DIY guide – Forny dit Karlekammerskab med maling

Som garderobeløsning til børneværelset har jeg fundet et gammelt karlekammerskab, som jeg har istandsat og malet. Synes de gamle skabe passer så fint på børneværelser, til enten tøj eller legetøjs opbevaring. De er nemlig ofte ikke så store og så er de bare charmerende med de gamle detaljer.

Jeg fandt mit skab på DBA og der er mange at komme efter, hvis man søger på ‘karlekammerskab‘. Jeg tog chancen og spurgte sælger om de ville levere det for en lille merpris og de sagde sørme ja. For ellers kan det nok være den største udfordring i sådan et projekt, da det er et tungt møbel at fragte hjem.

Da jeg havde købt det var jeg meget i tvivl om det skulle males eller stå som det var. Jeg var faldet for ideen om at male skab og væg i samme farve men syntes også det naturlige var flot. Dog havde skabet en del skader fra søm og skruer og generelt mange huller og sprækker, så jeg endte med at beslutte mig for at male det. Jeg har lovet at komme med en lille “DIY” guide til processen med karlekammerskabet, så den får I nu.

Læs også: Indret med farver – Sådan vælger du de helt rigtige farver til dit hjem

Karlekammerskab DBA

DIY – Karlekammerskab

Det skal du bruge:

 • Grundrens
 • Letvægtsfiller
 • Spartel
 • Sandpapir
 • Træ grunder
 • Træ og metal maling
 • Pensel/Lille rulle
 • Malertape hvis der er områder der ikke skal males (greb, spejl osv).

Karlekammerskab DIY

Karlekammerskab maling

Karlekammerskab børneværelse

Fremgangmåde:

 • Start med at vaske skabet med en grundrens blandet op med vand, så du har en helt ren overflade at arbejde med. Vent til skabet er helt tørt før du går videre til næste step.
 • Huller, sprækker og småskader kan nu dækkes med en letvægtsfiller og en spartel og efterfølgende pudses med sandpapir når det er tørt. Ved store huller kan det være nødvendigt at gentage processen. Jeg har spartlet de største huller og skader men har også undladt at gøre noget ved nogle mindre huller, for at bevare det gamle look.
 • Herefter grundes skabet med en trægrunder, da det gør overfladen meget nemmere at male.
 • Til sidst kan skabet males med den valgte farve. Mit skab fik to lag maling.
 • Benene på mit skab var ret ustabile, så jeg har købt hjul hos Trævarefabrikkernes udsalg, hvilket jeg også synes er en ret fin detalje og ret praktisk i forhold til rengøring under skabet fremover.
 • Der var allerede lavet hylder til mit skab, som jeg har brugt samme fremgangsmåde på. Ellers kan man selv save nogle MDF plader til og sætte ind som hylder, med træ lægter som hyldeknægte.

Garderobe børneværelse

Maling

Til møbler bruger jeg altid “Dyrup træ & metal Ekstra stærk“, og som navnet antyder er det en stærk maling som netop er beregnet til møbler, paneler, døre, karme osv. som kræver en slidstærk maling. Den har en god dækkeevne og så flyder den nemt sammen.

Farven jeg har valgt hedder “Cuppa Coffee” og er fra Dyrup. Det er den samme farve jeg har malet væggene med, hvilket jeg synes giver en ret fin effekt og sammenhæng. Dog ser den lidt lysere ud på skabet, og det kan både have noget med glansen at gøre og at lyset reflekterer anderledes end på væggen.

Garderobeskab børneværelse

Læs også: Tapet til børneværelset og en guide til at tapetsere

 

Del med nogen du holder af
Kommentarer

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Interiør: Mine seneste loppefund
Søvnrutiner & søvnhjul :...
Baby 1 år: Status på...
Vores køkken: Valg af køkkenelementer,...
Vores billedvægge og en oversigt...
Send dine frakker til rens...
DIY guide: Træ terrasse
Graviditet: Om fødselsforberedelse, ammehjælp, slyngevejledning...