Pølsehorn er bare altid et hit, uanset om man skal bruge dem til madpakken på studiet, som køresnack til sommerferien eller som jeg skal denne gang – nem mad under fødslen. Jeg har derfor været i køkkenet for at bage en omgang pølsehorn vi kan have i fryseren, lige til at tage op når de første tegn starter. Synes de er blevet tilpas grove og samtidigt luftige, så nu får I lige opskriften så I også kan lave en lækker pølsehorns snack.
Læs også: Min “go to” når jeg skal invitere gæster: Kaffe og (de bedste) amerikanske kanelsnegle
Ingredienser til 15 stk.
- 25 g smør
- 3 dl mælk
- 2 dl skyr
- 50 g gær
- 3 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 200 g rugmel
- 500 g hvedemel
- 15 små pølser
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde, og lun mælken heri. Tag gryden af varmen, og hæld væsken i en skål.
- Når væsken er lunken, røres gæren i. Tilsæt skyr, sukker, salt og rugmel.
- Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen (Hold lidt af melet tilbage).
- Ælt, til dejen er glat og smidig.
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Slå dejen ned på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem.
- Del dejen i 15 stykker, og tril til “pølser”. Sno dejen om pølserne, og fordel pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
- Lad brødene hæve ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pensl pølsehornene med æg.
- Bag brødene i 15-20 min., til de er gyldne.
Links
Skærebrædder fra Traefolk // Lyserød skål fra Kähler // Bakke fra Søstrene Grene // Krus fra Damhus // Urtepotteskjuler fra Søstrene Grene // Plante fra Paustian.