Annonce

Drenge garderoben – Favorit webshops og sammensætning af farver

Drenge garderoben

Drenge garderoben

I spørger ofte til inspiration til drenge garderoben og om jeg ikke vil dele lidt mere ud af, hvad jeg køber til Ebbe og Uffe.. Men i stedet for at lave et indlæg med links til tøj, som måske alligevel er udsolgt lige om lidt. Så tænkte jeg i stedet at lave et lidt mere generelt indlæg. Om hvor jeg shopper, hvordan jeg sammensætter farver og hvad jeg køber. Med fokus på de forskellige årstider men også efter alder. Lad mig endelig vide i kommentarfeltet om det er noget I kan bruge.

Forresten – billederne er ikke så spændende. Vi har jo egentlig det fineste karlekammerskab, som jeg oprindeligt havde tænkt skulle bruges til Ebbes garderobe. Med børne bøjler og det hele. Men vi fandt bare ud af, at i praksis fungerede det bedre med deres tøj i bryggerset. Det er nemlig der vi oftest skifter dem, da der er vand tilgængeligt. Så nu er det hele klemt sammen i et lille skab ved siden af puslepladsen. Det fungerer.

Drenge garderoben

sammensætning af farver og print

Det kan hurtigt komme til at lyde som om, at jeg tænker lige lovlig meget over hvad de har på. De er jo ligeglade, så det er slet ikke noget man behøver gå så meget op i. Men jeg synes det er hyggeligt at finde tøj til dem, så det er udelukkende for min egen skyld.

Jeg forsøger at holde mig til mange af de samme farver. På den måde kan alt i deres garderobe sættes sammen (selv af Casper, hah). Det er vidst ikke gået nogens næse forbi at jeg er vild med brun. Så de har ret meget i brun og beige, hvilket giver en ret fin base. Derudover synes jeg gul er så fin til drenge og så noget blåt. Det er meget de farver vi kører med.

Ift print så hører jeg ofte at mange synes der er mest tøj til piger. Det vil jeg give ret i, da der ofte er meget større kollektioner til pigerne. Men samtidig synes jeg ikke at man skal være bange for at kigge lidt blandt pige kollektionerne til drengene. Jeg giver ikke drengene flæser på, men hvis jeg synes der er et fint print (f.eks. fra Kongessløjd som laver mange fine), så køber jeg det jeg godt kan lide, uden at tænke over om det er til piger eller drenge.

Komfort frem for alt

Jeg tænker meget over at tøjet skal være behageligt frem for alt. Det skal være blødt og ikke kradse. Det skal være til at bevæge sig i og så skal det ikke stramme nogle steder. Så alle bukser er leggings eller sweat pants med elastik i taljen.

Størrelser

Nu hvor jeg bruger relativt mange penge på drengenes tøj, så forsøger jeg så vidt muligt også at købe noget de kan bruge i lang tid. Jeg køber stort set altid tøjet lidt for stort, da jeg synes de vokser alt for hurtigt ud af det ellers. Selvfølgelig skal bukserne ikke glide ned og skoene skal også passe, men man kan sagtens lave opsmøg på ærmer indtil de passer. I foråret da jeg købte både regntøj og termosæt købte jeg det i en størrelse større, så det også passer til efteråret. På den måde kan jeg bedre forsvare at købe fra nyt.

Ebbes garderobe indeholder (2 år)

 • Bukser og leggings med elastik i bløde materialer. Køber dem altid i en størrelse større end han bruger, så de hverken strammer i maven eller kryber op om benene.
 • Bluser – ofte som sæt der passer til bukserne. F.eks. sweatshirts.
 • Strik – Hjemmestrik fra min mor. Er især glad for Bamsesweater fra Petiteknit.
 • T-shirts og undertrøjer – På varme dage har han t-shirts under sine bluser så han kan smide øverste lag. Ellers har han undertrøjer på.
 • Underbukser – Vi bruger boxershorts fra Kongessløjd og H&M.
 • Strømper – Fra Kongessløjd og Condor. Om vinteren uld fra MP.
 • Natdragter uden fødder til efterår/vinter, men ellers sover han bare i t-shirt og underbukser.
 • Regnsæt fra Kongessløjd
 • Termosæt fra Kongessløjd
 • Fodtøj: Sandaler, sneakers og gummistøvler
 • Solhatte fra Kongessløjd
 • Morgenkåbe fra Filibabba

