Opskrift: Vietnamesisk nudelsalat med Onglet (Nyretapper)
Jeg har, ligesom sidst jeg delte en opskrift, allieret mig med min ven (og tidligere kollega) Søren, som er fantastisk i et køkken. Igår kom han forbi for at lave mad til Casper og jeg og menuen stod på nyretapper og nudelsalat. Hvis I ikke ved hvad nyretapper er, så lad jer ikke snyde af det lidt uheldige navn. Det er den fineste udskæring som sidder mellem mørbraden og nyrerne, og det smager helt fantastisk. Det kan blandt andet købes hos Guldrummet på Aarhus Central Food market.
Ingredienser til 4 personer:
Ris nudler
2 stk Nyretapper
Soja
Sukker
2 Lime
4 Gulerødder
1 Agurk
1/2 spidskål
2 håndfulde koriander
1 bundt forårsløg
1 pakke bønnespirer
Saltede peanuts
Fiskesauce
2 stk små røde chili.
Fremgangsmåde:
Dressing:
Rør saften fra 1 ½ lime, 2-3 spk fiskesauce, 1 spsk. sukker og fint hakket chili efter smag (ca.1) sammen.
Salat:
Kog nudlerne efter anvisning. Snit alle grøntsager til salaten og hak peanuts groft og rist dem på en tør pande.
Kød
Tag kødet ud og lad det hvile 30min til stue temp. Steg nyretapperne ved HØJ varme 3min på hver side og tag dem af for at hvile i 5 min.
Kom 0,5 dl soja, 3spk sukker og saften fra ½ lime på panden og kog op til en tyk sirup. Vend kødet i den varme sauce og skær den ud i 1 cm tykke skiver.
Anret nudler, salat, kød, dressing og ristede peanuts i serveringsskåle og server.
Ps. Søren er single 😉