Annonce

Opfølgning: P-piller og uren hud

img_0364

Tilbage i august 2015 skrev jeg et indlæg omkring min hud, som jeg kæmpede en del med. Efterfølgende skrev jeg et par opfølgnings indlæg, og det sidste er fra et år siden. Derfor tænkte jeg at det var på tide med endnu et opfølgnings indlæg.

For lige at opsummere min situation, så var jeg stoppet med at tage p-piller for at se om det havde en gavnlig effekt på min migræne. Det havde det desværre ikke, men i stedet begyndte jeg at døje med uren hud. Jeg forsøgte nogle forskellige ting, som at begrænse mit mælke indtag, selvfølgelig rense huden grundigt morgen og aften, tage Omega3 osv. men uden effekt. Jeg gik derfor til lægen og fik ordineret p-piller igen, men denne gang nogle der var specielt egnede til uren hud. Efter 4 måneder kunne jeg endelig begynde at se en effekt.

Kort efter skiftede jeg læge (i forbindelse med flytning) og den nye læge gjorde mig opmærksom på, at jeg slet ikke måtte tage p-piller, eftersom jeg døjer med aura før min migræne, hvilket gør at jeg er i en højere risiko for blodpropper. Så jeg måtte af p-pillerne igen, og desværre gik der ikke lang tid før min hud brød ud igen. Det var ret voldsomt omkring kæben og på kinderne og da det begyndte på mine skuldre/ryg skyndte jeg mig til lægen igen. Jeg fik ordineret en creme som jeg skulle smøre med hver aften, som ødelagte alt sengetøj og håndklæder det kom i nærheden af. Den skulle jeg smøre med i 12 uger.

Det er så her jeg er nu. Jeg er nemlig for et par uger siden stoppet med cremen og desværre er min hud langsomt begyndt at blive irriteret igen. Ikke så voldsomt som før, men jeg frygter selvfølgelig at det kommer.

Jeg har fundet ud af, at rigtig mange piger har besvær med at komme af p-pillerne igen og i søndags tog Emma Martiny og Christine Bonde emnet op i “Martiny Podcast”. De fortæller om hvordan de har fået deres kroppe i hormonel balance igen og det er virkelig spændende at lytte med til, både hvis man som jeg står i samme situation, men også hvis man overvejer at stoppe på p-piller. Emma taler også meget om, at vi piger kan bruge vores cyklus som et kompas for om vi har det godt, er stressede osv, da vores cyklus altid vil reagere på hvordan vi har det. Det kan man ikke når man er på p-piller, da de styrer vores cyklus. Jeg er ikke på nogen måde ked af, at jeg ikke længere kan være på p-piller, da jeg har det meget bedre med, at have en helt naturlig cyklus. Men jeg håber selvfølgelig at jeg kan få min krop i balance, så jeg ikke som 27 årig skal døje med uren hud. De nævner en del kost tilskud i podcast episoden, som jeg bestemt skal have kigget nærmere på.

Har I mon gjort jer nogle tanker omkring p-pille stop, hormonelle urenheder osv.? Eller har I nogle erfaringer I vil dele? ♥

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Frisør ANBEFALING Aarhus: AS Hair...
Interview med Simone fra AS...
IKEA Hack: Tv møbel
Mine kosttilskud
Little Unbox – Månedlige overraskelser...
Tjekliste: Mine musthaves til baby...
DIY guide – Forny dit...
Pakkekalender gaver (til mine forældre)