Graviditet: Skønheds produkter og behandlinger

Indeholder reklame og reklamelinks.

Indholdet i mit badeværelsesskab har egentlig ikke ændret sig specielt meget efter jeg er blevet gravid, da jeg i lang tid har haft fokus på at bruge så rene produkter som muligt. Der er dog blevet tilføjet et par produkter og så er der en enkelt “kategori” jeg har valgt at skifte helt ud med et nyt mærke. Jeg tænkte derfor at jeg ville lave en lille gennemgang af hvilke produkter jeg bruger under min graviditet, men jeg håber også I kan finde inspiration selvom I ikke er gravide. Jeg har simpelthen bare samlet alt mit beauty grej i indlægget her, men delt det op med overskrifter så I kan læse det I finder relevant. SIg endelig til hvis der er noget jeg skal forsøge at uddybe.

Graviditet: <strong>Skønheds</strong> produkter og behandlinger 1

Hår

Mine hår produkter har ikke ændret sig det store de seneste par år, da jeg sværger til Kevin Murphys produkter, som er økologiske og fri for parabener og sulfater, og som bare fungerer rigtig godt til mit behov. Jeg har prøvet lidt forskellige serier fra deres mærke, men på det seneste har jeg holdt mig til mine favoritter, som jeg ved fungerer rigtig godt til mig.

Graviditet: <strong>Skønheds</strong> produkter og behandlinger 2

Jeg bruger Angel wash og Angel rinse som shampoo og balsam og så bruger jeg Hydrate me masque 1-2 gange om ugen. Inden føn bruger jeg en Anti Gravity spray som også er varmebeskyttende, og så styler jeg til sidst håret med mit yndlings produkt – Bedroom hair. Sidstnævnte kan jeg virkelig anbefale til alle der vil have mere volumen i håret, da den giver et vildt løft og sådan et lidt rodet udtryk. Det er en voks på spray, så håret bliver ikke stift, men får en lækker blød struktur. Siden jeg prøvede den første gang for over et år siden har jeg sørget for konstant at have den i skuffen, da den kan friske selv de kedeligste hår dage op, og den gør at jeg ikke behøver glatte eller krølle mit hår, for at få det til at se lækkert ud.

Læs også: De eneste hårprodukter jeg bruger: Kevin Murphy

Graviditet: <strong>Skønheds</strong> produkter og behandlinger 3

Kropspleje

Jeg prøver at være lidt ekstra god ved min krop, da jeg godt kan mærke at det belaster den nu hvor maven vokser og der bliver flere kilo at bære rundt på. Jeg bruger en fodcreme hver aften og så smører jeg mave og ben ind i en kropsolie fra Karmameju. Den jeg bruger indeholder æteriske olier, som er med til at få kroppen til at slappe godt af til natten.

Når jeg husker det (vil gerne være bedre til det), bruger jeg en tørbørste på kroppen inden olien. Huden bliver så blød bagefter.

Graviditet: <strong>Skønheds</strong> produkter og behandlinger 4

Renserutine

Min renserutine som udelukkende består af Dermalogicas produkter, har ændret sig en lille smule efter jeg er blevet gravid. Både fordi der var et par produkter som ikke var godkendt til gravide (de var heller ikke ikke-godkendt, men var bare ikke blevet testet til fulde). Derudover så har fokus også flyttet sig en lille smule. Formålet med produkterne er stadig at mindske min tørre hud som giver udbrud i form af milier, men nu er der også fokus på at minimere og undgå pigmentforandringer, som både kan komme af hormonelle årsager og ved for meget sol. Noget alle skal være opmærksomme på, især om sommeren, men gravide er selvfølgelig ekstra udsatte på grund af de hormonelle forandringer der sker i kroppen.

Min renserutine ser umiddelbart lang ud, men husk at nogen produkter kun bruges enten morgen eller aften og nogle kun et par gange om ugen.

Graviditet: <strong>Skønheds</strong> produkter og behandlinger 5

Renserutine morgen og aften:

Intensive moisture cleanser: Morgen og aften bruger jeg denne ansigtsvask, som renser makeup og snavs af ansigt og hals. For at få afrenset ekstra godt i dybden er jeg blevet virkelig glad for at bruge den lille gule ansigts børste. Jeg har tidligere haft andre ansigtsbørster, hvor jeg hurtigt har følt at de blev for uhygiejniske, men denne er i silikone, så den kan vaskes helt ren efter brug. Jeg synes huden føles meget mere glat når jeg har renset med den.

