Annonce

Før og efter indretning med farver i nybyggeri

Reklame for Dyrup.

Det er blevet tid til at vise det færdige resultat fra de tre rum i huset, hvor vi har indrettet med Dyrups smukke farver på væggene. Vi flyttede ind i huset i marts, i et helt nybygget rækkehus, med hvide vægge overalt. Jeg synes det er ret tydeligt på billederne, hvordan farver kan få en masse stemning og personlighed ind i indretningen. Det er måske mest tydeligt i soveværelset hvor jeg nåede at indrette det meste inden vi malede, så der er det næsten kun malingen på væggen der er forskellen på før og efter billederne, og alligevel synes jeg der er en kæmpe forskel.

Jeg har jo luftet mine tanker om nybyggeri herinde før. Om at jeg har været meget i tvivl om jeg kunne få den samme hyggelige stemning frem, som vi havde i lejligheden vi boede i før. Men jeg synes man kommer rigtig langt med noget maling og her behøver man ikke engang være specielt vovet med farverne. Selv en smuk grå kan gøre at det er et rum man husker og som skiller sig ud.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 1

Før og efter maling

Nu til før og efter billederne, så I kan se hvad det er vi har gået og arbejdet på. I har selvfølgelig fået lov at kigge med på Instagram løbende, men det færdige resultat får I nu.

Soveværelse

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 2

Soveværelset før.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 3

Soveværelset før.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 4

Garderobeskabet før.

Soveværelset har nok fået den største makeover, da hele rummet er blevet malet, samtidig med at vi har lavet et indbygget skab, hvor både låger og inddækning også har fået samme farve. Så selvom farven er relativt afdæmpet, så træder den alligevel smukt frem synes jeg.

Jeg har lavet et separat indlæg med en DIY guide til garderobeskabet, både ift. selve opbygningen men også maling, da indlægget her ellers vil blive virkelig langt.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 5

Soveværelset efter.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 6

Soveværelset efter.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 7

Garderobeskabet efter.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 8

Garderobeskabet efter.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 9

Garderobeskabet efter.

Farven vi har valgt i soveværelset hedder “Gray marble” og er malet med Dyrups “Mat og vaskbar” i glans 5. Lågerne er malet med Dyrups “Træ og metal ekstra stærk” i samme farve.

Det der med at male hele rummet, synes jeg man ser mere og mere og jeg er vild med det. Hvis vi havde smukke gamle fyldningsdøre, var jeg nok gået all in og havde malet lister, døre osv. med, men bare det at alle væggene har fået maling, synes jeg gør rummet ekstra hyggeligt.

Børneværelse

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 10

Børneværelset før.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 11

Børneværelset før.

Farven i børneværelset er noget af det smukkeste hvis I spørger mig. Den hedder “Cuppa Coffee” og er malet i Dyrups “Ekstra dækkende“ i glans 10. Den høje glans gør væggen vaskbar og slidstærk og er derfor rigtig god til et børneværelse. Jeg er ret vild med den “hule stemning” som den mørke farve har givet til rummet, og som jeg synes er meget passende til de første år, hvor rummet mest skal bruges til at sove og pusle i.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 12

Børneværelset efter.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 13

Børneværelse og karlekammerskab efter.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 14

Børneværelse efter.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 15

Børneværelse efter.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 16

Børneværelse efter.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 17

Børneværelse efter.

Her har vi næsten også malet hele rummet. Dog har vi beklædt en enkelt væg med tapet i stedet for, for at dele rummet lidt op i forskellige zoner, så sengen har fået sit eget lille område. Især på børneværelser synes jeg det er en god ide at bruge tapet for at give noget liv og så er det ret fint at matche det med en farve på de øvrige vægge. Vi kører vidst lidt skov stemning med de brune vægge og dyre tapetet.

