Annonce

Mine bedste tips til en nem og overskuelig flytning

Reklame for HMS Danmark

Nu hvor vi har overstået vores flytning, tænkte jeg, at jeg ville komme med mine bedste tips til en nem og overskuelig flytning. Jeg tror nemlig at det er noget mange frygter og synes kan virke meget uoverskueligt og hårdt, men vores flyttedag gik virkelig godt.

Det vigtigste i forhold til at mindske arbejdsbyrden er selvfølgelig at hyre flyttefolk til alt det hårde. Jeg har tidligere flyttet selv og jeg synes virkelig ikke det er værd at ødelægge sin ryg på. Flyttemænd ved lige præcis hvordan de skal løfte og har de rigtige redskaber til formålet, så jeg er meget glad for vores valg om at lade HMS Danmark stå for vores flytning.

Som jeg skrev om i mit tidligere indlæg fik vi leveret flyttekasser ca. to uger før flyttedagen, hvorefter der kom flyttemænd fra HMS flyttehjælp og hentede alle kasser samt vores møbler og kørte det til opmagasinering. Det tog dem lige præcis to timer at flytte det hele uden at Casper og jeg skulle røre en finger.

Da indflytningsdatoen til det nye hus så kom, havde jeg aftalt med HMS Danmark at de skulle komme med vores ting fra morgenstunden, så vi kunne komme i gang med at få huset til at blive til et hjem. De samme to flyttemænd fra udflytningsdagen kom kl. 10 og igen ca. to timer efter var alt båret ind i huset og fordelt på de to etager og i de rigtige rum. Imens kunne Casper, jeg og mine forældre koncentrere os om at få installeret hårde hvidevarer og armaturer, hvilket var noget vi selv havde valgt at stå for, da vi havde købt uden om byggefirmaet. Det var så rart at vi ikke også skulle bruge tid og kræfter på at få vores ting flyttet.

Læs også: Lidt om vores kommende flytning – Vi flytter om 2 uger

Mine bedste tips til en <strong>nem og overskuelig</strong> flytning 1

Tips til en nem og overskuelig flytning:

Flyttekasser: Køb eller lån rigeligt med flyttekasser, da det er noget af det mest irriterende at løbe tør for. Vi havde tænkt at vi nok skulle bruge 20-30 stk, men for en sikkerheds skyld fik vi leveret 40 flyttekasser, som alle sammmen endte med at blive brugt. Desuden er det også rarest at så meget som muligt kommer i flyttekasser, også lamper, puder, dyner osv, da det gør det meget mere overskueligt. Sørg også for at flyttekasserne er af god kvalitet, da det gør at der kan være meget mere i hver kasse.

Labels: Notér på flyttekasserne hvilke rum de hører til, så flyttemændende kan fordele kasserne i de rigtige rum fra start. Skriv også kort hvad kassen indeholder, for din egen skyld. Især hvis der er noget du ved at du skal bruge fra dag 1. Vi ledte f.eks. en del kasser igennem for at finde de armaturer jeg havde købt og glemt at skrive på kassen.

Nedpakning: Sørg for at alle beslag osv. ligger sammen med de ting de hører til. Jeg brugte små poser til skruer og beslag og tapede dem fast på spejle, hylder osv.
Alt glas, keramik og hvad der ellers kan gå i stykker skal selvfølgelig pakkes forsvarligt ind. For at undgå at bruge alt for meget papir, brugte vi plaids, håndklæder og sengetøj til at ligge imellem. Tekstiler der alligevel skulle pakkes, som endda beskytter endnu bedre end papir og aviser.

“Håndbagage”: Lidt ligesom når man skal ud at rejse, kan det være en god ide at pakke en taske eller en kasse med de ting man ved man skal bruge allerede fra dag 1, så man ikke skal til at pakke 5 forskellige kasser op for at finde rent tøj, håndklæder, tandbørste, opladere, måske en højtaler til god stemning på flyttedagen osv. Saml det hele ét sted før du begynder at pakke alt andet.

Navngiv rum: Ligesom det er vigtigt at notere de forskellige rum på kasserne, så er det også vigtigt at sætte sedler på dørene så flyttemændene ved hvad der hører til hvor. Vores hus er ikke kæmpe stort, så jeg kunne hurtigt fortælle hvor “soveværelse” og “kontor” hørte til, da resten lidt gav sig selv. Men hvis nu man flytter i et stort hus, er det en god ide at sætte sedler på dørene. Det letter simpelthen udpakningen så meget at kasserne står rigtigt fra start.

Snacks: Vi havde været alt for dårlige til at købe snacks til dagen, men min mor havde heldigvis sørget for både frokost og sodavand. Sidstnævnte også til de hårdtarbejdende flyttemænd. Så vigtigt at holde blodsukkeret oppe når man flytter og pakker ud en hel dag.

Totalservice: HMS Danmark skræddersyer flytningen ud fra ens unikke behov, så man kan få lige præcis den hjælp man har brug for. Vi benyttede os både af opbevaring og flyttehjælp og så hjalp de faktisk også med at skille nogle møbler ad på flyttedagen. F.eks. vores garderobeskab og seng. Endnu en kæmpe hjælp, især fordi jeg er gravid og ikke kan løfte det samme som jeg plejer. De har nemlig noget der hedder totalservice, som består af meget mere end “bare” flyttehjælp. F.eks. hjælp til at skille ting ad, skrue ting ned fra væggene, lave flytterengøring og male ved fraflytning, så man nemt og hurtigt kan komme videre til sit nye hjem.

Mine bedste tips til en <strong>nem og overskuelig</strong> flytning 2

Kom endelig med inputs fra jeres egne flytte erfaringer, hvis der er noget I synes jeg har glemt at få med.

Læs også: Huskøb: De første billeder fra huset

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Aarhus guide: Børnevenlige steder at...
Sønderjylland: Gode genbrugsbutikker og tips...
Hotel anbefaling Mallorca: Hotel Son...
Mini guide til Sønderjylland: ...
Bilkøb som førstegangskøber: Vores overvejelser...
Huskøb: Vi har skrevet under...
Aarhus: De bedste takeaway steder
DIY guide: Træ terrasse