Annonce

Flyttetanker: Alternative beliggenheder til Aarhus

Sidst jeg skrev lidt om vores flyttetanker var I flere der stod i samme situation som os. I syntes også det var et uoverskueligt projekt, at finde den rigtige placering omkring Aarhus. Vi er ikke kommet nærmere en beslutning endnu. Næsten tværtimod. Den anden aften brugte jeg igen-igen et par timer på Boligsiden, og det forvirrede mig næsten bare mere. Jeg tror nemlig at vi blir nødt til at beslutte os for beliggenheden, før vi forelsker os i et hus.

Derfor spurgte jeg igår efter erfaringer på min Insta story, til byer omkring Aarhus. Vi vil nemlig rigtig gerne undgå at Casper skal skifte job. Dog vil vi gerne lidt uden for Aarhus for at få råd til nogle flere kvadratmeter og så har vi et ønske om at bo tæt på noget natur. Et villa kvarter med stisystemer og marker kan ikke helt gøre det for mig. Jeg vil rigtig gerne have nem adgang til noget skov eller vand, ligesom vi har nu.

Der var flere der spurgte om ikke jeg ville dele de inputs jeg fik og det vil jeg selvfølgelig gerne. Så her kommer jeres erfaringer med byer omkring Aarhus, især med fokus på naturen omkring.

Læs også: De der 70’er huse kan altså også noget

Flyttetanker: <strong>Alternative beliggenheder</strong> til Aarhus 1

Lystrup

Lystrup skulle være en skøn by, især i det nye område omkring Asmusgaardsvej og Indelukket. Dog er den offentlige transport begrænset med den nye køreplan.
Lystrup har en lille skov og flere grønne områder. Engsøen ligger her, som har en omkreds på 5 km og en masse fugleliv. Der er ca. 30 minutter på cykel til Aarhus C, som man kan køre af den dejligste vej langs vandet.

Elsted og Lystrup er næsten vokset sammen og der skulle især være hyggeligt omkring Elsted kirke. Der er gode indkøbsmuligheder, to skoler og mange institutioner.

Lisbjerg

I Lisbjerg bliver der også bygget meget nyt, blandt andet er der nye seje træ-huse på vej. Der er en kæmpe skov med rigtig mange stier, naturlegeplads, spejderhytter og udsigt til Egå Engsø. Der er 7-8 km på cykel til Aarhus C.

Nye

Den nye bydel tæt på Lisbjerg. Der kommer hele tiden nye boliger til og bliver formentlig også en attraktiv bydel om nogle år, når boligområderne er færdige og letbanen kommer dertil.

Flyttetanker: <strong>Alternative beliggenheder</strong> til Aarhus 2

Brabrand

Brabrand overrasker positiv trods dårligt ry omkring Gellerup. Der er fantastisk natur i form af skov og Brabrandsøen. Der er kun 6 km ind til Aarhus C og så er der et godt sammenhold og stærke ressourcer som kæmper for et endnu bedre Brabrand.
Gammel Brabrand og alt ud mod Brabrandsøen er dog ret dyrt.

Stavtrup

Stavtrup ligger lige op af Brabrandsøen og man kan cykle via Brabrandstien til midtbyen på 20-25 minutter.

Tilst

Natur, gode indkøbsmuligheder af enhver slags, 12 minutter ind til centrum i bil, 2 busser direkte til byen hvert 10. minut og lave huspriser.

Beder

Beder ligger tæt på Fløjstrup, Ajstrup og Mariendal skov. Man kan cykle til Skovmøllen og Moesgaard og gå til Vilhelmsborg. Der er gode løbe- og mountainbike ruter og et fantastisk område omkring Fælleshaverne. Søer, udsigt tl Moesgaard, virkelig mange legepladser, blandt andet Svendgården med heste og geder og virkelig gode institutioner. Mange bofællesskaber hvilket kan mærkes i lokalkulturen, hvor man hjælper hinanden. Bus og snart letbane centralt i byen.

Flyttetanker: <strong>Alternative beliggenheder</strong> til Aarhus 3

Odder

Med letbanen bliver det snart nemmere at komme til Aarhus fra Odder. Det ligger tæt på Saksild som er en rigtig skøn strand. Der er både marker og skov og så sker der meget i byen og på hovedgaden, især om sommeren og ved højtider. Der er butikker som Matas, boghandler, tøjbutikker og gode indkøbsmuligheder blandt andet i Europas største Kvickly.