Jeg fandt et gammelt karlekammerskab på DBA, som trængte til en kærlig hånd. Det var rigtig fint i træ, men havde rigtig mange huller og revner, så jeg besluttede mig for at male det. Jeg er vild med den effekt det giver, når man maler møbler og væg i samme farve, så skabet er også malet i “Cuppa Coffee”, med Dyrups “Træ & metal Ekstra stærk“. Det er en stærk maling som netop er beregnet til møbler, paneler, døre, karme osv. som kræver en slidstærk maling. Den har en god dækkeevne og så flyder den nemt sammen.

Stue

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 18

Stuen før.

Det er kun et enkelt tomt før billede fra stuen, fordi vi først lige har fået vores spisebord og bænk, så det område har stået tomt i lang tid. Men jeg tænker godt I kan forestille jer hvordan det havde været mindre stemningsfuldt uden den gule farve på væggen. Farven er fundet blandt de beige/brune nuancer og er en varm og afdæmpet gul. Den skifter ret meget ift. hvilket lys der kommer ind udefra, men da stuen er sydvendt er der forholdsvist lyst i rummet og da synes jeg det er rart med en farve der giver noget varme.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 19

Stuen efter.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 20

Stuen efter.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 21

Stuen efter.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 22

Stuen efter.

Farven hedder “Biscuit base” og den er malet med Dyrups “Ekstra dækkende” i glans 2, som giver en flot mat effekt med et roligt udtryk. Synes gul er så flot når man gerne vil have en masse træ, naturlige materialer og planter ind i indretningen.

Entré

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 23

Entré før.

Vi har en lille entré som vi har forsøgt at udnytte bedst muligt, med et par indbyggede skabe ligesom i soveværelset. Jeg ville nemlig gerne have de fleste sko og jakker gemt helt væk, nu hvor rummet er så småt og hurtigt kan komme til at virke rodet. Her har vi brugt samme farve og maling som i soveværelset. Jeg synes det er vigtigt med en hyggelig entré. da det er det første der møder en (og ens gæster) når man kommer ind, så det var faktisk det første rum vi malede og fik gjort færdigt.

Før og efter <strong>indretning med farver</strong> i nybyggeri 24

Entré efter.

Hvis I skal i gang med at male kan jeg anbefale at se på Dyrups farvekort, hvor de har samlet et udvalg af nogle smukke farver, som er opdelt i forskellige nuancer. Det gør det meget mere overskueligt, da man ofte har en ide om hvilken farve man går efter, altså om den skal være grøn, blå, beige osv. Den svære del er at finde den helt rigtige nuance, og der blir man altså hjulpet godt på vej med farvekortene. Husk at se dem i virkeligheden, da farverne kan se anderledes ud fra skærm til skærm. Vi har været i Silvan for at hente vores.

Læs også: Indret med farver – Sådan vælger du de helt rigtige farver til dit hjem

Info om den øvrige indretning:

Soveværelse:

Seng fra Sengespecialisten // Radiatorskjuler fra Røverkøb // Sengetøj fra Granit // Lampe IKEA // Sengelamper fra Ellos // Garderobeskabe og låger fra IKEA // Magasinhylde fra Coop // Greb fra HTH // Tæppe fra Søstrene Grene // Gulvspejl fra Hübsch // New Yorker glasvæg fra First Floor CPH.

Børneværelse:

Knagerække fra Hübsch // Vasketøjskurv fra Nova Møbler // Seng fra Stokke // Plakater fra Poster Store // Puslebord fra Done by Deer // Spejl fra Hübsch // Tapet fra Stories on the wall // Hylde fra IKEA // Uro fra Kongessløjd.

Stue:

Bænk fra Træfolk // Puder og tæppe fra Kelim Kiosken // Plakat fra Paper Collective // Linoleumsbord fra Nova Møbler // Spisebordsstole fra Børge Mogensen // Lamper fra Hübsch.

Læs også: IKEA HACK: DIY guide til indbyggede garderobeskabe med PAX og Billy

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Etsy fund: Smart opbevaring af...
REJSE GUIDE – ALICANTE
Den ultimative guide: Sådan starter...
Søskendevogn: Bugaboo Donkey Duo 3...
Om et knust hjerte der...
4 måneder som mor til...
Planter: Monstera tips
Den perfekte familiebil og overvejelser...