Annonce

REJSE GUIDE – ALICANTE

Imens det er i frisk erindring, vil jeg prøve at skrive vores erfaringer ned fra vores ferie i Alicante. Det kunne jo være, at der var nogen af jer, der kunne bruge dem på et tidspunkt. Vi havde hvert fald god gavn af, at have et par tips med hjemmefra 🙂

Hvis vi skulle ændre noget til en anden gang skulle det være et hotel nærmere centrum. Vi boede 20 minutters gang fra Centrum, men når terrænet er kuperet og temperaturen siger 39 grader, er det lidt for langt. Vi endte derfor med at bruge El Tram (Sporvogn) en hel del, hvilket også fungerede rigtig godt.

 photo Alicante201410_zpsaa509b37.jpg

Vi benyttede os mest af stranden som lå nærmest hotellet. Playa la Albufereta. Den lå 8 minutters gang derfra, og var en rigtig fin sand strand, med strandbar og mulighed for at leje liggestole. Den sidste dag tog vi El Tram ud til Playa San Juan som er en af Europas bedste strande. Den var noget mere overbefolket, men rigtig lækker. Her var vandet helt klart. Derudover er der stranden inde ved Centrum, som vi dog ikke var på.
Generelt var der sindsygt høje bølger, hvilket gjorde det lidt besværligt at bade, men til gengæld var det lidt som at være barn igen, når man nærmest blev kastet rundt i vandet 😉

 photo Alicante20143_zpsd6c0fc37.jpg

 photo Alicante20144_zpse9b56ce1.jpg

Bag stranden ligger bjerget Catillo de Santa Barbara. Vi valgte at gå derop og tage en elevator ned, men man kan selvfølgelig også vælge den nemme måde og tage elevatoren begge veje. Elevatoren ligger ud til strand siden.
Udsigten fra bjerget er sindsygt flot og bestemt et besøg værd.

 photo Alicante2014_zpsbcd3cad4.jpg

Ved Centrum ligger Marinaen. Her havde vi hørt at man skal undgå restauranterne, da de er for dyre ift hvad man får. Men det er et smukt sted at gå en aften tur.

 photo Alicante20146_zps31ced297.jpg

Mercado Central et et stort marked der ligger i Katedralen på Av de Alfonso x El Sabio. Her kan man købe alle mulige friske råvarer som kød, fisk, frugt, ost osv. Vi købte ind til en tapas picnic som vi tog med på stranden som frokost.

 photo Alicante20148_zps4fee671b.jpg

Shopping! Jeg var ikke synderligt begejstret for shopping mulighederne i Alicante, og købte stort set ikke noget med hjem.
Men hvis man vil ose i butikker er det i området Avenida de Maisonnave samt i shoppingcentrene Plaza Mar 2 på Avenida de Denía og Gran VIA på José Garcia Sellés. Af kendte mærker fandt vi bl.a. Zara, H&M, Mango, Birkenstock, Primark, Nike, Sephora, Kiko.
På Calles Reyes Católicos ligger der en Mango Outlet.
Deres apoteker er forresten ret interessante. Jeg fandt den meget omtalte Bioderma makeupfjerner til halv pris, i forhold til hvad den koster i DK 🙂

 photo Alicante20141_zpsb3f4fd86.jpg

El Barrio – Den gamle bydel. Et ret stort område med små smalle gader. Man er ikke i tvivl når man først er der. Det ligger omkring gaden Calle Castanos. Her er rigtig mange små caféer, restauranter og butikker.

 photo Alicante20149_zpsd12fab5e.jpg

På gaden Calle Castanos lå restauranten Sale&Pepe som er et virkeligt lækkert sted at spise pizza. Vi kunne hver især vælge en pizza variant, og så kom den ind på et langt skærebræt som én stor pizza. Den smagte SÅ godt, og jeg kan anbefale den med laks og parmesan 😉

 photo Alicante20142_zps54631c78.jpg

Derudover kan jeg anbefale restauranten La Terraza som ligger ved strandpromenaden. Virkelig lækker og stor tapas menu til 27,50 Euro pr person.

 photo Alicante20147_zps35c02a4f.jpg

Vi spiste også masser af tapas på de små restauranter der lå omkring vores hotel. Vi havde frygtet at de fleste menu kort ville være på spansk, men de fleste steder har de fået dem oversat til engelsk. Tjenerne selv og befolkningen generelt taler til gengæld ikke særlig godt engelsk.

 photo Alicante201411_zps31e9cfbd.jpg

Vi fik også drukket masser af Sangría. Der er tradition for at man køber en kande af gangen, og jeg var ret vild med den tradition 😉

 photo Alicante201413_zpsc7e5c174.jpg

For at være bare lidt aktiv spillede vi tennis to gange. Jeg havde aldrig prøvet det før, men syntes virkelig det var sjovt. Det kan anbefales 😉 Der er tennis baner all over Alicante 😉

 photo Alicante201412_zpsac0ae3af.jpg

Den sidste aften så min kæreste fodbold og jeg fik fulgt op på min Bloglovin feed, imens vi drak cocktails på en bar i den gamle bydel. Den hed Austin bar og der var en rigtig hyggelig stemning. Hvis nu jeres kærester skal lokkes lidt 😉

Ting vi ikke nåede:
– Nou Manolin (Skulle være en af verdens bedste tapas restauranter, så der skal bestilles bord i god tid. Ligger på Villegas 3).
– Tapaspas (Et koncept hvor man får en fast pris for en øl og en tapa på 3-5 barer).
– Aqualandia (Europas største vandland – 30 min kørsel fra Alicante).
– Drypsten (Cuevas del Canalobre).

Spørg endelig løs hvis der er andet I vil vide 🙂

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Søskendevogn: Bugaboo Donkey Duo 3...
Nybyggeri og farver – Vores...
DIY: Kontor detaljer med læderpapir
Aarhus: Lima – Nyt Peruviansk...
Frisør ANBEFALING Aarhus: AS Hair...
AARHUS: Italiensk, social dining på...
Valentins date med Moët og...
Familie fotografering i Aarhus: Efterårsbilleder...