Tranbjerg

Tranbjerg ligger med gode bus (og letbane) forbindelser til Aarhus. Der er en smuk sø og skov i nærheden og gode indkøbsmuligheder med Matas, Fakta, Rema, Kvickly og Netto. Det tager ca. 20 minutter i bil før man er i Aarhus Centrum.

Mårslet

Ligger i cykel/gå afstand til Vilhemsborg (afhængigt af hvilken ende af byen man bor i) og ellers er Moesgaard, Skovmøllen og andre skønne naturområder ikke uoverskueligt langt væk.

Hørning

Hørning ligger med tog forbindelse til Aarhus der kun tager 15 minutter og har nem adgang til motorvejen. Der er skov, Stilling sø og Skanderborg bakker tæt på. Der er et torv med dagligvarebutikker, Matas, blomsterhandler, slagter, bager, fiskehandler, helsebutik, pizzaria mm. Hvis man tager cyklen er der det skønneste bakkede terræn ud mod Jeksen.

Flyttetanker: <strong>Alternative beliggenheder</strong> til Aarhus 4

Elev

Elev ligger tæt på Lisbjerg skoven og en sø, samtidig med det ligger ret tæt på Aarhus. Letbanen går snart derud og der er et fantastisk sammenhold og landsbystemning med et aktivt foreningsliv.

Skæring

Skæring har vandet i baghaven og hvis man bosætter sig i sommerhusområdet er der også skov. Der er mange busforbindelser langs Grenåvej, men kun én bybus.

Skæring strand er et sommerhusområde pt, men det er besluttet at det skal overgå til helårsbeboelse. Et virkelig hyggeligt område hvor ikke to boliger er ens. Det er tæt på vandet, masser af natur og stadig nogenlunde tæt på Aarhus.

Hjortshøj

En by der bliver mere og mere attraktiv grundet den kommende letbane. Den ligger tæt på motorvejen, lige op af letbanen og ca. 14 km. fra Aarhus C. Der er 4 km til Skæring strand og en fin skov at gå tur i. Den har landsbykarakter og er meget hyggelig.

Hornslet

Væsentligt billigere end Studstrup og Skæring, men stadig i cykelafstand til skov og med god vilje til vand. Derudover er der en hyggelig bymidte med forskellige supermarkeder, frisør, Matas, café, et par tøjbutikker osv. God forbindelse til Aarhus.

Rønde

Rønde ligger længere ude på Djursland end Hornslet gør, men lige ud til Kalø Vig bugt og er omringet af lækre skovområder. Er man til endnu mere natur kan man på 20 minutter køre til Mols Bjerge og området omkring, hvor naturen også er fantastisk. Det tager 25 minutter i bil til Aarhus Centrum og der går 4 busser i timen. Derudover vil Letbanen få et stop 5 km uden for byen. Der er gode indkøbsmuligheder.

Flyttetanker: <strong>Alternative beliggenheder</strong> til Aarhus 5

Silkeborg

Rigtig mange nævnte Silkeborg som et alternativ til Aarhus og byerne omkring. Den har i den grad en skøn natur omkring sig og så kan man få mere hus for pengene end i Aarhus, men stadig have noget by tæt på med caféliv og en gågade. Ca. en halv times kørsel til Aarhus C og 50 minutter i tog.

Flere nævnte “Sejs” i Silkeborg som en mulighed.

Flyttetanker: <strong>Alternative beliggenheder</strong> til Aarhus 6

Et andet tip der kom var at kigge på Danboligs nye side “Vores nabolag“. Den giver indblik i hvad der er i byer/nabolag. Især små detaljer som man måske ikke lige kan google sig til. Det er beboere i nabolaget der fortæller om deres favoritsteder, så andre kan få glæde af dem.

Billederne er fra min interiør mappe på Pinterest.

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Overgangen fra mos til fingermad...
Julegave ideer (til både ham...
Aarhus: Brunch hos Ffood
4 Hudpleje favoritter: Min hudplejerutine...
Vuggemotor til slyngevuggen – Vores...
5 tips til at opdatere...
Interview med Pia fra Hudplejeinstituttet...
IKEA Duktig legekøkken hack