Annonce

Legetøj og aktiviteter til en tumling på 1,5 år

I har været så søde til at bruge mine legetøjs indlæg fra tidligere og flere har spurgt efter en opfølgning. Det er ret hyggeligt at der er så mange der følger med, som har jævnaldrene børn med Ebbe og som kan bruge vores erfaringer til inspiration. Så her kommer et indlæg med det legetøj og de aktiviteter, som Ebbe finder interessant lige nu. Han er 17 måneder, så snart 1,5 år. Nederst deler jeg også hans julegave ønsker, hvis I mangler ideer til ønskelisten.

Læs også:

Legetøj og aktiviteter til baby 3-6 måneder

Legetøj og aktiviteter – Baby 6-9 måneder

Legetøj og aktiviteter – Baby 1 år (+ fødselsdagsønsker)

<strong>Legetøj og aktiviteter</strong> til en tumling på 1,5 år 1

Legetøj

Schleich dyr:

Hans samling af Schleich dyr (reklamelink) vokser lige så stille. Det er sådan en ting der er forholdsvis billig at købe med hjem, når vi har syntes at han skulle have en lille ting. F.eks. købte vi løven til ham første gang han blev passet hos sin farfar og bedstemor. Jeg tænker det er noget han kan få glæde af i mange år frem. Lige nu er det især til at øve dyrenavne og dyrelyde.

Bøger:

Ebbe elsker sine bøger og tager dem ofte frem på eget initiativ. Det er især dem med dyre motiver i, hvor han peger og vi siger dyrelydene (eller omvendt). Han elsker pegebøger (reklamelink), bøger med lyde (reklamelink) og sansebøger (reklamelink).

Stableklodser:

Klodserne fra Done by Deer (reklamelink) har jeg også nævnt i et af de tidligere indlæg. Der bliver ved med at være virkelig meget leg i dem og det er faktisk næsten altid det første Ebbe går efter i legetøjskassen. Han er begyndt at stable dem selv og så kan han få meget tid til at gå med, at lægge mindre genstande ned i kasserne.

Duplo:

Duplo (reklamelink) er også en genganger, men jeg tror også det er noget han kommer til at lege med i flere år frem, så det er noget vi løbende vil købe mere af. Det er legetøj hvor vi nemt kan være med i legen og det kan vi tydeligt mærke at han elsker. Især når vi bygger små huse han kan putte figurer ind og ned i.

Legetøj og aktiviteter

Legekøkken:

Legekøkkenet fra IKEA har jeg lavet en guide til. Han er vild med at lege med det. Især at åbne/lukke låger, smide ting ned gennem hullet ved vasken og generelt at lege med gryder og skeer. Så det har været et stort hit og er egentlig julegaven fra os til ham i år, som han har fået på forskud.

<strong>Legetøj og aktiviteter</strong> til en tumling på 1,5 år 2

Dukkevogn og dukke:

Det er ved at være noget tid siden jeg købte dukkevognen (brugt) til Ebbe, fordi han elskede at gå rundt med sin gåvogn. Så jeg tænkte den ville være oplagt. Det har den bestemt også været, så jeg købte hurtigt en lille drenge dukke og lidt tøj dertil også. Det er så dejligt at se hvordan han viser omsorg overfor dukken, giver den kys og kram og aer den på hovedet. Kan kun anbefale at købe en lille dukke selvom man har en dreng. Vognen er fra Sebra (reklamelink). Dukken er fra Götz (reklamelink).

Modellervoks og Kinetisk sand

Et par sanseaktiviteter som Ebbe elsker når vi tager frem. Han kan få meget tid til at gå med at lege med både modellervoks (reklamelink) og kinetisk sand (reklamelink). Især at putte sand i forskellige skåle og skære i det med en trækniv. Blir ofte spurgt om han ikke prøver at spise det. Det prøvede han selvfølgelig første gang, fordi han ikke vidste bedre. Men nu ved han godt at det ikke er mad. Dog er det legetøj, hvor jeg altid er 100% til stede når vi har det fremme. I starten legede vi med det på gulvet, fordi han forbandt sin højstol med at spise, men nu kan vi sagtens sidde ved spisebordet med det. Så prøv jer frem, ellers kan det altid gemmes og bruges når de er lidt ældre. Tænker det er meget forskelligt fra barn til barn, hvor meget de sanser med munden.

