Igår havde Casper og jeg en hel søndag uden planer, og den blev brugt på en masse hyggelige søndags ting; gåtur ved vandet, varm kakao i sofaen, Netflix (Vi er lige startet på Dark) og bagning. Sidstnævnte af den lidt sundere slags, da vi havde 4 bananer som var alt for modne til at spise. (Jeg spiser faktisk kun grønne bananer, da jeg ikke kan fordrage smagen af gule eller overmodne bananer). I hvert fald besluttede vi os for at røre et bananbrød sammen, hvilket er noget af det hurtigste og nemmeste at bage.
Jeg vil gerne lige indrømme at det nok fik 5 minutter for meget, fordi vi var så opslugte af vores nye serie, men det har jeg rettet til i opskriften. Den kommer her:
Ingredienser:
4 (over)modne bananer
2 æg
4 spsk. skyr (jeg brugte vaniljeskyr)
2 dl boghvedemel
2 dl finvalsede havregryn
1 spsk. kokosolie + lidt til at smøre fadet
1 spsk. honning
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader og smør en aflang lille bageform med lidt kokosolie eller andet fedtstof.
Mos bananerne i en skål med en gaffel.
Bland de øvrige ingredienser i skålen og rør godt.
Fordel dejen i bageformen og bag i ca. 35 minutter. Stik evt. en kniv i efter 30 – hvis der ikke hænger dej ved er den færdig. (Mit fik 40 minutter).
Bananbrødet er super saftigt og kan nemt spises uden noget til, men vi plejer at smøre med lidt peanutbutter eller tilføje et stykke pålægschokolade.
God fornøjelse ♥