Annonce

4 måneder som mor til to

Mor til to

Så gik der pludselig to måneder siden sidste ‘mor til to’ indlæg. Jeg havde ellers tænkt at der skulle komme et nyt indlæg i denne ‘føljeton’ hver måned. Det nåede jeg så ikke lige. Nu er Uffe 4 måneder gammel (om 3 dage) og vi er endelig ved at lande i at være en familie på 4.

Læs også: 2 måneder som mor til to

Refluks

Først en lille status på Uffes refluks. Siden sidste update blev han opstartet i Gaviscon. Egentlig bare et håndkøbspræparat, men alligevel føltes det ret grænseoverskridende at skulle give sin lille baby medicin efter hver amning. Det lægger sig som et låg ovenpå maveindholdet og hindrer mavesyren i at løbe op og give smerter i spiserøret. Vi så ret hurtigt effekt af medicinen. Jeg mener der gik et par dage og så var han nærmest en helt anden baby. Han græd meget mindre.

Lige omkring at han blev 3 måneder gav jeg mindre og mindre Gaviscon og vi oplevede ikke længere at han blev ked af det efter måltiderne. Så nu giver vi det kun meget sjældent. Jeg tror simpelthen tiden har gjort den helt store forskel for hans refluks. Altså at hans mave og tarme er mere modstandsdygtige nu hvor han er blevet ældre.

Jeg er stadig på mælkefri kost. Jeg har prøvet at ‘provokere’, altså indtage mælkeprodukter en enkelt gang, for at se om han stadig er intolerent. Det er han desværre, da han reagerede med voldsom gråd. Vil dog prøve igen når han er 6 måneder, da de fleste børn vokser fra det.

Tigerspring

Jeg tror vi nåede at opleve to gode uger med Uffe, før vi ramte 4. tigerspring. Han er meget påvirket af hvad der sker i hans udvikling lige nu, så det er endnu en svær periode med rigtig meget gråd. Jeg har hørt at refluks også kan forværres under spring, men jeg synes ikke umiddelbart at der er er sammenhæng mellem måltider og gråd, så vi giver egentlig ikke mere medicin af den grund. Vi forsøger bare at trøste så godt vi kan, giver masser af fysisk nærvær og flere lure. Vi var ellers lige kommet ind i sådan en god rytme med 3 lure.

Mor til to

Efterfødselsreaktion

Som de fleste der har fulgt med på Instagram ved, så har det været nogle virkelig hårde måneder at komme igennem. Så efter screenings hos både læge og sundhedsplejerske, har jeg fået konstateret en efterfødselsreaktion. Eller efterfødselsdepression alt efter hvem man snakker med. Det kom på ingen måde som en overraskelse for mig, da jeg vidste at det ville stå slemt til med de screenings. Måske fordi jeg har prøvet at blive mor før og været på barsel før. Så jeg vidste godt, at de følelser og tanker jeg gik med, ikke burde være der. Mit overskud, min tålmodighed og mit selvværd som mor har især lidt under det. Jeg har haft, og har stadig, virkelig svært ved at rumme Uffes gråd. Også selvom han ikke græder nær så meget som han har gjort. Men jeg kan simpelthen høre gråden selv når han ikke græder. 

Jeg er blevet tilknyttet en sårbar mødregruppe, som opstarter slut september. For andre mødre i samme situation som mig. Jeg håber det vil hjælpe at mødes med andre der går med nogle af de samme tanker og følelser som jeg tumler med.

Efterfødselsreaktion

Hverdags rutiner

Jeg synes vi er ved at komme ind i nogle rigtig gode hverdagsrutiner. Det er ikke længere så svært at få hverdagen med to børn til at hænge sammen, som det var de første to måneder. I starten syntes jeg virkelig det var et umuligt projekt at få begge drenge klar om morgenen og komme ud af døren for at aflevere Ebbe i dagplejen. Men nu hvor Uffe er blevet ældre, er der meget mindre stress forbundet med de situationer. Så til jer der netop er blevet ‘mor til to’, vil jeg bare sige at det bliver nemmere.

Uffe kan bedre og bedre ligge på et legetæppe imens jeg gør Ebbe klar, eller komme i en bæresele på vej til dagplejen hvis det ikke passer med en lur. Tidligere var der så meget gråd og det var simpelthen den værste måde at aflevere på. Nu ligger han enten og sover eller også kommer han med ind i bæreselen når jeg afleverer Ebbe. Det fungerer heldigvis så fint.

Jeg tror også vi er nået til et punkt hvor Ebbe ikke længere kan huske tiden før Uffe. Han er der bare nu og er en naturlig del af familien. Ebbe er stadig meget glad for ham og meget opmærksom på ham. Vil altid gerne kysse ham godnat, sige farvel til ham og spørger efter ham når han sover. Han er en smule jaloux når Uffe leger med noget legetøj. Også selvom det er babylegetøj. Heldigvis lader han det aldrig gå ud over Uffe. Han siger bare nej og tager det fra ham. Men jeg tænker han lærer det med tiden.

Mor til to

Alenetid med den store

Et af de råd jeg fik flest gange i starten, var at prioritere alenetid med Ebbe. Det forsøger jeg stadig så ofte som muligt. Både for hans skyld, men også for min egen. Jeg nyder virkelig at have ham alene og få et pusterum fra amning og gråd. Det kan være en legestund på hans værelse, en cykeltur eller en tur på legepladsen. Derudover har jeg lige tilmeldt os til noget mor-barn gymnastik, hvor det er tanken at det bliver mig der skal afsted med ham. Det glæder jeg mig så meget til.

Kan virkelig anbefale minimum 10-15 minutters alenetid med den store hver dag hvis det er muligt.

Refluks

Opstart af mad til Uffe

Nu hvor Uffe er 4 måneder har vi besluttet at opstarte noget mad. Lidt grød, lidt mos og lidt udkogte grøntsager han kan sidde med selv. Jeg er er spændt og nervøs. Fordi jeg frygter en forstoppelse der kan forværre hans refluks. Men samtidig har jeg hørt at det kan afhjælpe refluksen at få noget mere fast føde i maven. Så nu prøver vi og så må vi være opmærksomme på fordøjelsen og give masser af væske og sveskemos.

4 måneder som <strong>mor til to</strong> 1

I kan læse mine indlæg om opstart af grød, mos og fingermad her:

OPSTART AF GRØD & MOS – BABY 4 MÅNEDER

GRØD, MOS, KØD OG FISK – BABY 6 MÅNEDER

OVERGANGEN FRA MOS TIL FINGERMAD – BABY 8 MÅNEDER

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Aarhus Overnatning på Book1 Design...
Inspiration til en kreativ julegaveindpakning
De første billeder fra huset
Ide til barsels- eller dåbsgave:...
Aarhus: En helt særlig restaurant...
Rejse guide – Malmø
HUSKØB: Badeværelses detaljer til vores...
4 Hudpleje favoritter: Min hudplejerutine...