Uffes garderobe indeholder (2 mdr)

 • Leggings med elastik i bløde materialer
 • Strømpebukser fra Condor og Silly Silas
 • Bodystockings: Fra nyfødt kan jeg anbefale kun at købe crossover bodies, så de ikke skal over hovedet. F.eks. bare i H&M da de bruger dem så kort tid. De har pakker med 5 stk.
  Fra str. 68 bruger vi almindelige bodies og her vil jeg hellere betale lidt mere og så have færre styk, da man ikke længere skifter så ofte. Her er vi især glade for Kongessløjd og deres 3-paks.
 • Strik – Hjemmestrik fra min mor. Ellens hentesæt fra Petiteknit er især god til de små, da den ikke skal over hovedet.
 • Strømper fra Condor eller uld strømper fra MP (sidstnævnte er nærmest umulige at sparke af)
 • Vi bruger ikke natdragter, da han bare sover i en body.
 • Solhat fra Kongessløjd der går langt ned over nakken.
Webshop drenge garderobe

Favorit webshops

Når jeg engang kommer uden for en dør igen, må jeg lige opdatere indlægget med mine favorit børnetøjs butikker. Jeg glæder mig især til at kunne gå lidt mere på opdagelse secondhand. Men lige for nu handler jeg alt online.

Mine favorit webshops er:

 • Kongessløjd – Jeg køber virkelig meget af drengenes tøj herfra. Jeg synes de laver så meget pænt og selvom det er til den dyre side, så synes jeg kvaliteten lever op til det. Deres pakker med 3 bodies har vi haft en del af og selvom de er vasket mange gange, så holder de også til at Uffe kan overtage dem. Deres ribbede sæt er virkelig bløde og kan bruges i lang tid, da det kan købes lidt ekstra stort fordi det trækker sig sammen og giver sig. Derudover er vi også blevet meget glade for deres underbukser og undertrøjer, efter at Ebbe ikke længere bruger body.
 • Ando Store – En webshop fra England, som er blevet et dyrt bekendtskab for mig. Der kommer nemlig importgebyr på, så det skal man lige være opmærksom på. Men med koden EUROPE kompenserer de Europæiske kunder med 20% hvilket hjælper lidt. Det er en shop med en masse forskellige brands, som jeg først er ved at lære at kende. Men jeg elsker deres neutrale farver og ofte lidt oversized fit på tøjet.
 • H&M – Jeg shopper en stor del af deres garderobe hos H&M. Kvaliteten holder ikke nødvendigvis til at kunne gemme til flere generationer, men det er billigt og et godt sted at finde basis. Jeg går altid efter deres “Baby exclusive” eller “Kids exclusive” kollektioner, da de er mere afdæmpede i farver, uden en masse print og i nogle lækre materialer. Nogle af mine absolutte yndlings sæt er derfra, så det er værd at holde øje med.
 • Monsieur Mini – Jeg fik øjnene op for denne webshop (med eget brand), da de lavede en croissant kollektion. Siden har jeg løbende shoppet fra deres kollektioner. De har så mange fine prints.
 • Gro Company – Her er også godt at shoppe basis. Fine neutrale farver uden en masse prints.
 • Hanfalke – Det fineste univers med nøje udvalgte mærker og lækre materialer.
 • Økounger – Her shopper jeg Silly Silas strømpebukser (dem med selerne).

Læs også: Babyudstyr – Mine favoritter fra Filibabba

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Aarhus guide: Børnevenlige steder at...
Opskrift: Hjemmelavet pizza
Anbefaling: Sportstøj og undertøj fra...
Graviditet: Min Fødselsplan
Beauty: 2 produkter jeg ikke...
Min favorit strand i Aarhus...
Den ultimative guide: Sådan starter...
Grød, mos, kød og fisk...