Indeholder reklame for Miele.
Måske har I lagt mærke til på Instagram, at vi har spist lidt mere pizza de seneste uger. Jeg kom nemlig med det geniale (synes jeg selv) forslag, at indføre Pizza Fredag. På den måde får vi prøvet en masse forskellige hjemmelavede pizza variationer. Det er selvfølgelig forskelligt fra fredag til fredag hvor meget tid og overskud der er til de her pizzaer. Men indtil nu har vi virkelig hygget os med at finde på nye pizza kombinationer og lavet masser af lækkert tilbehør og toppings.
Miele produkter i køkkenet
Jeg har tidligere været inde på at det aldrig har været sjovere at stå i køkkenet. Det har selvfølgelig noget med vores helt nye køkken at gøre, som bare indbyder til at bruge mere tid derude. Især vores hårde hvidevarer fra Miele som jeg elsker at eksperimentere med. Vores ovn har f.eks. et automatikprogram hvor Pizza er en af valgmulighederne eller man kan bruge klimaprogrammet. Sidstnævnte er en intensiv bagning, hvor dampfunktionen i ovnen også kommer i brug. Så får pizzaen to dampskud i løbet af bagetiden, som gør at de hæver mere op og bliver virkelig lækre.
Når man kommer fra en gammel lejlighed er alene det at kunne have to plader inde samtidig, som rent faktisk bliver bagt jævnt, virkelig en fornøjelse. Før skulle vi altid bytte pladerne rundt halvvejs, også selvom der var en varmluft funktion.
Mieles bageplader er også så nemme at arbejde med og kræver ikke bagepapir. De har en emalje der er nem at rengøre med en stålsvamp, så lige meget hvad man laver, kan man bare lægge det direkte på pladen. Så dejligt nemt med pizzadej der ikke skal ligge og folde i bagepapir. Desuden kan både plader og rist tåle pyrolyse. Det har jeg stadig tilgode at afprøve.
Læs også: Vores køkken: Valg af køkkenelementer, hårde hvidevarer og detaljer i indretningen
Opskrifter
Jeg har fået lidt forskellige spørgsmål til både dej, tilbehør og toppings, så nu samler jeg lige det hele i indlægget her. Måske I også får lyst til at indføre pizza fredag. Hvis I har en favorit pizza kombi, så del den endelig i kommentarfeltet. Jeg har jo masser af fredage hvor jeg vil elske at teste nye kombinationer. Drømmer lidt om en pizza med figner, men det er endnu ikke lykkedes mig at finde dem friske.
Pesto
Pesto er altid et must når vi får pizza og det skal være den hjemmelavede slags. Den kan bruges til så mange andre ting end pizza, så vi laver for det meste en god stor portion.
Ingredienser:
1 potte basilikum
2 fed hvidløg
50 g. parmesan
1/2 håndfuld mandler eller pinjekerner
2 dl. god olivenolie
1/2 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienser i en minihakker. Hold evt. lidt igen med olivenolien og vurder løbende hvordan du ønsker konsistensen. Smag til med salt.
Pizzasovs
Vi er begyndt at lave pizzasovsen selv, da det er så simpelt. Der er til en del gange, så vi fryser resten ned i små portioner og tager den op af fryseren om fredagen.
Ingredienser:
1 ds. hk. tomater
1 dl. olivenolie
1/2 potte frisk basilikum
1/2 potte frisk timian
1 spsk. tomatpuré
1 presset fed hvidløg
1 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienser i en minihakker eller med en stavblender og smag til.
Saltmandler
Saltmandler er en favorit snack herhjemme og i fredags lavede vi dem til den ene pizza.
Ingredienser:
200 g. mandler
4 spsk. salt
2 dl. kogende vand
Fremgangsmåde:
Opløs salten i det kogende vand og læg mandlerne i saltvandet. Lad dem stå i 20 minutter.
Hæld vandet fra mandlerne og fordel dem på en bageplade.
Bag ved 175 grader i 20 minutter.
Pizza dej
Det spørgsmål jeg har fået mest, er hvilken opskrift vi bruger til selve pizzadejen. Det skifter en del, så det er ikke en bestemt opskrift. Oftest køber vi en decideret pizzamel og så står der en opskrift på pakken som vi følger. Der står også bagetid, så det har jeg ikke skrevet på opskrifterne nedenfor.
I fredags brugte vi i stedet en færdig fersk dej fra Smartbake (modtaget i gave), som bare skulle rulles ud. Det var også virkelig lækkert og nemt at have i fryseren til dage hvor det skal gå lidt hurtigere og man ikke har tid til at vente på at dejen skal stå til hævning.
White pizza med kartoffel og ricotta
Jeg er blevet så vild med at bruge ricotta på pizza og især i kombination med en white kartoffel pizza, som er min ultimative favorit.
Toppings:
1/2 bøtte ricotta – evt. rørt med revet citronskal, 1/2 spsk. olivenolie og salt for mere smag.
Kartofler i tynde skiver som er vendt med olivenolie, salt og frisk oregano
1 bøffel mozarella revet i mindre stykker
Efter bagning:
Toppes med skiver af parmesan, ruccola og evt. pesto.
Pizza med laks
Engang lavede vi ofte pizza med laks, efter at vi fik det på en ferie i Alicante. I fredags prøvede vi igen og det er altså bare lækkert og en nem måde at lave en lidt anderledes pizza på.
Toppings:
Tomatsovs
1 bøffel mozarella revet i mindre stykker
Ricotta fordelt i små toppe
Efter bagning:
1 pk. røget laks
1 avocado
Salte mandler
Ruccola
Presset citronsaft
Salt og peber
I kan læse meget mere om vores køkken, indretning, hårde hvidevarer osv. i mit tidligere indlæg: Vores køkken: Valg af køkkenelementer, hårde hvidevarer og detaljer i indretningen