Pizza på grill – Opskrifter på pizza og tilbehør
Der har ikke været rigtig weekend herhjemme, hvis der ikke har været pizza på menuen. De sidste par gange har vi rykket pizza bagningen ud på terrassen og lavet dem på vores grill. Det gør dem kun endnu mere lækre og sprøde.
Jeg vil lige dele fremgangsmåden, da jeg ofte får spørgsmål til både udstyr, dej og toppings. Sidstnævnte varierer selvfølgelig fra gang til gang, men vi har fundet et par favoritter som ofte går igen.
Udstyr
Vi har en Morsø gasgrill, som vi har købt denne sommer og som vi er virkelig glade for. Det er mest Casper der står for at grille, så han ved mest om det tekniske. Jeg ved bare at jeg elsker designet på den. Synes den er så pæn at have stående. Vi har medium modellen (I kan godt høre jeg ikke har sat mig super meget ind i den).
Til at bage pizzaer har vi en pizzasten og en pizzaspade. Pizzastenen er købt til omkring 60,- i Søstrene Grene og den fungerer altså glimrende – så man behøver ikke købe sig fattig i udstyr. Pizzaspaden har vi fået i bryllupsgave af Caspers kollegaer og den er smart da den har en god størrelse. Vi havde nemlig først købt en i Billig Blomst, som viste sig at være alt for lille.
Pizzadej
Jeg får ofte spørgsmål til hvilken opskrift vi bruger på pizzadej. Altså er jeg den eneste der køber en ‘Pizzamel’ og stadig føler jeg laver pizza fra bunden? Eller er det snyd? Jeg spørger faktisk seriøst, da jeg undrer mig over at så mange spørger efter en opskrift. Vores favorit er Amo pizzamel og der står opskriften på pakken. Den er nem at rulle tyndt ud og bliver lækker sprød.

Toppings
Pesto
Pesto er altid et must når vi får pizza og det skal være den hjemmelavede slags. Den kan bruges til så mange andre ting end pizza, så vi laver for det meste en god stor portion.
Ingredienser:
1 potte basilikum
2 fed hvidløg
50 g. parmesan
1/2 håndfuld mandler eller pinjekerner
2 dl. god olivenolie
1/2 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienser i en minihakker. Hold evt. lidt igen med olivenolien og vurder løbende hvordan du ønsker konsistensen. Smag til med salt.
Pizzasovs
Vi laver altid pizzasovsen selv, da det er så simpelt og smager af så meget mere. Der er til en del gange, så vi fryser resten ned i små portioner og tager den op af fryseren om fredagen. Bruger Cuubis til at fryse det ned og tager 3-4 terninger op.
Ingredienser:
1 ds. hk. tomater
1 dl. olivenolie
1/2 potte frisk basilikum
1/2 potte frisk timian
1 spsk. tomatpuré
1 presset fed hvidløg
1 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienser i en minihakker eller med en stavblender og smag til.
Ricotta
Til en kartoffelpizza er jeg vild med at bruge ricotta i stedet for tomatsovs.
Ingredienser:
1 bøtte ricotta
1 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
Salt
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser og smag til med salt og citron.
Fremgangsmåde – Pizza på grill
Tænd grillen og skru varmen op på max på begge brændere (vores har en udvendig og en indvendig ring).
Læg pizzastenen i og lad grillen varme stenen helt op i ca. 10 minutter.
Imens laves pizzaen på pizzaspaden som først drysses med et godt lag mel, så pizzaen er nem at glide af når den skal på grillen.
Spar på ingredienserne så pizzaerne ikke bliver overfyldt. F.eks. Tomatsovs, chorizo og mozarella. Eller Ricotta, kartoffel, pharmaskinke og mozzarella.
Når pizzaerne lægges på grillen slukkes den inderste ring. Den yderste holdes på max varme.
Bag pizzaerne i ca. 10 minutter eller indtil de er flotte gyldne og sprøde.
Læs også: Pizza Fredag – Opskrifter på mine favorit pizzaer og tilbehør