Annonce

Vores billedvægge og en oversigt over hvor jeg finder kunst og plakater

Der er sket lidt ændringer på væggene hjemme hos os, så jeg tænkte det var på tide med en lille update, så I nemt kan finde frem til de plakater vi har hængende. Eller måske bare nogen i samme stil. Udtrykket på vores billedvægge har jeg forsøgt at lave lidt tilfældigt, da jeg ikke er vild med at det er alt for pænt og ens. Men det kan man jo lege med som man vil. F.eks. ved at bruge samme mellemrum mellem alle billederne eller gøre det mere tilfældigt som jeg har gjort.

Billedvæggen er ´bygget op omkring vores Samsung Frame tv, som også fungerer som et kunstværk når det er tændt og dermed er en del af billedvæggen. Det havde været lidt mere tjekket hvis det havde været tændt på billederne her hva’? Det er en smutter. Men tjek linket nedenfor hvis du vil læse mere om det.

Læs også: Stue: Sådan får du tv’et til at blive en del af indretningen

Vores <strong>billedvægge</strong> og en oversigt over hvor jeg finder kunst og plakater 1

Vores <strong>billedvægge</strong> og en oversigt over hvor jeg finder kunst og plakater 2

Billedvæggen i stuen

Først får I lige en oversigt over hvor I kan finde de forskellige billeder, som vi har hængende på den store billedvæg i stuen. Tv skænken som jeg ofte får spørgsmål på er fra Nova Møbler, men jeg har selv malet den i farven Blushing Peach fra Jotun.

Fra venstre: Play 01 fra Kongstad Studio // Signeret litografi af Hans Meyer Petersen hos Curated Copenhagen // Museum Ritter hos Vintage CPH // Blå är färgen på dina ögon af Louise Bourgeois hos Moderna Museet Malmø // Woman with child af Kasper Faerch // Gul/sort loppefund // Simon Hantai hos Aros //Kunstprint af Gitte Lægård hos Curated Copenhagen // Udstillingsplakat fra Kastrupgårdsamlingen hos Curated Copenhagen // Sort/hvid loppefund.

Her finder jeg kunst og plakater

Det kan være lidt af en jungle når man skal sammensætte en billedvæg eller generelt finde billeder til sit hjem. Jeg vil mene at det bedste resultat kommer ved at være tålmodig og samle sammen over tid. Efter vi er flyttet i hus og dermed har fået dobbelt så mange m2, er det klart at der også skal en del nye billeder til for at fylde væggene bare lidt ud. Så jeg vil lige lave en lille gennemgang af, hvor jeg kigger efter kunst og plakater.

Curated Copenhagen

Curated Copenhagen er en profil på Instagram som man næsten skal følge hvis man er vild med kunst. Pigerne der står bag finder de fineste kunst plakater, litografier, vintage tryk og originaler, som de sælger til helt fair priser. Faktisk kan man også få hjælp af dem til at sammensætte billeder, hvis man selv har svært ved den slags. Som I kan se i mine links ovenfor er der 4 plakater fra deres profil på min billedvæg, og de er i høj grad med til at gøre udtrykket mere kunstnerisk. Jeg er især helt vild med kunstplakaten af Ingálvur Av Reyni – den røde/lyserøde dame til højre.

Arthus.dk

Arthus er en forholdsvis ny webshop, som designer kunstplakater i samarbejde med danske kunstnere. Jeg er vild med deres koncept, da de gør det muligt at få kunst til meget budgetvenlige priser og samtidig har de hvert fald åbnet mine øjne for kunstnere, som jeg måske aldrig havde opdaget ellers.

Vores <strong>billedvægge</strong> og en oversigt over hvor jeg finder kunst og plakater 3

Vores <strong>billedvægge</strong> og en oversigt over hvor jeg finder kunst og plakater 4

Somebody sat here fra Arthus og Mother & Daughter fra Arthus.

Museer

Museums shops er også et godt sted at se efter nye kunstplakater og ofte er de ikke særlig dyre. Det kan både være på rejser og herhjemme. Ofte har de også webshops, så man endda kan sidde hjemme og klikke sine plakater hjem. Vi har efterhånden en del plakater fra Aros og et par stykker fra to forskellige museer i Malmø.

Instagram

Punktet her er ikke særlig specifikt, men Instagram er også et genialt sted at finde nyt til væggene. Her tænker jeg på de mange små lokale kunstnere, hvor man ofte kan købe originaler til billige penge. Brug hashtags til at søge små kunstnere frem.

Kasper Faerch kender jeg f.eks. gennem Instagram. Han er en lokal Aarhus kunstner og et af hans billeder hænger på vores billedvæg i stuen. Jeg er vild med hans “Naked abstractions”.

Loppemarkeder

Det kræver et lidt skarpt øje at finde de gode kunstværker på loppemarkeder og ofte skal man kunne se bort fra nogle ret uheldige gamle rammer. Men hvis man kan det, kan man virkelig gøre sig nogle gode fund, som tilmed er helt unikke. En ny ramme kan virkelig gøre meget for billedet.

Sidste sommer fandt vi nogle fine originaler i en genbrug i Tønder, malet af en lokal Tønder kunstner. De havde ligget på et loft i mange år og var pludselig kommet frem, ved hjælp af den afdøde kunstners kone. Så fint at de igen kan få liv, og nu hænger der blandt andet to af dem på vores billedvæg.

Plakat webshops

Ja wauw hvor originalt hva’? Det kan godt være at det er plakater, som hænger rundt omkring i rigtig mange hjem, men som sagt kan det tage lang tid at etablere en unik og personlig billedvæg. Så indtil det er gjort, har jeg altså ofte gjort brug af plakater fra f.eks. Posterstore eller Postershop. Jeg har netop købt 3 plakater hos sidstnævnte til vores soveværelse (links nederst) og jeg synes det har givet et rigtig fint udtryk. Det er hvert fald en budgetvenlig måde at købe plakater på og min erfaring er at det er nemt at sælge videre når man ønsker et nyt udtryk.

Vores <strong>billedvægge</strong> og en oversigt over hvor jeg finder kunst og plakater 5

Vores <strong>billedvægge</strong> og en oversigt over hvor jeg finder kunst og plakater 6

Billedvæggen i soveværelset

De nyeste tilføjelser er billedvæggen i soveværelset. Egentlig kan jeg godt lide et ret enkelt udtryk i et soveværelse, så der behøver ikke hænge en masse til min smag. Men efter at vi har fået et lille tv op derinde også, så syntes jeg at der skulle hænge lidt billeder sammen med. Det er i øvrigt også et Frame tv fra Samsung.

Stilleben fra Arthus // Picasso fra Postershop // Lemon Law fra Iga Illustrations // Girl on fans fra Postershop // Matisse fra Postershop // I feel alive fra Arthus.

Alle rammer er købt hos Poster Store.

Læs også: Guide: Sådan laver du en billedvæg

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Udskydning af bryllup: Koordinering og...
Interiør: Moodings favoritter fra vores...
Mine mål og drømme for...
DIY puslebord: IKEA Ivar hack...
Aarhus – København på 45...
Interiør: Vores lejlighed er i...
Budget Tip: Lübker Spa (40...
Interiør: Tips til maling af...