeg læste selv virkelig mange blogs på det tidspunkt, hvilket gav mig lysten til selv at starte en.

Hvornår begyndte du at se bloggen mere som et “arbejde” end en fritidsinteresse?

Det gjorde jeg for ca. et år siden, da jeg skrev kontrakt med Bloggers Delight. Jeg havde længe blogget hos dem som Plus blogger, men da jeg blev Premium blogger og begyndte at blive solgt ind på kampagner (sponsorerede indlæg), fandt jeg ud af, at selvom jeg ikke var blandt de største bloggere i Danmark, kunne jeg sagtens begynde at tage penge for mit arbejde.

Hvor har du lært alle reglerne til at blogge? (Kan ikke selv helt hitte ud af det, findes der mon kurser?)

Når der bliver skrevet regler tænker jeg at I måske mener reglerne for reklame og sponsorerede indlæg? Det kan virke ret meget som en jungle at finde rundt i, især fordi de kontant bliver ændret, men jeg synes egentlig at man kan gøre det ret nemt for sig selv. I starten af alle tekster på både blog og Instagram skriver jeg “Reklame” hvis jeg enten har fået noget i gave eller er blevet betalt for samarbejdet. Det er nemlig ikke længere tilstrækkeligt at skrive “Sponsoreret” eller “Ad”. Det er heller ikke nok at skrive “modtaget i gave”, medmindre det er aller første (og sidste) gang man modtager noget fra det pågældende firma, så i princippet kan I ikke se om det er en ting jeg har modtaget uden aftale eller om der er indgået et betalt samarbejde. De regler bliver garanteret lavet om igen.

Man kan læse meget mere om reglerne i Forbrugerombudsmandens “Gode råd til influenter om skjult reklame“.

Hvordan har din kæreste det med dit “blogger liv”?

“Jeg har det godt” siger han fra sofaen 😉 På dage hvor han er lidt mere snaksalig end lige nu hvor han ligger syg, giver han udtryk for, at han synes det er fedt at jeg har udviklet bloggen til her hvor den er i dag. Han synes det er dejligt at jeg laver noget jeg brænder for  og så synes han selvfølgelig altid godt om, når der kommer pressegaver med noget der kan spises eller når han bliver inviteret med ud for at prøve et nyt spisested osv.

De mindre gode sider af “blogger husband livet” er selvfølgelig når han skal hjælpe mig med at tage billeder og det måske ikke er det han har mest lyst til at bruge sin weekend på. Men han er altid super støttende og virkelig sød til at hjælpe hvis jeg har en deadline.

For at bloggen ikke skal gå ud over os, har jeg fundet nogle rutiner som fungerer rigtig godt for os. Når vi f.eks. er ude at spise tager jeg altid billederne lyn hurtigt og gemmer redigering og upload til vi er hjemme igen, så vores tid sammen ikke bliver mindre af, at jeg har en blog der skal passes.

Q&A: <strong>Mine svar</strong> 1

Jeg vil gerne vide hvorfor du ikke laver flere videoer?

Jeg gad godt være super sej på Youtube, men det er desværre ikke tilfældet. Hvis jeg var et natur talent og var mega naturlig og afslappet på video var det nok en anden sag, men jeg synes altid jeg er lidt anstrengt og dårlig til at slappe af når jeg bliver filmet, hvilket bare ikke gør noget godt for resultatet.

Jeg kan faktisk rigtig godt li’ at klippe film sammen, og jeg har elsket at lave de rejse vlogs det er blevet til gennem tiden, men det bliver aldrig mit hovedfokus.

Hvad bruger du til at tage så gode billeder med?

På bloggen tager jeg udelukkende billeder med mit Sony A5000 kamera med en 50 mm linse. Lige borset fra “Hverdags Glimt” indlæggene – der er det billeder fra min mobil.

På Instagram tager jeg altid mine billeder med min iPhone 7+. Jeg drømmer om en iPhone X så de kan blive endnu flottere, men 10.000 kr….

Hvilket redigerings program bruger du?

Mine kamera billeder redigerer jeg i Photoshop, hvor jeg først redigerer manuelt og bagefter lægger et filter over, så alle billeder får et ens look.

Til Instagram bruger jeg app’en VSCO. Her bruger jeg først et af de færdiglavede filtre (som jeg skifter engang imellem når jeg trænger til forandring), hvorefter jeg laver nogle justeringer manuelt. Jeg øger stort set altid kontrasten og nedsætter saturation og temperatur.

Hvilke profiler er dine yndlings på Instagram?

