København: Restaurant Anbefalinger
Indlægget indeholder reklame.
Michelle og jeg har været i KBH sammen et par gange efterhånden, og hver eneste gang har vi haft fokus på at presse så meget god mad ind i programmet, som overhovedet muligt. Det er noget vi begge elsker og prioriterer højt når vi er ude at rejse, uanset om det er i udlandet eller hjemme i DK.
Jeg elsker at KBH har så meget at byde på, (også) når det kommer til mad. Selvom jeg får lyst til at besøge de samme steder igen fordi det har været så godt, så forsøger jeg at komme nogle nye steder hver gang jeg er på besøg i byen.
Jeg har samlet mine favorit spisesteder i dette indlæg og der vil selvfølgelig blive tilføjet flere steder løbende.

Bazaar (Madklubben), Dronningens Tværgade 21, 1302 København K
Hos Bazaar er der fokus på masser af smag i de mange små deleretter, som tager afsæt i det arabiske køkken. Restauranten ligger i de smukkeste, gennemførte lokaler, med ægte tæpper rundt omkring på gulvene, dæmpet belysning og masser af farver, som i en rigtig bazar.
Vi var desværre pressede på tid, så vi nåede ikke den store menu “Bazaaren rundt”, men delte i stedet lidt forskelligt fra menukortet. Blandt andet humus, fladbrød, baba ganoush, fritterede blæksprutter (favoritten), og rødbedetatar. Virkelig lækkert og bestemt et sted jeg godt kunne tænke mig at komme tilbage til.
Madklubben Frederiksberg, Solbjergvej 6, 2000 Frederiksberg
Madklubben skuffer aldrig så nu kommer der endnu en af deres restauranter på min liste over favoritter, nemlig Madklubben Frederiksberg. Vi fik bestilt alt for meget mad, men det var svært at vælge fra menukortet der virkelig fristede. Jeg fik den lækreste svampe bygotto og Michelle fik en chévre chaud med figner, som jeg kiggede misundeligt på (preggo life). Vi bestilte en af hver side, som bestod af lækre sprøde fritter, padrons med vesterhavsost, knuste kartofler med mascarpone og en sprød salat. Dertil fik jeg den mest læskende lemonade som var tiltrængt efter at vi havde gået en masse kilometer.
Mother, Kødbyen. Høkerboderne 9-15 – 1712 Kbh V
Mit første besøg i Kødbyen i København var på Mother. Vi var så heldige med vejret at vi kunne sidde ude og der var mange andre der havde fået den samme ide. Det gjorde bestemt ikke stemningen mindre hyggelig og det summede af liv imens vi sad og nød vores Aperol Spritz.
Mother er især kendt for deres lækre pizzaer, men vi prøvede også et par af deres forretter, så vi egentlig endte med en slags tapas, som vi kunne sidde og dele, hvilket var den perfekte kombination til en sommer aften. Vi sluttede af med en indbagt pizza med nutella og ricotta. Det var den vildeste dessert og jeg kommer helt klart tilbage og får den igen.
Wulff & Konstali, Lergravsvej 57, Kbh S
Wulff og Konstalis brunch er nok den smukkeste jeg nogensinde har fået. Se lige alle de farver. Man får en menu og afkrydser de retter man ønsker, så man kan sammensætte lige den brunch man har lyst til. Alt smagte så lækkert. Det er ikke muligt at bestille bord, så man skal være forberedt på ventetid hvis man ikke kommer lige når de åbner.
Letz Sushi, Overgaden Neden Vandet 41, Kbh K
Letz Sushi kender jeg jo fra Aarhus og den ligger også mange steder i København. Jeg havde inviteret min søde veninde Malene på frokost på Christianshavn og det var simpelthen så lækkert. Der er gjort så meget ud af sushien og toppingen, så det er hurtigt blevet et af favorit stederne når vi skal have sushi. Prøv især deres signatur rulle som er min yndlings.
Det bedste er at Letz sushi tager ansvar for miljøet med en masse forskellige tiltag, som I kan læse meget mere om lige her.
Lo-Jo’s Social, Landemærket 7, Kbh K.
Maden på Lo-Jo’s er “social food”, altså dele mad. Så hyggeligt et koncept. Det er tapas, men ikke som i traditionel spansk tapas. Vi fik tatar, pil-selv-rejer, gedeost salat, kødboller, tunsteak, bagte peberfrugter og sprøde fritter. Derudover serverer de cocktails til maden hvilket også er et koncept jeg elsker. Kan især anbefale deres “Frosé” og “French summer garden”.
Bistro Royal (Madklubben), Kongens Nytorv 26, Kbh K
Bistro Royal er også en del af Madklubben Vi fik tatar, den lækreste steaksalat med burrata (omg), trøffel fritter og bearnaise. Det var så lækkert og jeg tror det er sådan en frokost jeg kommer til at tænke tilbage på i lang tid. Indretningen i restauranten er forresten virkelig smuk.
Jeg håber I kan bruge mine tips. Måske har I også nogle I vil dele i kommentarfeltet?