Antioxidant hydramist: En opfriskende ansigtsspray som jeg altid bruger efter rens, både morgen og aften.

Kun om dagen:

Daily Microfoliant: Et pulver produkt jeg bruger om morgenen i badet, som mikroeksfolierer huden og dermed gør den mere glat og glansfuld. Her er et af de produkter som er med til at mindske pigmentforandringer. Man bruger ca 1/2 tsk og masserer den rundt i ansigtet med vand, hvorefter den skummer op.

Ultra Calming serum: En serum der hjælper med at beskytte, genopbygge og berolige huden.

Prisma protect spf30: Egentlig burde man jo bruge solfaktor året rundt, hvilket jeg helt klart skal blive noget bedre til. Det gør det lidt nemmere at huske når man stiller den sammen med sin øvrige plejerutine og bare anser den som sin normale dagcreme. Den giver nemlig også masser af fugt samtidig med den beskytter mod solen. Man skal lige være opmærksom på at den først beskytter ca. 30 minutter efter den er kommet på huden.

Kun om aftenen:

Precleanse: Før i tiden har jeg aldrig dobbelt afrenset min hud, men det giver egentlig ret god mening, især dage hvor man har makeup på, hvor det ikke er nok med en enkelt afrensning. Om aftenen starter jeg derfor med denne plantebaserede afrensnings olie, som påføres med tørre hænder på tør hud, hvorefter der tilføjes vand så olien bliver som en rensemælk.

Biolumin-C serum: Endnu et produkt som især er godt mod pigmentering, er denne serum med C-vitamin. Den eksfolierer og reducerer nemlig hudens pigment i ansigtet og så er den også med til at reducere fine linjer og rynker hvilket bestemt heller ikke er for tidligt at starte på.

Phyto replenish oil: Olien her blander jeg med natcremen om aftenen. Jeg døjer stadig meget med tør hud som giver milier og i sidste ende bliver til urenheder, så her er olien rigtig god, så huden bliver gennemfugtet.

Sound sleep cocoon: Faktisk er jeg kun lige begyndt at teste denne, for at se om den giver nok fugt til min hud. Det er en fugtgivende natcreme, men tidligere har jeg været vant til at bruge denne som giver endnu mere fugt. Det gode ved Sound sleep cocoon, er at den udover at reducere tegn på træthed, også indeholder æteriske olier, som beroliger sanserne til en dyb og rolig søvn. Den er virkelig lækker at smøre på huden og jeg tror godt at jeg allerede nu, kan sige at jeg bliver afhængig af den.

Graviditet: <strong>Skønheds</strong> produkter og behandlinger 6

Kun et par gange om ugen:

Multivitamin power recovery masque: Masken her er fyldt med vitaminer som reparerer og genopbygger beskadiget hud, hvilket min hud med urenheder og pigmentforandringer i den grad har brug for. Jeg bruger den et par gange om ugen sammen med min eksfolierende maske.

Læs også: Ansigtsbehandling og min rense rutine

Graviditet: <strong>Skønheds</strong> produkter og behandlinger 7

Makeup

Jeg skiftede løbende alt min makeup ud for omkring et år siden, fordi jeg har døjet en del med uren hud. Har altid haft det lidt svært med at tage makeup på, når min hud har været umulig, fordi jeg følte at det gjorde det værre at dække den til. Samtidig har jeg heller ikke syntes det var sjovt at skulle ud blandt andre uden makeup, når min hud var rød og irriteret. Derfor besluttede jeg mig for at prøve Miilds makeup, som er fyldt med plejende og ikke mindst rene ingredienser. Det er nemlig udviklet af to seje piger, som selv har døjet rigtig meget med allergi og eksem og som derfor heller ikke ønsker at påføre deres hud en masse unødvendigheder.

Graviditet: <strong>Skønheds</strong> produkter og behandlinger 8

Jeg bruger altid først deres concealer, som desværre ikke er helt så drøj i brug som man måske kunne ønske sig. Jeg synes hvert fald hurtigt jeg får den brugt op, hvilket nok også er fordi jeg til tider har en del urenheder og rødme der skal dækkes. Men den består af to farver, hvor jeg bruger både den rødlige og den gullige under øjnene og så bruger jeg den gullige på urenheder og rødme.

Miild har endnu ingen foundation i deres makeup kollektion, så det bruger jeg faktisk slet ikke længere. I stedet er jeg blevet rigtig glad for deres mineral pudder, som man sagtens kan få til at dække rigtig godt når man har brug for det. Jeg elsker at man ikke føler man stopper huden til når man har den på, da den bare føles helt blød og let på huden.

