Quantcast

Opskrift: Kartoffel-porre suppe

En god klassisk suppe til vintermånederne er en kartoffel-porre suppe. Vi laver den altid flere gange hver vinter og gerne i store portioner, så vi kan fryse ned. På den måde er der nem aftensmad til dage hvor man ikke lige orker madlavning.

En blendet suppe er også en god måde at få brugt nogle grøntsagsrester på. Man kan sagtens variere ingredienslisten hvis man f.eks. har nogle gulerødder eller rodfrugter tilovers. Toppingen kommer sig heller ikke så nøje, så man kan bruge hvad man har. Persillen havde jeg en rest af, og den fungerede rigtig godt sammen med det grønne fra porrerne.

Opskrift: <strong>Kartoffel-porre suppe</strong> 1

Det skal du bruge:
(Til 1,5 liter suppe)

2 bagekartofler
1 rødløg
2 fed hvidløg
Det hvide af 3 porrer – det grønne gemmes til topping
Smør til stegning
1,5 liter vand tilsat 1 grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
1 bundt frisk timian
1 tsk. tørret rosmarin
Salt og peber
Bacon i tern til topping
Persille til topping
Evt. creme fraiche 18%

Opskrift: <strong>Kartoffel-porre suppe</strong> 3

Opskrift: <strong>Kartoffel-porre suppe</strong> 5

Fremgangsmåde:

Kartofler, løg, hvidløg og porrer snittes i tern og steges i smør sammen med den friske timian, i ca. 10 minutter.

Rosmarin, salt og peber tilsættes.

Herefter tilsættes vand og boullion så det lige dækker grøntsagerne, og det koges i ca. 30 minutter eller indtil grøntsagerne er så bløde, at de kan blendes.

Grøntsagerne blendes med en stavblender og fløden tilsættes, hvorefter suppen skal koge et par minutter.

Imens gøres toppingen klar. Det grønne fra porrerne skæres i ringe, baconen skæres i tern og persillen snittes. Herefter svitses det et par minutter.

Suppen smages til med salt og peber og er herefter klar til servering. Evt. også med en god klat cremefraiche sammen med den øvrige topping.

Opskrift: <strong>Kartoffel-porre suppe</strong> 7

Tip: Gem resten af fløden i små portionsstørrelser i fryseren (evt. i en isterningebakke), så har man til en anden suppe, i stedet for at resten bliver for gammel i køleskabet.

Opskrift: <strong>Kartoffel-porre suppe</strong> 9

Læs også: Opskrift: Hurtig salat med figner, gedeost og karameliserede valnødder

 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Kommentarer

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Familie fotografering i Aarhus: Efterårsbilleder...
Min fødselsberetning – En ukompliceret...
DIY Guide: Behandling af træterrasse...
Udskydning af bryllup: Koordinering og...
1 måned som mor til...
10 ting du kan gøre...
Ebbes fødselsdagsfest – Havefest, festpynt...
Marokk fliser i køkken og...
Babyudstyr – Mine favoritter fra...
Fælles økonomi, budgetter og (pensions)...
Mælkefri kost og refluks
Sønderjylland: Gode genbrugsbutikker og tips...