Det her punkt kunne jeg lave mange indlæg omkring, da jeg elsker at finde inspiration på Instagram og efterhånden har rigtig mange favoritter. Nu får I bare lige et par stykker:

@isabellath fordi hun er spændende at følge da hun er dansker (sønderjyde faktisk), som virkelig har ført hendes blog til noget stort og nu bor i London.

@stonemuse fordi hun er den vildeste æstetiker jeg kender og jeg bliver altid inspireret af hendes feed.

@copenhagenwilderness fordi hun har mit drømmehjem og bare springer ud i alle de bolig projekter som jeg kun går og drømmer om.

@lauraiz fordi hendes datter Joey er alt for cute.

Hvor finder du inspiration til boligindretning?

Rigtig meget på Instagram. I får altså lige et par anbefalinger mere:

@idestrup // @pernillebaastrup  // @katrine.ibsgaard  // @by_blogliv  // @merimeri.dk

Ellers bruger jeg rigtig meget Pinterest. I kan følge min “Interiør opslagstavle” her.

Q&A: <strong>Mine svar</strong> 2

Har du overvejet at komme tilbage til sygepleje-faget igen? Og i så fald, hvor?

Jeg vil ikke afvise at jeg får lyst til at komme tilbage en dag, men lige nu er det slet ikke med i mine overvejelser og der er kun meget få ting jeg savner ved jobbet. Det var en rigtig svær beslutning for mig da jeg sagde min stilling som sygeplejerske op, da der var rigtig mange ting jeg elskede ved jobbet, men der var også rigtig mange ting der talte for at jeg skulle videre.

Hvis jeg skulle tilbage en dag er jeg sikker på at det ville blive i psykiatrien igen. Hvis jeg ikke var stoppet på det psykiatriske sengeafsnit, vil jeg tro at jeg var på et psykiatrisk ambulatorium i dag. Det er et sted jeg synes kunne være rigtig spændende at arbejde.

Hvad skal du nu efter endt elevplads / Hvad er status på din jobsituation / Er det 100% fokus på bloggen, nu hvor du ikke arbejder i Companys mere?

Jeg afsluttede aldrig mit elev forløb, men sagde op efter et år. Det kan I læse mere om her. I stedet arbejdede jeg deltid i Companys og brugte den resterende tid på arbejdet med bloggen. Desværre lukkede butikken d. 31/12 og jeg blev opsagt, men pga. mit brækkede håndled, nåede jeg ikke engang at arbejde december ud. Lige nu er jeg på sygedagpenge pga. håndleddet og min situation er derfor en lille smule rodet, da jeg ikke ved præcis hvornår jeg er klar til at arbejde igen og i hvilket omfang.

Jeg har fået tilbudt et job fra 1. februar, hvilket jeg dog ikke har offentliggjort endnu, da jeg stadig mangler en kontrakt (og at få styr på mit håndled). Men hvis det hele går i orden er planen at jeg skal arbejde 15-20 timer om ugen og resten på bloggen, hvilket er mit drømme scenarie.

Hvordan håndterer du denne tid som arbejdsløs?

Det har jo været en lidt speciel situation fordi jeg udover at være arbejdsløs, også har været sygemeldt. Så rigtig meget af tiden er blevet brugt på at holde håndleddet fuldstændig i ro, grundet smerter. De seneste uger har selvfølgelig været bedre og der har jeg sørget for at have en plan for dagen, for at den ikke bare går med ingenting. Det har været ting som at arbejde på bloggen, søge jobs, haft aftaler med veninder og gået lange ture. Jeg har forsøgt først at smide mig foran Viaplay eller Netflix hen på eftermiddagen, da dagene ellers hurtigt kom til at gå med serier.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

Det er lidt svært at svare på, da min situation som sagt ikke er helt normal lige nu. Men det er en meget fleksibel hverdag jeg har, de dage hvor jeg ikke arbejder i butikken.

Jeg står typisk op omkring kl. 7-8 og får morgenmad, går i bad og kommer i tøjet. Herefter sætter jeg mig ved computeren og svarer på mails og planlægger dagen med en to-do liste. Når det begynder at blive lysere hen på formiddagen (nogle dage først over middag) kan jeg tage billeder til mine indlæg. Hvis jeg skal arbejde de efterfølgende dage forsøger jeg at planlægge indlæg, men der er også dage hvor jeg er tom for inspiration og kun får lavet til den enkelte dag.

Der er også mange dage hvor jeg mødes med Michelle nede i byen og sidder og arbejder med hende. Så kan vi få taget outfit billeder af hinanden, tage billeder af spisesteder/caféer hvis der er åbnet nogle nye og generelt få lavet noget indhold til ugen.