<strong>Legetøj og aktiviteter</strong> til en tumling på 1,5 år 3

Aktiviteter:

Udover legetøj, så vil jeg også lige nævne nogle af de aktiviteter vi laver og som underholder Ebbe for tiden.

Foldemadras:

Jeg får ofte spørgsmål til vores madras når jeg viser den på min story. Vi bruger den hver eneste dag til at lege på, tumle på, hoppe fra bænk og stole og generelt bare øve motorik på. Kan kun anbefale at købe en legemadras hvis man har plads. Vores er fra Bilka og er derfor mere budgetvenlig end andre på markedet. Vi har haft den et par måneder og den er stadig lige så fin. Eneste minus er at vi oplever at den bliver lidt statisk elektrisk hvis vi har uld tøj på når vi tumler – f.eks. uld strømper. Det er dog ikke noget stort problem. Vi bruger den også som en ekstra gæsteseng og så har jeg sovet mange lure på den i første trimester af min graviditet.

Sangkuffert eller sangdukker:

Jeg har tidligere nævnt at min veninde har lavet den fineste sangkuffert til Ebbe, med små hæklede figurer. Han elsker når vi tager den frem for at synge og har helt styr på, at han skal give mig en figur, for at jeg synger en sang. Han er også begyndt at være med på nogle af fagterne til sangene – så hyggeligt. Hvis nu man ikke har mulighed for at skaffe en sangkuffert kan jeg anbefale sangdukker. Vi har flere filtede sangdukker fra Their Story (modtaget i gave), og de er også virkelig gode. Der er noget dejligt nærværende ved at synge sammen.

Børnemusik:

Der kører mere eller mindre børnemusik på vores højtaler konstant når Ebbe er vågen. Jeg tror faktisk at han får rigtig meget ud af det. Selvom vi er midt i en leg begynder han ofte at lave fagter der passer til den sang der bliver spillet. Så udover at det er hyggeligt, tror jeg også der er læring i det. Jeg har en offentlig playliste på Spotify der hedder “Ebbes yndlings sange” og så er jeg også i gang med at lave en der hedder “Ebbes jul“. Dem kan I følge hvis I har lyst. Prøver at vælge de sange der også er til at holde ud at høre som voksen og så tilføjer jeg løbende nye. Beklager på forhånd “Åh buggi vuggi vuggi”, men den elsker Ebbe at danse til, efter hans mormor har lært ham den.

<strong>Legetøj og aktiviteter</strong> til en tumling på 1,5 år 4

Julegave ønsker til Ebbe

Vi har ikke så mange ønsker til Ebbe, da han ikke får så mange gaver til jul. Som sagt har vi jo selv givet ham legekøkkenet og tilbehør til det. Derudover får han af os en legetøjs guitar fra Hape (reklamelink), som er samme mærke som hans klaver (reklamelink).

Vores øvrige ønsker til ham er:

  • Hape legemad (reklamelink) til legekøkkenet i træ.
  • Modellervoks (vi har noget, men jeg vil gerne have noget lidt “renere”).
  • Duplo (reklamelink) – især flere almindelige klodser og plader.

<strong>Legetøj og aktiviteter</strong> til en tumling på 1,5 år 5

Måske har jeg glemt noget, men så tilføjer jeg løbende. Tænker også det afhænger af årstiden, hvad der hitter. Pt bruger vi f.eks. hverken sandkasse eller gyngestativ særlig ofte, selvom det var i brug konstant for et par måneder siden.

Håber I kunne bruge det til inspiration. I må også endelig dele hvad jeres børn på denne alder elsker at lege med, så I kan inspirere hinanden i kommentarfeltet.

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Om hjemmepasning, planer for bloggen...
1 måned som mor til...
Interiør: Årets farve 2016 fra...
Legetøj og aktiviteter – Baby...
Graviditet: Gratis babypakker
Interiør: Moodings favoritter fra vores...
Serier jeg ser for tiden...
HUSKØB: Toilet og bad –...