Kosttilskud jeg tager imens jeg er gravid

Reklame (Indeholder produkter modtaget i gave fra Biosym).

Jeg har taget kosttilskud fast i flere år og har også tidligere delt hvilke jeg tager og hvorfor, men nu tænkte jeg at jeg ville komme med en lille opdatering, i forhold til hvilke jeg tager under min graviditet. Der er mange gengangere, men hvis man ikke er gravid eller har planer om at blive det vil jeg henvise til indlægget Mine kosttilskud i stedet for.

<strong>Kosttilskud</strong> jeg tager imens jeg er gravid 1

Det er selvfølgelig helt individuelt om man ønsker at tage kosttilskud under graviditeten og der er da også kun nogle få på listen, som jeg tænker er meget vigtige for fosteret. Det er de to første jeg vil nævne. De andre er vel nærmere nogen jeg tager for min egen skyld. (hvilket selvfølgelig også er vigtigt).

Multivitamin Gravid

Jeg tager en multivitamin der er lavet til gravide da den indeholder den rette mængde af folinsyre, som man anbefaler at tage fra man planlægger at blive gravid og indtil 12. uge. Der er lavet undersøgelser som viser at folinsyre kan reducere risikoen for skader på fosterets hjerne og rygmarv. Hvis man allerede tager almindelige multivitamin kan man tage tilskud af folinsyre ved siden af.

Jern

Det anbefales at man tager jern fra 10. graviditetsuge, da ens blodmængde stiger med ca. 50% gennem graviditeten. Det er blandt andet derfor man kan føle sig ekstra forpustet. Jernmangel kan føre til træthed, så det er vigtigt at være opmærksom på dette. Nogen kan dog reagere negativt på jern tabletter ved blandt andet at få hård mave, men der findes flere typer af jern tilskud, så tal evt. med din læge omkring det.

<strong>Kosttilskud</strong> jeg tager imens jeg er gravid 2

B-vitamin

B-vitamin indeholder faktisk også Folinsyre, så det kan måske virke lidt dobbelt, men den indeholder også mange andre aktive b-vitaminer som kan have en gavnlig effekt hvis man oplever kvalme i starten af graviditeten. Det var grunden til at jeg startede med at tage dem.

Fiskeolie

Jeg tager fiskeolie for at styrke mit eget immunforsvar men også fordi det er med til at give fosteret en normal hjernefunktion. Det kan være mere økonomisk at tage den flydende form hvis man kan få den ned, men jeg holder mig til pillerne.

Vær opmærksom på at man fraråder fiskeolie i slutningen af graviditeten op til fødslen, så igen er det en god ide at tale med sin læge om hvad man indtager.

Mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier tager jeg hver morgen for at hjælpe på fordøjelsen og dermed opretholde en sund tarmflora.

<strong>Kosttilskud</strong> jeg tager imens jeg er gravid 3

Osteoform

Osteoform indeholder både calcium for at opretholde normale knogler, hvilket er vigtigt at forebygge allerede når man er ung. Derudover indeholder den magnesium, så jeg er begyndt at dele dosis op så jeg tager en tablet morgen og en aften. Her under graviditeten døjer jeg nemlig meget med uro i benene om aftenen og med kramper i lægmusklerne når jeg vågner om morgenen. Det er noget magnesium kan være med til at afhjælpe.

Sidst men ikke mindst indeholder den også D-vitamin som man jo også får i sin multivitamin, men som er vigtig for at kroppen kan optage calcium.

C-vitamin

Jeg tager et ekstra tilskud af C-vitamin for at styrke mit immunforsvar, især nu hvor jeg er gravid hen over vintermånederne, hvor man ofte kan få opsnappet sig en forkølelse.

<strong>Kosttilskud</strong> jeg tager imens jeg er gravid 4

Det blev en lang liste og I kan jo plukke i det og tage det I føler er vigtigst. Jeg er ikke ekspert på området, så hvis I er i tvivl om der er noget I har brug for, eller om der er noget I ikke må tage, så tal med jeres læge. I løbet af graviditeten får man i forvejen taget en masse blodprøver, så mange af tallene ligger allerede hos ens læge, så man kan få svar på hvordan man ligger i niveau ift. de forskellige vitaminer.

<strong>Kosttilskud</strong> jeg tager imens jeg er gravid 5

Læs også:

Det der skulle have været en graviditets dagbog

Lad os snakke lidt om at det kan være helt normalt at være lang tid om at blive gravid

Graviditetsdagbog – Vi skal være forældre til juli – Opdateres hver uge

Del med nogen du holder af
Kommentarer

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Opskrift: Nespresso Iskaffe
Tips til at spare penge...
Status på Huskøb: Ny indflytningsdato
Løb: Adidas Ultra Boost og...
Marokk sildebens fliser i køkken...
Tapet til børneværelset og en...
Opskrift: Sundere bananbrød med skyr
REJSE GUIDE – PARIS