Annonce

Huskøb: Testamente og andre vigtige juridiske dokumenter

Indeholder reklame for TestaViva.

Nu bliver det altså rigtig voksent herinde, men sådan er det når man står i hele huskøbsprocessen. Der er virkelig mange ting der skal tages stilling til, både sjove og mindre sjove beslutninger. I dag handler det om de mindre sjove, men yderst vigtige ting.

Læs også: Huskøb: Vores proces som førstegangskøbere

Huskøb: <strong>Testamente</strong> og andre vigtige juridiske dokumenter 1

Da vi havde underskrevet købsaftalen, var vi som jeg før har nævnt, forbi en advokat for at få gennemgået dokumenterne og sikre at alt var som det skulle være. Det var en dyr affære, men bestemt ikke noget vi havde lyst til at spare væk. Vi havde efterfølgende også regnet med at skulle forbi advokaten igen, og bruge mindst lige så mange penge på juridiske dokumenter i forbindelse med vores huskøb. Blandt andet på et testamente, nu hvor vi skal til at eje noget sammen, men ikke er gift. Det blev heldigvis ikke nødvendigt, fordi jeg faldt over TestaViva.

TestaViva er en online platform, hvor man nemt og gratis kan lave juridisk gyldige dokumenter som testamente, ægtepagt, samejekontrakt og begunstigelseserklæring.

Huskøb: <strong>Testamente</strong> og andre vigtige juridiske dokumenter 2

Det foregår sådan at man opretter en bruger, svarer på nogle spørgsmål og så viser TestaViva hvad der er vigtigst for en lige nu og her, i forhold til den livssitutation man befinder sig i. Herefter kan man helt selv gå i gang med at oprette de forskellige dokumenter, uden at det behøver koste noget. Siden guider dig igennem trin for trin, og forklarer hvad de forskellige valg vil komme til at betyde.

Du kan også vælge at få juridisk rådgivning til at udfylde dokumenterne. Et testamente med juridisk rådgivning vil i så fald koste dig 1995,- hvilket stadig er et af markedets billigste. Dog er der ca. 1,5 mio. danskere der også kan få den mulighed helt gratis, da medlemmer af Arbejdernes Landsbank og medlemmer af et LO forbund, har fem timers gratis juridisk rådgivning hvert år.

Huskøb: <strong>Testamente</strong> og andre vigtige juridiske dokumenter 3

Vi har indtil videre lavet to juridiske dokumenter i forbindelse med vores huskøb;

Vi har lavet et testamente hvor vi fik juridisk rådgivning over telefon til at udfylde det. Det skal efterfølgende enten underskrives af os, samt to vidner som ikke er i familie med os, eller forbi domstolen hvor det vil koste 300,- at få gjort juridisk gyldigt.

Det andet dokument vi har lavet, er en samejekontrakt. Den har vi udfyldt selv uden juridisk rådgivning, men den er stadig juridisk bindende. En samejekontrakt er et slags “spilleregler”, som især er vigtigt at have, hvis vi en dag går fra hinanden. Den indeholder punkter som hvem der har forkøbsret hvis huset skal sælges, om den ene har ret til at få flere penge med sig, hvis vedkommende har lagt flere penge i huset end den anden, om hvor længe huset skal være til salg før prisen nedsættes osv. Et dokument der selvfølglig ikke var så sjovt at udforme, fordi det skitserer ens værste mareridt, men et dokument der alligevel er virkelig rart at have på plads. Nu ligger det online på vores profil hvis det skulle blive aktuelt, og hvis ikke har vi jo ikke mistet noget på at lave det.

Jeg kan virkelig anbefale at kigge forbi TestaViva hvis I står i samme situation som os, eller hvis I allerede er husejere men ikke har fået lavet dokumenterne endnu. Jeg havde det bedst med at få hjælp til testamentet, da det er så vigtigt et dokument, men jeg synes faktisk at siden guider en så godt, at man sagtens kan prøve kræfter med det selv og dermed gøre det helt gratis.

 

GemGem

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Personlige børnebøger: Min Bedste Bog
Den perfekte sofa kombination: Ellis...
Send dine frakker til rens...
Baby 10 måneder: Amning, måltider...
Q&A: Mine svar
Familie fotografering i Aarhus: Efterårsbilleder...
Interiør: Indretning af vores gårdhave
Barsel (som selvstændig)