IKEA Duktig legekøkken hack

IKEA Duktig legekøkken er især kendt fra de mange hacks der bliver lavet på det. Altså hvor man personliggør og ændrer alt fra farve, låger, greb, udstyr osv. Ebbes julegave fra os i år er et legekøkken og jeg har selvfølgelig også været i gang med at hacke lidt. Jeg er sikker på at Ebbe (også) ville elske køkkenet, som det så ud fra start. Men for min egen skyld, nu hvor det skal stå i stuen, så har jeg altså ændret lidt på det. Nu synes jeg det passer meget bedre ind i indretningen.

Hvis I vil gøre mig kunsten efter, så deler jeg fremgangsmåden nedenfor.

IKEA Duktig <strong>legekøkken</strong> hack 1

IKEA Duktig <strong>legekøkken</strong> hack 2

Julegave ide

Jeg tænker køkkenet er en oplagt julegave ide hvis man har et barn på omrking 1 år. Flere har spurgt hvornår jeg tænker at de vil kunne bruge køkkenet og jeg tror det vil være et hit så snart de begynder at vise interesse for at rejse sig op af ting. Ebbe har hvert fald elsket at stå og lege opad vores skænk og sofabord i lang tid. Derudover har det med at åbne-lukke skabe, døre, skuffer osv. også været et hit længe. Så jeg tænker sagtens man kan bruge det fra ca. 1 år. Ebbe er nu 16 måneder og han har allerede fået lov at tage det i brug og han elsker det. Især lågerne.

IKEA Duktig <strong>legekøkken</strong> hack 3

Fremgangsmåde – Mit IKEA Duktig hack

– Start med at finde de dele du vil male og læg de dele der skal forblive hvide/natur eller dem der ikke er synlige (fx bagbeklædning og hylder) til side. (Obs den lille bagbeklædningsplade er synlig øverst bag hylderne – det var jeg ikke selv opmærksom på)

– Det nemmeste vil være at lade lågerne med plexiglas i forblive hvide, som jeg har gjort.

– Mal delene med en god grundmaling. Jeg bruger en trægrunder fra Dyrup. Jeg sliber IKKE overfladen først.

– Mal de ønskede dele med en god træ maling (2 lag fx med pensel) Jeg har brugt en ‘træ og metal’ maling fra Dyrup i farven Gray Marble.

– Hvis du vil male plastic delene, så start med en primer, derefter en plastic spraymaling og til sidst en lak. Jeg overvejer at spraymale delene sorte, men det har jeg ikke nået endnu.

– Saml køkkenet. Jeg har købt nogle andre greb end dem der fulgte med. De hedder ‘Bagganäs’ og er også fra IKEA. De passer perfekt i de huller der allerede er lavet og fås både i krom, messing og sort.

– Bordpladen kan man evt. beklæde med folie (kan bl.a. fås i Bauhaus) Jeg har dog ladet den være som den er i natur. 

– Jeg overvejer en bagvæg med fliserester fra vores badeværelse, men mange har skrevet at deres børn elsker at lege med køkkenet fra begge sider. Bare et tip.

– Så er det bare at style. Jeg har købt grydesæt i IKEA, opbevaring fra Aykassa, tilbehør i Søstrene Grene og legemad fra Hape.

IKEA Duktig <strong>legekøkken</strong> hack 4

Legemad fra Hape

Øverst på jule ønskelisten står der legemad (reklamelink) fra Hape og vi har allerede været så heldige at få lidt. Et pizza kit (reklamelink), en fødselsdags lagkage (reklamelink) og en stegepande hvor pladen kan puste luft ud, så maden i filt løfter sig op. Den elsker Ebbe. Især fordi den siger en lyd når man tænder og slukker for den.

Hapes legemad er en blanding af træ og filt mad. Træ legetøjet er kombineret med velcro, så det kan klistres sammen og hives fra hinanden. Filt legetøjet er genialt fordi det ikke larmer når det blir smidt på gulvet for 117. gang.

IKEA Duktig <strong>legekøkken</strong> hack 5

IKEA Duktig <strong>legekøkken</strong> hack 6

IKEA Duktig <strong>legekøkken</strong> hack 7

Tjek evt. Facebookgruppen “Børnekøkkenet IKEA Duktig” for endnu flere tips og tricks og tag mig endelig i jeres resultat, hvis I går i gang med at hacke.

Læs også: Legetøj og aktiviteter – Baby 1 år (+ fødselsdagsønsker)

 

Del med nogen du holder af
Kommentarer

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Søskendevogn: Bugaboo Donkey Duo 3
Interiør: Gulvlange gardiner i soveværelset
Little Unbox – Babypakker på...
Om spontan abort: Det der...
HUSKØB: Toilet og bad –...
En status på huset, overtagelse...
Skønheds favoritter: Karmameju produkter
Mine mål og drømme for...