Annonce

REJSE GUIDE – HAMBORG

Jeg har glædet mig til at lave denne guide, der blir en samling af alle de tips som I jo faktisk har givet os inden vi tog afsted, og som vi fik nået at afprøve. Jeg elsker selv at planlægge mine ferier en smule inden jeg tager afsted, da jeg synes det er rart både at vide lidt om de forskellige bydele, samt hvor man skal spise. Der er så mange turist fælder, så det er meget sjovere at bruge sine penge et sted hvor man ved at man får noget god mad og ikke mindst steder som alle andre turister måske ikke lige kender.

Guiden her bliver en kort gennemgang af Hamborgs bydele, tips til restauranter/caféer og en hotel anbefaling. I må meget gerne dele jeres egne erfaringer og tips i kommentar feltet, da andre så også kan gøre brug af dem.

Bydele i Hamborg

St. Pauli

Street art bydel. Gammelt arbejderkvarter. Her ligger Reperbahn. Tag en gåtur langs havnen for at nyde den hundrede år gamle skibsterminal St. Pauli-Landungsbrücken og tag en kanalrundfart i den brutale industrihavn.

HafenCity

Arkitektoniske perler. Både de smukke gamle lagerhuse der rager op af kanalerne, og den moderne arkitektur. Elbphilharmonie – koncerthus der endnu ikke er færdigt.

Skt. Georg

Homo- og kunsterkvarter. Se udstillinger i Hamburg Kunsthalle, eller tag på Lange Reihe som er en Café og shoppinggade.

Karolinenviertel & Schanzen

Et hipt kvarter med små lækre butikker, lækre caféer og mad. Fem minutter fra Schanzen ligger det hyggelige Karolinenviertel. Marktstraße og området omkring er et slaraffenland for tøj-, nips- og 2nd hand-jægere. Susannenstrasse er virkelig hyggelig med masser af liv og små caféer.

AltStadt

Det mest centrale Hamborg. Her ligger Rådhuset og Hovedbanegården. Mönkebergstrasse er den største handelsgade i Hamborg. Den går fra Rådhuset og op til Hovedbanegården.

Neustadt

Udgør en del af den centralt indre by. Bydelen indeholder en masse hyggelige gader, med restauranter, barer og eksklusive butikker. Gåtur langs kanalerne i området.

 

dsc03830


dsc03764

dsc03763

Spisesteder i Hamborg

Bullerei

Ligger i Kødbyen i Schanzen. Vi spiste virkelig lækker frokost i de fineste lokaler. Om aftenen er der åbent ind til en større restaurant, som også skulle være super fin. Maden er baseret på godt kød og en hovedret koster omkring 25 Euro. (Men jeg er forresten stadig lidt i chok over at man ikke kunne få pommes til sin burger).

img_0385

Café Elbgold

Ligger i de samme store bygninger som førnævnte Bullerei. Her fik vi morgenmad og kaffe og stedet minder på en måde lidt om Great Coffee i Aarhus – altså nogle rigtig kaffe nørder med styr på brygningen. Virkelig lækkert og fede lokaler.

dsc03801

img_0382

Luigi’s

De lækreste frokost pizzaer til kun 5 Euro. Restauranten ligger tæt på havnen og er en lille mørk restaurant med masser af små kroge, som ikke ser ud af meget lige når man træder ind. Men det var virkelig lækkert og ikke mindst billigt. Frokost pizzaerne er forresten godt gemt bagerst i menu kortet.

dsc03778

dsc03779

XE OM

En lille vietnamesisk restaurant på Karolinenstrasse. De her billeder blev så dårlige pga. lyset, men lov mig at I tager forbi hvis I er til vietnamesisk. Det var simpelthen så lækkert. Casper og jeg delte en forret og to hovedretter så vi kunne smage på så meget som muligt. Dertil fik vi de lækreste hjemmelavede lemonader. Michelles billeder er noget bedre, så hvis I endnu ikke er overbevist kan I tjekke hendes ud her.

