Annonce

Ide til barsels- eller dåbsgave: Babyaftryk af fødder & hænder

Reklame Babyaftryk.dk

På min to-do liste står der at jeg gerne vil lave et indlæg om gode ideer til barsels- eller dåbsgaver. Det er på trapperne, men indtil det er klar, vil jeg lige tippe om en rigtig fin ide. Det er hvert fald noget jeg selv ville blive rigtig glad for at få, for det er måske ikke noget man selv husker at få prioriteret, i den første tid med ens baby. Nemlig at få foreviget deres små søde hænder og fødder.

For lidt over en måned siden, var Casper, Ebbe og jeg forbi Lille Nor i Aarhus, som jævnligt har besøg af Louise fra Babyaftryk.dk. Vi fik lavet det fineste aftryk af Ebbes hånd og fod og vi har netop modtaget det færdige resultat.

Ide til barsels- eller dåbsgave: <strong>Babyaftryk</strong> af fødder & hænder 1

Ide til barsels- eller dåbsgave: <strong>Babyaftryk</strong> af fødder & hænder 2

Aftrykkende bliver lavet i stentøj, som er en slags ler der efterfølgende skal tørres og brændes. Jeg har fulgt Babyaftryk på Instagram i noget tid efterhånden, hvor Louise løbende deler ud af processen fra tryk til færdigt produkt. Der er virkelig lagt noget håndværk i det og den slags synes jeg er så fascinerende i sig selv.

Ide til barsels- eller dåbsgave: <strong>Babyaftryk</strong> af fødder & hænder 3

Ide til barsels- eller dåbsgave: <strong>Babyaftryk</strong> af fødder & hænder 4

“Dit barn bliver aldrig så lille igen som i dag”

Der er noget helt særligt over små baby fødder og selvfølgelig især ens eget barns. Som der også så fint står på hjemmesiden, så bliver ens barn aldrig så lille igen, som det er i dag.

Det er jo en kæmpe kliché det med at tiden går hurtigt når man får børn, men hvor er det bare rigtigt. Da vi modtog det færdige tryk prøvede jeg at sætte Ebbes hånd på aftrykket. Den lille bitte hånd er allerede vokset så meget. På bare 1,5 måned! Så er det altså dejligt at have et minde stående herhjemme, som kan minde os om den første tid med ham.

Ide til barsels- eller dåbsgave: <strong>Babyaftryk</strong> af fødder & hænder 5

Ide til barsels- eller dåbsgave: <strong>Babyaftryk</strong> af fødder & hænder 6

Her ses aftrykket lige efter det er lavet. Efterfølgende bliver alle detaljer og selve pladen finpudset. De små fine linjer bliver selvfølgelig bevaret og er med til at gøre det færdige resultat ekstra fint. Man bestemmer selv hvad der skal stå af navn, alder osv.

Herefter skal aftrykket tørre i ca. 6 uger, indtil det er tørt nok til at komme i ovnen. Når det er klar til ovnen skal det brændes af to omgange og evt. glaseres.

Ide til barsels- eller dåbsgave: <strong>Babyaftryk</strong> af fødder & hænder 7

Det færdige babyaftryk

Her er så Ebbes færdige aftryk. Det er svært at fange alle detaljer på billeder, men jeg tror godt I kan fornemme de små linjer fra hans fødder og hænder.

Vi valgte et ret naturligt udtryk, i et mat, lyst stentøj uden glasering. Det var svært at vælge, for der er virkelig nogle fine muligheder. Blandt andet en mørk moccafarvet og en i hvidt blankt stentøj.

Ide til barsels- eller dåbsgave: <strong>Babyaftryk</strong> af fødder & hænder 8

Jeg har ikke helt besluttet hvor aftrykket skal hænge endnu. Lige nu står det sammen med nogle billeder fra dagen, hvor vi fik lavet trykket. Men der er et ophæng bagpå, så jeg tænker det kunne være ret fint at hænge det op, som en del af en billedvæg.

Ide til barsels- eller dåbsgave: <strong>Babyaftryk</strong> af fødder & hænder 9

Ide til barsels- eller dåbsgave: <strong>Babyaftryk</strong> af fødder & hænder 10

I kan læse meget mere om de fine Babyaftryk på Babyaftryk.dk, hvor I også kan se flere muligheder. F.eks. kan man også få lavet aftryk af sin hund eller kat. Det er også muligt at købe et gavekort dertil, og netop den mulighed tænkte jeg på, at man kunne bruge som barsels- eller dåbsgave.

Datoer for hvornår man kan få lavet aftryk står altid opdateret på hjemmesiden. En gang om måneden laver de aftryk i København og Aarhus, og så er de i Aalborg og Odense en gang hver 2-3 måned.

Læs også: Tjekliste: Mine musthaves til baby de første to måneder

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Huskøb: Vi har skrevet under...
Aarhus: Her skal I spise...
Status på Huskøb: Ny indflytningsdato
Påske søndag og de sidste...
Min favorit strand i Aarhus...
Sprog 20 måneder – Bekymringer...
Beauty favoritter i marts
Min kandidatgave til Casper