Hvis jeg er godt med ift. indhold og jeg ved at jeg skal arbejde en hel weekend i butikken, kan jeg også sagtens finde på at holde “weekend ” på en hverdag. Så mine dage er meget forskellige.

Q&A: <strong>Mine svar</strong> 3

Hvis du ikke skulle bo i Aarhus, hvor vil du så gerne flytte hen / Har I overvejet at flytte lidt mod syd?

For bare et år siden kiggede vi kun på huse omkring Aarhus, da jeg ikke kunne se mig selv flytte alt for langt væk fra min yndlings by. Casper er også opvokset i områder omkring Aarhus, så den plan var han selvfølgelig helt med på. De seneste måneder er jeg dog begyndt at tænke mere og mere på, at det kunne være dejligt at flytte nærmere min familie. Min bedste veninde er lige flyttet til Kolding sammen med hendes kæreste og kommende barn og efter at vi besøgte dem, blev jeg ret forelsket i byen.

Så lige nu kigger vi ret bredt. Forstader til Aarhus, Kolding, Horsens, Silkeborg osv.

Hvad er dine fremtidsplaner / Hvor ser du dig selv om 10 år?

Jeg håber at bloggen varer ved og bare følger udviklingen i mit liv. Jeg er spændt på hvor vi kommer til at bo, men jeg håber at vi finder et hus hvor vi har lyst til at bo i mange år og hvor jeg kan få udlevet alle mine boligdrømme. Vi drømmer også begge to om at få børn og så håber jeg, at vi får en hverdag hvor der er tid til at være familie og hvor karriere ikke nødvendigvis kommer i første række.

Q&A: <strong>Mine svar</strong> 4

Er du mest introvert eller ekstrovert?

Jeg er helt klart mest introvert. Jeg slapper af og lader op når jeg er hjemme sammen med Casper og jeg har kun få, men tætte veninder omkring mig. Det har helt klart været en udfordring i starten da jeg begyndte at blive inviteret med til blogevents, hvor jeg ikke kendte et øje, men jeg tog udfordringen op og i dag har jeg fået nogle rigtig gode veninder i blog verdenen, som gør det trygt at tage afsted til arrangementer.

Hvad er din største drøm?

At blive ved med at have en fleksibel hverdag, enten som selvstændig eller i et andet job. Et job som ikke dræner mig for energi eller gør at jeg ikke kan være der fuldkomment for min familie. Jeg vil gerne have plads til masser af rejser og oplevelser.

Hvilke makeup produkter bruger du?

Lige nu bruger jeg produkter fra Maybelline x Gigi Hadid kollektionen. Især er jeg glad for deres concealer, foundation, pudder og mascara. Til hverdag bruger jeg udelukkende concealer, mascara og brynfarve og jeg er faktisk ikke særlig god til at lægge makeup, hvis der skal gøres noget ekstra ud af det. Har ellers prøvet at se en masse guides på Youtube.

Q&A: <strong>Mine svar</strong> 5

Hvad er din bedste gave du nogensinde har fået?

Forrige år fik jeg en håndlavet halskæde af Casper fra Handcrafted CPH, som jeg har haft på hver eneste dag lige siden. Den er jeg rigtig glad for. Men ellers blir jeg altid virkelig glad når jeg får en oplevelse sammen med dem jeg holder af. F.eks. har jeg tidligere fået en weekend i London af Casper og en sommerhus tur med mine veninder.

Hvad er dit kæreste eje derhjemme, som du aldrig vil skille dig af med?

Jeg tror jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg aldrig skal sige aldrig når det kommer til boligindretningen. Jeg er virkelig glad for både vores skrivebord og spisebord, da de er hjemmelavede af mine forældre, men om de altid kommer til at være i indretningen, det ved jeg ikke.

Jeg vil da gerne spørge om jeg ikke snart skal være tante?

Haha, min svigerinde Karina og generelt resten af familien er vidst ved at være lidt utålmodige. Men jo, en dag 😉

Sig endelig til hvis der er noget jeg skal uddybe eller hvis I er kommet på flere spørgsmål, så tager vi da bare en runde mere.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Beauty favoritter i maj
Refluks for begyndere – Vores...
Om hjemmepasning, planer for bloggen...
Bordplade efter mål – Vores...
Legetøj og aktiviteter – Baby...
Interiør: Vores lejlighed er i...
Aarhus: Restaurant Himmel og Hav
Vores badeværelse: Sorte detaljer med...