Hørning: Om at flytte til en ny by og væk fra Aarhus

Nu har vi snart boet i Hørning i et år (vi flyttede ind d. 7. marts 2019). Jeg har løbende fået spørgsmål til byen og til det at flytte væk fra Aarhus. Jeg tænkte derfor, at det var på tide, at lave et indlæg med vores erfaringer.

Tilbage i februar 2018 skrev jeg et indlæg med en oversigt over byer omkring Aarhus. Dengang var vi nemlig i fuld gang med at kigge efter hus og vi var virkelig i vildrede over beliggenheden. Vi begyndte efterfølgende at tage ud forbi flere af byerne, for at mærke efter om det kunne være noget for os. Jeg kendte ikke til Hørning, men der var mange der anbefalede byen. Især pga. dens korte afstand til Aarhus og at der er direkte togforbindelse dertil. Vi tog derfor også herud, til et åbent hus arrangement, og vi blev efterfølgende enige om, at det sagtens kunne være et sted for os. Det var ikke drømme beliggenheden, men vi kunne få relativt meget for pengene.

Hørning: Om at <strong>flytte til en ny by</strong> og væk fra Aarhus 1

Hørning – Hvad kan den?

Det med afstanden til Aarhus var ret afgørende for, at vi valgte at købe hus netop her. Toget kører hver halve time og det tager lige under et kvarter, før man er på Hovedbanegården i Aarhus. Der er også nem adgang til motorvejen, så selvom Casper arbejder i Aarhus Nord, så tager det ham ikke mere end 30 minutter i bil, at komme på job.

Hørning centrum

Hørning har et lille torv med blandt andet Super Brugsen (en god én), Guldbager, en bank (tilfældigvis vores bank), blomsterhandler, slagter, Matas, Apotek, 2 tøjbutikker, helsekost, brugskunst, Tuk Tuk (thaimad) og pizzaria. Det er ikke fordi torvet er prangende, men det er dejligt at der er mulighed for at klare de fleste indkøb lokalt.

Børnevenligt

Nu er vi endnu ikke selv så meget inde i det med skoler og institutioner, og jeg har hørt at der er pres på institutions pladserne. Ligesom i de fleste andre byer. Men der bliver snart bygget en ny skole 1 km fra os og vi har også 2 vuggestuer/børnehaver tæt på. Alt her i nybygger området, hvor vi bor, er forbundet med stisystemer. Så her er virkelig børnevenligt. Der er også flere legepladser i nærområdet.

Natur

Ift. natur, så ligger Jeksen en kort cykeltur væk og det samme gør Stilling sø, hvor der er kommet badebro. Hørning har også en lille skov (men den er meget lille). Skanderborg ligger 10 minutter væk i bil og der er virkelig smukt ved søen og i Bøgeskoven.

Hørning: Om at <strong>flytte til en ny by</strong> og væk fra Aarhus 2

Hørning – Hvad mangler?

Byliv

Café eller kaffebar! Åh, det står så højt på min ønskeliste. Ville sådan ønske at der var et lille hyggeligt sted, hvor man kunne sætte sig ind, når man var ude at trille med barnevognen. Jeg har ikke engang et stærkt ønske om, at kaffen skal være specielt fancy eller at brødet skal være lavet fra bunden. Det skal bare være hyggeligt. Jeg forstår simpelthen ikke, at der ikke er nogen der har startet noget herude endnu. Der er så mange unge tilflyttere, barslende mødre (og fædre) og generelt børnefamilier, der gerne vil kunne blive i byen i weekenderne. Vi tager altid ind til Aarhus.

Jeg siger jer, der er et hul i markedet lige her.

Natur

Jeg savner skov og strand i gåafstand og er selvfølgelig også godt vant, fra da vi boede på Frederiksbjerg i Aarhus. Det ved jeg godt at man ikke får særlig mange steder. Hvert fald ikke inden for vores budget.

Vi er et par gange gået ned til Solbjerg sø, hvor der er et par borde/bænke sæt og hvor der egentlig er meget hyggeligt om sommeren.

Hørning: Om at <strong>flytte til en ny by</strong> og væk fra Aarhus 3

Om at flytte fra Aarhus

Uanset hvilken by man flytter til, så vil det være noget af en omvæltning. hvis man har boet i en by som Aarhus, som bare kan det hele. By, skov, strand, kultur osv.

