Annonce

Huskøb: Livet med bryggers og Mieles vaskemaskine og tørretumbler

Reklame for Miele.

Efter vi er flyttet i hus har vi simpelthen fået et bryggers. Et lille rum der gør hverdagen så meget nemmere. Før havde vi fælles vaskekælder med 11 andre lejligheder. En ting er at vi har egen vaskemaskine og tumbler nu. En anden er, at det er nogle virkelig lækre kvalitets maskiner. De passer på tøjet, bruger minimalt vand og energi og så har de så mange smarte funktioner. Noget som jeg i løbet af de sidste 3 måneder er blevet virkelig glad for at bruge. Det vil jeg fortælle lidt mere om i indlægget her.

Huskøb: Livet med bryggers og <strong>Mieles</strong> vaskemaskine og tørretumbler 1

Miele TwinDos Vaskemaskine

Først og fremmest er der vaskemaskinen, som om en måneds tid, når baby ankommer, kommer til at køre på højtryk. Den har en masse forskellige vaskeprogrammer man kan vælge imellem, og jeg er i fuld gang med at lære, hvilke der er smarte at bruge hvornår. Maskinen fortæller en hvor meget vand og energi den bruger ved hver vask, så det er ret interessant at nørde lidt med, så man kan bruge mindst muligt ift. ens behov.

Funktioner

Vaskemaskinen har selvfølgelig et standard bomulds program, som bruges til sengetøj og håndklæder. Men alt andet vaskes egentlig på programmer som er tilpasset vasketøjet. Jeg bruger ofte “Strygelet” programmet, som er oplagt til rigtig meget af vores finvask.

Maskinen har f.eks. et program der hedder “Nye tekstiler”, hvilket jeg synes er så smart til at undgå farverester osv, uden at man behøver vaske så grundigt som hvis det var beskidt vasketøj. Så er der et program der hedder “Sportstøj”, som især er godt til at få svedlugten ud af tøjet, og et program der hedder “Sportssko”, som vi allerede har brugt en del til vores sneakers, nu hvor vi stadig bor på en mudret byggeplads. Må også lige nævne programmet “Opfriskning” som er et damp program til lette tekstiler, som ikke nødvendigvis skal vaskes, men som er blevet brugt et par gange. Det program bruger jeg f.eks. til mine tynde kimonoer, som jeg har over mit øvrige tøj.

Huskøb: Livet med bryggers og <strong>Mieles</strong> vaskemaskine og tørretumbler 2

Tilvalg

Udover de specifikke vaskeprogrammer kan man lave specifikke tilvalg til hver vask. F.eks.  “Allergo Wash”, som har et ekstra skyld, så man får skyllet alle allergener ud. Virkelig smart nu hvor jeg har så mange baby tekstiler der skal vaskes før fødslen. Maskinen har også et “ECO” tilvalgsprogram, der bruger mindre energi og vand og et “Single Wash” program til hvis man kun har behov for at vaske 1-2 stykker tøj (under 1 kg).

Huskøb: Livet med bryggers og <strong>Mieles</strong> vaskemaskine og tørretumbler 3

Det smarteste tilvalg, som jeg virkelig er glad for, hedder “Pletter”. Her får man alverdens valgmuligheder som chokolade, urin, blod, jord osv, da alle pletter er forskellige og dermed skal behandles forskelligt. Det har især noget med temperatur og cyklus at gøre, og det finder maskinen selv ud af, når man har lavet sit tilvalg. Tænker der bliver rig mulighed for at teste “urin” funktionen efter babys ankomst, så det giver jeg lige en tilbagemelding på.

Huskøb: Livet med bryggers og <strong>Mieles</strong> vaskemaskine og tørretumbler 4

Tøjpleje

TwinDos vaskemaskinen som vi har, doserer selv vaskemidlet, hvilket især er smart da det kan være svært, eller næsten umuligt, selv at vurdere hvor meget man skal hælde i. Det kommer helt an på tøj mængde, program, snavs osv. Vi bruger hvert fald meget mindre vaskemiddel nu, end vi gjorde før da vi selv doserede.

Miele har netop lanceret et svanemærket vaskemiddel uden parfume, hvilket jeg selvfølgelig er rigtig glad for. I TwinDos maskinen som selv doserer, består vaskemidlet af to komponenter – den ene er en basis sæbe og den anden er en sæbeforstærker, som er den der går ind og arbejder med de forskellige pletter der måtte være. Det er også den der bleger de hvide tekstiler.