Efter pudder bruger jeg både bronzer, highlighter og blush for at få lidt struktur og farve i ansigtet. De tre produkter er til gengæld virkelig drøje i brug og jeg har endnu ikke købt nye siden jeg købte første gang.

Det vigtigste, og noget jeg bruger hver eneste dag, selv når jeg ikke har andet makeup på, er et eyebrow kit. Jeg synes det betyder alt for ens ansigt at man lige får lidt farve på brynene.

Graviditet: <strong>Skønheds</strong> produkter og behandlinger 9

Jeg slutter af med en længde mascara, som jeg umiddelbart er rigtig glad for. Den giver virkelig god længde og er nem at påføre. Eneste minus er at den ikke er tårefast, så der skal ikke så meget til før den løber. Til gengæld kan den fjernes i løbet af ingen tid med lunkent vand.

Læs også: Miild Makeup til uren hud

Graviditet: <strong>Skønheds</strong> produkter og behandlinger 10

Ansigtsbehandling

Jeg får stadig ansigtsbehandlinger hos Hudplejeinsituttet ca. en gang om måneden, for at få min hud renset ekstra godt i dybden. Her har jeg selvfølgelig bare sagt lige fra starten at jeg var gravid, da de så tilpasser behandlingen efter det. Det er også her jeg er blevet gjort opmærksom på at jeg skal have ekstra fokus på pigment forandringer i graviditeten.

Behandlingen jeg får er en Proskin 60, som ca. tager en time og starter med en dobbelt afrensning, efterfulgt af en face mapping hud analyse (hvor man finder ud af hvad ens hud har brug for). Bagefter består behandlingen af eksfoliering, dybderensende maske, udrensning (der hvor alt bliver klemt ud, av) og til sidst den lækreste ansigtsmassage i aromatiske olier. Jeg falder altid i søvn efter ansigtsmassagen hvor jeg får lov at ligge med en plejende maske og det er virkelig den bedste måde at få noget selvforkælelse ind i hverdagen på.

Læs også: Interview med Pia fra Hudplejeinstituttet

Frisør

Mine frisør besøg har også ændret sig under graviditeten, og igen er det noget der er meget delte meninger om. Så vidt jeg ved er hårfarve nemlig ikke noget der direkte frarådes og min frisør (AS Hairstudio) bruger kun produkter uden ammoniak og PPD, som er de to mest skadelige med hensyn til miljø og krop (faktisk bruger de Kevin Murphys farve serie). Dog har jeg alligevel undladt at få hårfarve i under graviditeten, men i stedet fået frisket min farve op med en glossing, som giver håret et mere ensartet udtryk. Sidste gang fik jeg en beige glossing i, som gav et virkelig fint og naturligt resultat. Så føler jeg sagtens at jeg kan vente 3-4 måneder med en ny balayage farve, da farven fra sidst har fået nyt liv. Glossingen kommes ikke helt ned i hovedbunden og er derfor en ekstra skånsom behandling, hvor produktet ikke kommer i kontakt med kroppen.

Læs også: Interview med Simone fra AS Hairstudio om blandt andet Olaplex og Balayage

Graviditet: <strong>Skønheds</strong> produkter og behandlinger 11

Graviditet: <strong>Skønheds</strong> produkter og behandlinger 12

Neglelak

Nu får neglelak lige en hel kategori for sig selv, fordi det faktisk er der jeg har lavet den største ændring. Jeg har nemlig i lige så mange år jeg kan huske, kun brugt Essie neglelak, og min samling var ved at blive skræmmende stor. Men da der er meget delte meninger omkring det at bruge neglelak når man er gravid, stoppede jeg egentlig med at bruge det indtil jeg hørte om Nailberry. Det er en forholdsvis ny lak, som ikke indeholder alle de kemikalier som almindelig neglelak gør, og så er den åndbar, hvilket er meget sundere for neglene. Jeg bruger en base/top coat før og efter farven, som gør at den holder virkelig godt.

Læs også: Kosttilskud jeg tager imens jeg er gravid

Del med nogen du holder af
Kommentarer

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Ny cykel på budget
Marokk sildebens fliser i køkken...
KonMari metoden til oprydning og...
REJSE GUIDE – MALLORCA
Aarhus: De bedste steder at...
Haveliv: Vi planlægger vores kommende...
Guide: Sådan laver du en...
DIY guide: Træ terrasse