Quantcast

MODU – Legetøj til aktiv leg i alle aldre

Legetøj til aktiv leg

MODU legetøj

De sidste par uger har vi testet noget nyt legetøj til aktiv leg. Legetøjet er fra Modu og er faktisk dansk design. Det er relevant for børn i alle aldre, da det kan tilpasses barnets alder.

Legetøjet består af sæt med byggeklodser af skum, samlepinde og hjul. Med det er det kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan bygge. Som I måske ved er Ebbe vild med alt på hjul, så der bliver selvfølgelig bygget massevis af køretøjer herhjemme. Vi skal dog lige lære ham at det er okay at skille tingene ad igen. Han er sikker på at vi ødelægger hans elskede racerbil når vi piller den fra hinanden for at bygge noget nyt.

Dreamer sæt

Vi har det sæt der hedder “Dreamer sæt” som består af 7 skumklodser, 18 samlepinde, 4 drejehjul, 4 skumhjul og 1 inspirationshæfte. Med det får man mere end 12 forskellige byggemuligheder. På billedet ovenfor har vi bygget en racerbil, hvor de fleste af skumklodserne er i brug og hvis det stod til Ebbe skulle den aldrig skilles ad igen.

Der er som sagt to slags hjul med i Dreamer pakken og på billederne kan I se to forskellige slags køretøjer vi har bygget for nyligt. En med de små hjul, som kan køre ekstra hurtigt og dreje rundt og racerbilen med de store hjul.

Legetøj til aktiv leg

Motorisk udvikling

Ebbe elsker når vi leger noget hvor han bliver motorisk udfordret. F.eks. når vi tumler eller bruger vores madras til at hoppe ud fra bænken. Derfor er han også vild med Modu, da det indbyder til aktiv leg og understøtter og udvikler hans motoriske færdigheder.

Man kan f.eks. lægge klodserne ud som forhindringsbane. Nogle vil ligge stabilt på gulvet, andre vil vippe og gynge. Man kan også bygge et vippebræt til at øve balance. Eller man kan lave en gyngende hest eller eksperimentere med de mange former for køretøjer. Der er masser af inspiration at hente i inspirationshæftet som følger med, men man kan også gå på opdagelse på #moduverse på Instagram eller på Pinterest.

Modu legetøj

Leg i alle aldre

Det er lidt begrænset hvad Uffe har brug for af legetøj endnu. Han er ikke engang fyldt 3 måneder. Men vippebrættet her, kan bruges til ham på flere måder når vi træner hans nakke og ryg. Faktisk er der en guide på Modus Instagram, med ideer til hvad man kan bygge til de helt små. Der er blandt andet et “sansebræt”, som jeg tror jeg vil prøve at lave en af dagene.

Fra 6 måneder vil legetøjet give endnu mere mening til Uffe også og når han bliver 8 måneder kan vi bygge den fineste gåvogn til ham.

Ebbe som fylder to år i denne uge har den perfekte alder til at vi kan bygge virkelig mange forskellige ting som han finder sjovt. Der er også en guide til hvad man kan bygge til de 2-4 årige på Modus Instagram.

Casper og jeg synes også det er sjovt at bygge og det skal man heller ikke undervurdere. Jeg tænker det smitter rigtig meget af på børnene, når de kan mærke at man oprigtigt gerne vil lege med. Mon ikke vi alle har noget favorit legetøj. Altså som voksne. Jeg er hvert fald mest til de aktive lege. Uanset om det så er grovmotoriske lege, eller mere finmotoriske kreative lege. Modu kombinerer faktisk kreativitet med aktiv leg. Det vil jeg meget hellere end at lege med traktorer og biler. Så det er også værd at have med i tankerne. At have noget legetøj som man oprigtigt føler er sjovt når man skal lege med sine børn.

Legetøj til aktiv leg
MODU - <strong>Legetøj til aktiv leg</strong> i alle aldre 9

Praktisk

Alle dele kan gå i opvaskemaskinen, hvilket jeg synes er så smart. Ebbe tager det nemlig også med udenfor på terrassen, så det er dejligt at vide, at det nemt kan rengøres.

Når delene ikke er i brug kan man enten bygge noget til hjemmet, så det alligevel får en brugbar plads. F.eks. et lille bord eller en stol til børneværelset. Alternativt kan man også pakke det helt fladt sammen og opbevare det under sofaen eller bag en dør. Jeg kender hvert fald selv til, at man næsten ikke orker mere legetøj der fylder. Vi har de små dele i en lille kasse og de store er typisk i brug til et køretøj, som Ebbe bruger dagligt.

Klodserne er som standard i grå og så vælger man hvilken farve man ønsker samlepindene i. Jeg har valgt den lyseblå, men de fås også i rød og gul.

MODU - <strong>Legetøj til aktiv leg</strong> i alle aldre 11

Kendte I mon til Modu i forvejen? Måske har I allerede Modu derhjemme og vil dele lidt om hvilken alder jeres børn har, som finder det sjovt?

Læs også: 2 måneder som mor til to

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Kommentarer

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Legetøj og aktiviteter – Baby...
IKEA Duktig legekøkken hack
At gøre hverdagen nemmere som...
Fælles økonomi, budgetter og (pensions)...
Legetøj og aktiviteter – Baby...
Bryllupsplanlægning: To-do listen
Baby 10 måneder: Amning, måltider...
Ændring af babys søvnrutine: Slut...
Drenge garderoben – Favorit webshops...
Guide: Maling af møbler og...
B. Copenhagen – Nye favoritter...
1 måned som mor til...