Udover vaskemidlet så fås der også forskellige specialvaskemidler, som går ind og arbejder aktivt med tøjet. Jeg tænker de fleste kender til f.eks. uld og silke pleje, men der er mange flere end det. F.eks. kapsler til outdoor tøj, imprægneringsmidler, kapsler til sportsstøj og en virkelig smart “Cotton repair”, som er et zelulase produkt der opfrisker fibrene i bomuldstøj, så de igen bliver glatte og ser ud som nye.

Huskøb: Livet med bryggers og <strong>Mieles</strong> vaskemaskine og tørretumbler 5

Miele varmepumpe Tørretumbler

Vores tørretumbler kommer nok også til at køre i døgndrift, når først der er stofbleer og bodyer der skal vaskes konstant. Men faktisk tørrer vi allerede nu rigtig meget af vores tøj i tumbleren. Noget vi aldrig har gjort før, da jeg er opvokset med at det er dyrt, at det bruger alt for meget energi og at det slider på tøjet. Sådan er det nok stadig med nogle maskiner, men ikke med vores. Ift. energi og økonomi, så har vores tørretumbler et energimærke på A+++ og det kan selvfølgelig være lidt svært at forholde sig til. Men et eksempel er at hvis vi tumbler 230 gange på et år, så vil vi ca. bruge 193 kwh, som svarer til 400,-. Det var hvert fald noget der overraskede mig positivt.

Huskøb: Livet med bryggers og <strong>Mieles</strong> vaskemaskine og tørretumbler 6

Perfect Dry

Mieles tørretumblere (uanset prisklasse) har desuden et system der hedder “Perfect Dry” som Miele har patent på. Systemet betyder at Mieles tumblere aldrig over- eller under tørrer tøjet, da der er en kalkcensor der går ind og måler restfugtigheden ift. kalkindholdet. Det betyder i praksis også at tøjet ikke krymper ved at blive tørret, da det ellers normalt sker når tøj bliver “over tørret”. Det er altså en meget skånsom måde at tørre sit tøj på og det er også en af grundene til, at vi er begyndt at tørre rigtig meget af vores vasketøj. Især på dage hvor alternativet er at hænge det indendørs, hvilket ikke er godt for indemiljøet.

Strygefrit program

Tumbleren har også et rigtig smart tilvalg, som hedder “Finish damp”, som udglatter tøjet efter tørring. På den måde er det de færreste stykker tøj der egentlig har behov for at blive strøget efterfølgende.

Generelt

Der er så mange funktioner som kunne gøre indlægget her endnu længere, men jeg har forsøgt at fremhæve de ting som jeg især er blevet rigtig glad for at bruge ved vores maskiner. Udover de forskellige programmer og funktioner som jeg har nævnt ovenfor, så er maskinerne også bare virkelig brugervenlige med touch skærme og forskellige menuer man kan navigere rundt i. Maskinerne kan tilkobles wifi og forbindes med Mieles app, hvor man kan følge med i sine vaske, få besked når programmerne slutter, se beholdning på vaskemiddel og ikke mindst finde masser af information i deres vaske- og tørre guide.

Generelt er Miele bare virkelig gennemført og det er en fornøjelse at vaske og tørre sit tøj i maskinerne og samtidig vide, at tøjet bliver passet godt på, og at det ikke er energimæssigt uforsvarligt at tørre sit tøj i tumbleren.

Hvis I er blevet nysgerrige på Mieles produkter kan jeg anbefale at tage forbi et af deres Experience centre i enten Vejle eller Glostrup, hvor man kan få endnu mere information om de enkelte produkter. Jeg har selv været i Vejle for at få mest muligt ud af mine maskiner og det har gjort at jeg får brugt de forskellige funktioner endnu mere end før.

Huskøb: Livet med bryggers og <strong>Mieles</strong> vaskemaskine og tørretumbler 7

Tip: Et lille tip er at gemme vandet fra tumbleren, hvis man ikke har tilsluttet automatisk afløb. Der er nemlig ingen kalk i det vand og det er perfekt til at vande sine planter med.

Bryggers indretning:

Vasketøjskurv fra Nova Møbler // Kurv med låg fra Granit // Glas flaske fra loppemarked // Kurv med vaskemiddel fra IKEA // Plakat og ramme fra Poster Store

Læs også: Vores køkken: Valg af køkkenelementer, hårde hvidevarer og detaljer i indretningen

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Opskrift: Granola på pande
En søndag i Esbjerg, Hjerting...
5 tips til at opdatere...
Aarhus: En helt særlig restaurant...
Beauty Favoritter: Miild Makeup til...
Babyudstyr – Mine favoritter fra...
Påske søndag og de sidste...
At gøre hverdagen nemmere som...