Vi savner som sagt både cafélivet og de mange gåture i Aarhus’ hyggelige gader og smukke natur. For tiden går jeg utrolig mange ture med klapvognen rundt på vores stisystemer og det er altså ikke særlig inspirerende. Jeg skal bare huske mig selv på, at det ikke tager lang tid at tage ind til Aarhus. I mit hoved er det altid lidt af et projekt (pga. Ebbe), men når jeg først kommer afsted, så går det virkelig nemt. Men jeg kommer ikke nær så ofte til Aarhus, som jeg havde tænkt (og håbet) at jeg ville.

Netværk

Der er rigtig mange tilflyttere i Hørning og det tænker jeg gælder for rigtig mange af de små byer, lige uden for Aarhus. Alle dem som drømmer om hus og have, som ikke har råd til at blive i byen. Så hvis man ønsker det, er der rig mulighed for at starte et netværk. Vi har selv været opsøgende ift. at ses med vores naboer, men også ved at jeg er kommet med i en mødregruppe (dem skal man selv danne i Skanderborg kommune). Hvis man gerne vil opbygge et netværk, kan jeg kun opfordre til at invitere ens naboer til kaffe, grill, en øl på terrassen eller noget lignende. Det er sådan vi har gjort. Det har helt klart også gjort det nemmere, at jeg og flere af naboerne går hjemme på barsel. Så er det bare oplagt  at spørge om man skal mødes til en legeaftale eller en tur med barnevognen. Det er helt klart sværere for Casper, som tager på arbejde hver dag og kun er hjemme i weekenderne.

Barsel i Hørning

Jeg var meget spændt på at skulle holde min barsel i Hørning. Ingen tvivl om, at det kunne have været hyggeligt med nem adgang til caféer og veninder, hvis vi stadig havde boet i Aarhus. Men jeg synes helt klart der er nogle fordele ved, at vi er flyttet inden.

Barsel er en god måde at få nye bekendtskaber og veninder på. Der er “Barnevognstræf” hver anden fredag i Sognegården, der er babysalmesang og så er der en Facebookgruppe, hvor folk finder deres mødregrupper. Der har jeg fundet min ene mødregruppe og så har jeg selv været med til at starte en blandt vores naboer.

Hørning: Om at <strong>flytte til en ny by</strong> og væk fra Aarhus 4

Bliver vi boende i Hørning?

Vi har fra start været enige om, at rækkehuset er et godt begynder hus, men at vi nok vil videre inden for en overskueligt fremtid. Evt. efter de 6 år som vores boliglån løber over. Vi drømmer stadig om at købe et hus, som vi kan sætte vores eget præg på. Der er mange skønne 60’er villaer i Hørning, og det ligner at mange af dem stadig står ret originalt. Så det kunne sagtens være noget for os, om et par år. Jeg kan heller ikke lade være at kigge på Boligsiden allerede nu.

Jeg tror ikke vi kan sige at vi er 100% sikre på, at vi vil blive i Hørning. Hvis vi kunne flytte vores søde naboer med, så kunne en anden by sagtens blive aktuelt. Det er mest pga. dem at vi føler, at vi er faldet til. Ikke så meget byen i sig selv. En kaffebar kunne sagtens hjælpe på det, så hvem ved om det pludselig ændrer sig. Det lyder måske underligt at det kan være så afgørende, men det er bare noget af det vi elsker at bruge vores weekender på.

Skanderborg

Billederne i indlægget er taget i Skanderborg, som virkelig har den smukkeste natur. Det tager 15 minutter at køre dertil og så er der 3 timers gratis parkering i storcenteret Bloms. Vi købte kaffe og croissanter i Lagkagehuset og så gik vi ellers langs søen og ud gennem Bøgeskoven. Virkelig hyggeligt og anbefalelsesværdigt.

Læs også:

Huskøb: Vores proces som førstegangskøbere

Huskøb: Vores proces som førstegangskøbere del 2 (Projektbyggeri)

 

Del med nogen du holder af
Kommentarer

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Rejse guide – Malmø
Huskøb: Handlen er godkendt som...
Mine bolig favoritter til vores...
REJSE GUIDE – MALLORCA
IKEA HACK: DIY guide til...
Bedre nattesøvn og mere overskud
Send dine frakker til rens...
Legetøj og aktiviteter – Baby...