dsc03782

img_0380

Mutterland

En kombination af en café og en madbutik, med lokalt producerede specialiteter. Vi bestilte en brunch til 2 personer, som blev serveret på den fineste kage opsats. Igen et virkelig hyggeligt sted med seje lokaler.

img_0391

Café Paris

Her havde vi egentlig fået anbefalet at spise morgenmad, men i stedet fik vi frokost. To virkelig lækre pasta retter. Stedet var lidt finere end de andre steder jeg har anbefalet. Jeg er nok lidt mere til de rå caféer, men det var super lækkert, så den skal selvfølgelig også med i guiden.

dsc03815

dsc03818

dsc03825

Otto’s Burger

Burgerbaren ligger også i Schanzen hvor vi boede og vi havde egentlig tænkt at hente noget takeout og tage med tilbage på hotellet, men stedet var så hyggeligt at vi besluttede os for at spise i restauranten. Virkelig lækre burgere, lemonader og mayo med parmesan. Mums!

dsc03797

dsc03792

dsc03791

Kaffe Stark

Her fik vi en hurtig kop kaffe. Caféen er meget hyggelig og uformel og ligger i området St. Pauli.

dsc03772

dsc03767

Urban Foodie

Her fik vi også kun kaffe, men menukortet så virkelig også spændende ud. Alt var økologisk og så havde de nogle ret Insta-venlige marmor borde 😉

dsc03836

dsc03809

Planten un Blomen

En virkelig fin park midt i byen, med små hyggelige caféer rundt ved søerne. Husk at hæv nogle Euro da de ikke tager imod kort. Vi ville nemlig ha nydt en Aperol i solen, men vi havde desværre ikke flere kontanter på os.

img_0381

Kontorhausdistrict & Speicherstadt

Vi gik en del rundt i dette område hvor de smukke gamle bygninger går ned i kanalerne. Vi var også på en kanalrundfart i industrihavnen hvor man også kom her ind omkring.

dsc03832

For enden af Neuer Wall kan man også komme på kanalrundfart på Elben, som efter sigende skulle give et rigtig godt indtryk af byen fra vandsiden og som skulle være en smukkere tur end den vi var på. Dette nåede vi dog ikke. Men vi sad et stykke tid helt ned til vandet og nød en kop kaffe og der var virkelig fint.

dsc03774

Shopping i Hamborg

Neuer Wall – Her finder man både high-street og high-end.

Rathaus – Masser af high-street shopping.

Spitalerstrasse – Her ligger der både en Lush (Bathbombs mm.) og en stor H&M, som forhandler Trend samt de exclusive kollektioner.

Hotel – Her boede vi i Hamborg

Mövenpick Hotel

Hotellet vi boede på er et gammelt vandtårn. Hotellet ligger i området Schanzen og ligger derfor tæt på masser af lækre caféer og med kun to minutters gå afstand til en U-bahn station.  Vi havde bedt om at få et værelse med badekar, da det er noget af det bedste jeg ved på storbyferier, når man har gået så mange kilometer.

dsc03810

img_0383

img_0384

dsc03746

dsc03733

Jeg kan varmt anbefale Hamborg og det er bestemt ikke sidste gang vi besøger byen. Vi havde forresten lånt mine forældres bil til at køre derned i, men hvis man er ude i lidt bedre tid end vi var, kan man også være heldig at finde både billige tog- og bus billetter. Har jeg mon fået fristet jer til en lille Hamborg ferie? Lad mig endelig vide om I kan bruge guiden ♥

Jeg har ikke skrevet adresser på de forskellige steder da de er nemme at google sig frem til. Desuden står de fleste også direkte i Google Maps, hvilket er den måde vi fandt frem til stederne.

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Huskøb: Testamente og andre vigtige...
Tjekliste: Mine musthaves til baby...
Interiør: Vi har bygget vores...
Interiør: Indretning af vores gårdhave
Om vores forlovelse og tanker...
DIY Guide: Behandling af træterrasse...
Den perfekte julegave til ens...
Boligreportage – Artikel fra iBoligen...