Annonce

Løb: Løbeskade og osteopat forløb

28463824722_188c3a5a9f_z

Jeg har været ude at løbe i dag! De af jer der har fulgt med noget tid, ved måske at jeg har haft en overbelastning i min hofte, som har gjort at jeg ikke har kunnet løbe. Faktisk skal vi helt tilbage til oktober, hvor jeg sidst havde en fast løbe rutine og hvor jeg over lang tid havde trænet mig op til at kunne løbe 10 km. Dengang var jeg ved lægen med min hofte og fik konstateret at det var en overbelastning, en såkaldt “irriteret slimsæk”. Behandlingen var ro og hvile i 3 mdr.

Da vi kom ind i det nye år og jeg stadig havde ondt, selvom jeg havde holdt mig fra løbeturene, besluttede jeg mig for at starte hos en fys. Da jeg luftede tanken på Instagram var I flere der anbefalede mig en Osteopat i stedet. Det er i korte træk en fysioterapeut med en længere uddannelse. Jeg tog derfor kontakt til Aarhus Osteopati og opstartede et forløb der.

Konsultationerne starter med en snak omkring ens problematikker, og her er det ikke kun det ene sted man har ondt. De kommer omkring hele kroppen og dens funktioner, for at sikre at alt er som det skal være. Herefter bliver kroppen undersøgt – igen er det hele kroppen, da det er mange andre faktorer der kan gøre at man har ondt et bestemt sted. Derudover blev der lavet en masse øvelser, som gjorde at allerede da jeg gik derfra, havde jeg ikke nær så ondt. Jeg fik konstateret at der rigtigt nok var tale om en irriteret slimsæk, men at det nu var blevet til en kronisk tilstand som kroppen ikke selv kunne hele. Derfor skulle der sættes ind med nogle forskellige handlinger. Jeg fik nogle øvelser jeg skulle lave hver dag, jeg skulle svømme eller cykle for at få pulsen op 3-4 gange om ugen, jeg skulle skære ned på mørkt kød, sukker, kaffe og alkohol og så skulle jeg holde mig helt fra løb.

Jeg nåede faktisk kun at have 2 konsultationer hvorefter jeg oplevede markant bedring. Jeg havde fået en tredje tid men jeg fik at vide at jeg bare skulle aflyse den, hvis smerterne aftog efter 2. gang. Herefter skulle jeg være smertefri i 3 uger, før jeg kunne opstarte løb igen. Der er gået lidt mere end 3 uger, da jeg har haft lidt smerter ind imellem, hvis jeg f.eks. har været ude at gå langt. Men i dag turde jeg endelig starte med en kort løbetur. Det blev kun til 1,5 km, da jeg er blevet anbefalet at starte virkelig stille op, men det føltes skønt at være afsted igen. Nu håber jeg virkelig bare at jeg kan fortsætte uden smerter.

img_0289-680x907

Indlægget her er egentlig skrevet for at anbefale jer at give Osteopati en chance hvis I døjer med en eller anden form for skade eller smerte. Jeg syntes måske det lød lige lovlig holistisk til min smag, til at starte med, men jeg kan faktisk meget godt lide tanken med at man ikke bare behandler det ene symptom, men i stedet kigger på hvad der ellers ikke fungerer i kroppen.

Ift. økonomi er det lidt dyrere end at gå hos en almindelig fys, da man ikke får en henvisning fra sin læge. Dog er det muligt at få tilskud fra Danmark. Det koster 500,- pr. konsultation og jeg har samlet fået 221,- tilbage i tilskud.

Relaterede indlæg:
Adidas Ultra Boost og noget om løbestils test
Garmin Forerunner 235

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
REJSE GUIDE – MALLORCA
Den perfekte sofa kombination: Ellis...
Etsy fund: Den fineste kamera...
REJSE GUIDE – LONDON
Mine mål og drømme for...
Babyudstyr – Mine favoritter fra...
Aarhus: Plantecaféen på Godsbanen
Opskrift: Granola på pande