Annonce

Overgangen fra mos til fingermad – Baby 8 måneder

Vi kan hurtigt blive enige om, at jeg kunne ha været mere kreativ med billederne til det her indlæg. Må opdatere dem på et tidspunkt. Men syntes det var lidt vigtigere at få indlægget afsted, da I faktisk er mange der har spurgt efter en efterfølger til grød og mos indlæggene. Det lyder måske underligt, hvis man ikke selv står midt i det, men det kan være lidt af et projekt med det babymad.

Vi har haft det relativt nemt, da Ebbe stort set spiser alt vi serverer. Bortset fra banan, det kan han ikke fordrage. Men derfor kan det stadig være svært at blive ved med at finde på, så måske vi kan inspirere hinanden lidt?

I må meget gerne dele tips og opskrifter til god begynder mad i kommentarfeltet, så vi alle kan få gavn af dem.

Ebbe er 8 mdr om 14 dage og vi er lige så stille begyndt at servere mere og mere fingermad. Han får stadig grød 1-2 gange om dagen, men alt grøntsagsmos er skiftet ud med noget han sidder med selv.

Læs også: Grød, mos, kød og fisk – Baby 6 måneder

Overgangen fra mos til <strong>fingermad</strong> - Baby 8 måneder 1

Dagens måltider 7-9 måneder

Morgen: Amning efterfulgt af grød (Arlas “Baby & Me” er favoritten)

Formiddag: Rugbrød skåret i stave med smør og smøreost eller en ostehaps. Evt. frugt.

Frokost: Rugbrød med smør og pålæg (F.eks. leverpostej, ærtemos, avocadomos, torskerogn, hårdkogt æg osv.) samt gnavegrønt (F.eks. agurkestave eller grøntsager fra frost, overhældt med kogende vand, som på billederne).

Eftermiddag: Grød eller en snack, som f.eks. hokkaido muffins, banan pandekager osv.

Aften: Så vidt muligt det samme som vi spiser, så vi ikke skal lave ekstra (vi salter vores egen mad ved bordet). Men hvis det ikke kan lade sig gøre, at han får det samme som os, så er det mad som til frokost.

Sen aften: Amning

Obs: Jeg har kun skrevet amning på til morgen og sen aften, men jeg ammer stadig i løbet af dagen. Det er efter behov og når han melder sig. Efter lure serverer jeg altid først mad og så tilbyder jeg amning bagefter.

Overgangen fra mos til <strong>fingermad</strong> - Baby 8 måneder 2

Overgangen fra mos til fingermad

Det har helt klart været nervepirrende at gå fra mos til fingermad, men vi har forsøgt at indføre det stille og roligt og i Ebbes tempo. Først med skorper, majspuffs, agurkeskiver og let kogte æblebåde, som han har siddet med, efter at han har fået mos. Efterhånden som han begyndte at kunne spise mere og mere selv, har vi taget mosen helt væk og givet ham endnu flere elementer af fingermad.

I starten blev hans brækrefleks ofte aktiveret, men det sker stort set aldrig mere. Jeg synes ikke der gik mange dage fra vi servede rugbrød til ham første gang, til at han nemt kunne spise det. Hvis han får lidt for store stykker i munden, hoster han dem selv op. Men vi er selvfølgelig stadig meget opmærksomme når han spiser. Det kræver lidt is i maven til at starte med, når de begynder at sidde med maden selv, men Ebbe elsker det og kan få meget tid til at gå med det.

Hvis vi er ude (f.eks. i mødregruppe), så køber jeg stadig færdigretter/mos til ham. Det er bare det nemmeste at have med.

Overgangen fra mos til <strong>fingermad</strong> - Baby 8 måneder 3

Overgangen fra mos til <strong>fingermad</strong> - Baby 8 måneder 4

Ebbes silikone tallerken er fra Stokke og passer til bakken på Tripp Trapp stolen. Han er begyndt at lure at den måske kan skubbes ned, men det er heldigvis endnu ikke sket. Jeg synes den står ret godt fast.

Overgangen fra mos til <strong>fingermad</strong> - Baby 8 måneder 5

Læs også: Søvnrutiner baby 6-7 måneder: Fra slyngevugge til tremmeseng

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
AARHUS: Italiensk, social dining på...
Beauty favoritter i marts
Mine 10 mest læste indlæg...
DIY: Kontor detaljer med læderpapir
KonMari metoden til oprydning og...
Interiør: Ox Denmarq bar bord...
Aarhus: Lima – Nyt Peruviansk...
Interiør: Favoritter fra Specktrum i...