Annonce

En status på huset, overtagelse og inventar

I er så søde at spørge en masse ind til huset og ind imellem virker det næsten som om, at I glæder jer lige så meget til processen som Casper og jeg gør. Derfor tænkte jeg at det var på tide med en lille status herinde, selvom det måske ender med at være et af de der indlæg der er ligegyldige om en uges tid. Jeg har jo snakket en del om at jeg gerne vil fokusere mere på indlæg der er relevante i lang tid og ikke “her og nu” som I får masser af ovre på Instagram. Men nu prøver vi lige et enkelt status indlæg, så må I sige til om I synes det er relevant.

Vi var ude i huset igår til et lille byggemøde her to uger før overtagelse. Der er allerede sket meget siden sidst vi var der, men det ligner langt fra et færdigt hus endnu. Derfor spurgte vi lidt nervøst ind til overtagelsesdatoen, som lige nu hedder 1. marts. De siger at de arbejder hårdt på at nå det til 1/3, men det lød en smule usikkert om de kan nå det. Datoen 6/3 blev nævnt. Vi får endeligt svar på mandag. Jeg nærmest tiggede og bad om de ikke nok ville gøre alt for at vi kunne overtage 1/3 da det er lige op til en weekend og ærlig talt så må 3 måneders forsinkelse da også være rigeligt.

En <strong>status</strong> på huset, overtagelse og inventar 1

Jeg har fået mange spørgsmål på om jeg ikke nok vil fortælle lidt mere om hvad vi har valgt af løsninger og inventar indenfor, men jeg har ikke rigtig haft det store at vise. Jeg elsker at dele det med jer, så der kommer masser af den slags så snart vi overtager. Tænkte dog lige jeg ville komme omkring lidt af vores valg i indlægget her.

En <strong>status</strong> på huset, overtagelse og inventar 2

Køkken

De er begyndt at sætte vores køkken elementer op, hvilket efter planen bliver helt færdigt på mandag. Jeg tog lige et enkelt billede af det ene skab, så I kan få en fornemmelse for hvad vi har valgt. Køkkenet er fra HTH og er et gråt laminat køkken med egetræs kanter. Bordpladen bliver samme grå også i laminat. Drømmen var et linoleums køkken, men efter at have set lidt glimt af vores valg igår, så er jeg faktisk virkelig tilfreds med det. Jeg glæder mig selvfølgelig til at se det endelig resultat som en helhed.

En <strong>status</strong> på huset, overtagelse og inventar 3

Fliser

Jeg har fablet en del om vores fliser på badeværelset, men det er fordi det er noget af det eneste jeg har kunnet vise frem, da det er nogen vi selv har stået for at købe udenom byggefirmaet. Fliserne er fra Marokk og bliver som I kan se på billedet lagt i sildebens mønster. Igår løb mureren desværre tør for fliser, inden at brusenichen var færdig og før han overhovedet var begyndt på det lille toilet, så det bliver en noget dyrere fornøjelse end vi først havde regnet med. Forhåbentlig bliver fliserne det hele værd.

Marokk var heldigvis hurtige til at levere en ny sending, så allerede i dag er der blevet leveret nye fliser, så mureren kan blive færdig med begge rum.

En <strong>status</strong> på huset, overtagelse og inventar 4

En <strong>status</strong> på huset, overtagelse og inventar 5

Radiatorer

Igår fik vi også holdt et møde omkring radiatorer på 1. sal. I stueetagen er der gulvvarme, men ovenpå er der planlagt radiatorer i alle rum. Vi havde gået ud fra at de sad på vinduesvæggene, men det viste sig så, at i vores store sammenlagte rum hvor der skal laves en glasvæg mellem soveværelse og walk-in, der var rørene lagt ind på endevæggene. Det ødelagde ret meget for vores planer om en lang skabsvæg. Den bedste løsning vi kunne komme frem til, var at droppe radiatoren i vores kommende walk-in og i stedet skalere radiatoren i soveværelset op, så den kan opvarme begge rum hvis der bliver behov for det.

Det er en af de ting jeg kommer til at have med i mit indlæg omkring for/imod projektbyggeri når vi engang er færdige med hele processen. Jeg savner lidt at være med nede i alle detaljer, f.eks. placering af radiatorer, stikkontakter osv, som man ville være (tror jeg) hvis man byggede selv.

En <strong>status</strong> på huset, overtagelse og inventar 6

Emhætte

Et sidste “lille” issue var emhætten. Jeg har helt fra start sagt, at jeg ikke ønskede en kæmpe emhætte og slet ikke den løsning som oprindelig var planlagt med et “synligt” rør pakket ind i en mdf kasse. Jeg var ret uforstående overfor, at det rør ikke kunne gemmes væk i etageadskillelsen, så vi kunne få en loftmonteret emhætte, nu hvor vi ikke har valgt at få ovenskabe som emhætten kan gemmes væk i.

Det problem er delvist løst nu, da røret er blevet gemt væk i etageadskillelsen, men det er stadig ikke muligt at få den emhætte vi gerne vil have som sidder helt flat oppe i loftet da der simpelthen ikke er plads. Så faktisk har vi slet ikke bestilt nogen emhætte, da vi vil vente til vi selv er i huset og kan finde den helt rigtige løsning.

En <strong>status</strong> på huset, overtagelse og inventar 7

Det er meget spændende men også til tider stressende med alle de uforudsete problemer der dukker op. Som Casper siger er det selvfølgelig fordi jeg tænker meget visuelt. Hvert fald med emhætte og radiator situationen, da mange sikkert bare ville gå med den løsning der var valgt for en. Men jeg gider faktisk ikke gå på kompromis med en masse ting nu hvor huset bliver bygget fra bunden, så synes jeg lige så godt at vi kan få det som vi gerne vil have det fra start.

Har I mon stået i lignende situationer? Og har I erfaring med at få en loft integreret emhætte til at være i et to-plans hus? Vi overvejer lidt en løsning med at få bygget en 30 cm ramme omkring, så den ikke sidder helt plan med loftet, men næsten.

Kryds lige fingre for gode nyheder på mandag 🙂

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
REJSE GUIDE – PARIS
Aarhus: De bedste steder at...
En søndag i Esbjerg, Hjerting...
Gimm Larsen 180620 – Vores...
Børneværelset: Puslepladsen og hvad den...
Århus: Tapas og vinbar hos...
Mini guide til Sønderjylland: ...
Interiør: Moodings favoritter fra vores...