Annonce

Den ultimative Aarhus guide – Mine bedste tips til min yndlings by

Reklame for Sparekassen Kronjylland.

I dag skal det handle om at være “Ny i byen”, og selvfølgelig ikke i hvilken som helst by. Det skal nemlig handle om Aarhus.

Jeg flyttede selv hertil i 2009 efter jeg var blevet student i Aabenraa. Jeg havde et halvt år inden jeg skulle starte på sygeplejestudiet, men flyttede herop sammen med min daværende kæreste, da han skulle starte på studie med det samme. Vi var så heldige at hans bedsteforældre købte en lejlighed vi kunne bo i, så vi var heldigvis fri for at skulle på boligjagt. Det var rart at der var styr på den del, så vi havde en base, nu hvor vi var flyttet til en helt ny by, langt hjemmefra.

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 1

Nu er der snart gået 10 år og jeg er klar til at flytte ud af mit elskede Aarhus, men inden da vil jeg komme med alle mine bedste tips og tricks til byen, så I der netop er flyttet hertil, eller har planer om det, får en god start. Udover mine anbefalinger til Aarhus kan I også altid holde jer opdaterede på Nyibyen.dk, hvor der også er masser af god information til at få et hurtigt overblik over Aarhus.

Den ultimative Aarhus guide:

Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg lige skulle strikke en guide sammen til så stor en by som Aarhus, som indeholder så mange unikke og særlige steder. Jeg har hvert fald en masse caféer og restauranter, som skal have plads i guiden, men jeg vil forsøge at sørge for, at det hele ikke kommer til at handle om mad.

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 2

De 5 bedste steder at spise morgenmad/brunch:

Jumbo, Mindet: Jumbo har virkelig styr på deres bagværk, så her skal man smage deres lækre surdejsboller med Arla Unika ost, deres surdejs croissanter eller kardemomme snurrer.

Bernth, Borggade: Byg selv morgenmad som i den grad er Insta-venlig. Det største udvalg finder man i weekenderne.

La Cabra, Banegårdsgade/Graven: Jeg har en ting for Arla Unikas “Gammelknas” som også serveres hos La Cabra, på lækkert surdejsbrød. Den oprindelige café ligger i Graven, men jeg kommer oftest på den ved Banegården, hvor der er lidt mindre run på. Den ligger i samme lokaler, hvor Reform har deres køkken showroom – virkelig smukke omgivelser.

Sjette Frederiks Kro, Risskov: Hvis vejret er godt og lunt skal man klart spise sin weekendbrunch på kroen i skoven. De har den lækreste terrasse med udsigt ud over vandet og en vild brunch buffet med hjemmelavede, økologiske lækkerier. Det er endnu ikke lykkedes mig at smage på alt da udvalget er virkelig stort.

Gorms, Jægergaardsgade: Italiensk brunch buffet, hvor man samtidig får serveret varme, frisklavede pizzaer ved bordet. En virkelig god måde at komme vidt omkring i menukortet hos Gorms. Min favorit er pizzaen med sød kartoffel, men husk at gemme plads til dessert pizzaen med nutella og marshmellows.

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 3

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 4

Områder der er værd at tjekke ud:

Havneområdet: Der er virkelig sket noget på havnen de sidste par år, og der er blevet så fint omkring Lystbådehavnen, langs Kystvejen og ved Dokk1.

Frederiksbjerg: Mit “hood” og klart min yndlings del af byen. Frederiksbjerg har Ingerslevs Boulevard med loppemarked om søndagen fra april til september og markedsdage året rundt, hver onsdag og lørdag. Her finder man et kæmpe udvalg af blomster, grøntsager, ost, kød, fisk osv.
Det er også på Frederiksbjerg man finder Jægergaardsgade, som indeholder masser af caféer, restauranter og mindre butikker. Gå omkring de små gader der krydser Jægergaardsgade med de fineste farverige byhuse.

Latinerkvarteret: Selvom Latinerkvarteret ikke er fyldt med ligeså små og unikke butikker, som det var engang, så er det stadig nogle af Aarhus’ hyggeligste shopping- og café gader. Tjek især Volden, Badstuegade, Guldsmedgade, Borggade og Mejlgade for små hyggelige butikker og caféer.

Mindeparken, Marselisborg skov, Vædeløbsbanen: Igen er vi ude omkring Frederiksbjerg og Marselis hvor jeg elsker at gå og løbe ture. Hvis man går ned af Stadion Allé kommer man ned til Aarhus Stadion, hvorefter væddeløbsbanen ligger mod højre og Mindeparken mod venstre. Længere ude ligger Dyrehaven, Ballehage Strand, Den uendelige bro og Moesgaard strand.
Et kæmpe område man kan udforske til fods eller på cykel.

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 5

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 6

De 5 bedste caféer at arbejde eller studere på:

Lynfabrikken, Vestergade: Lynfabrikken er det ultimative arbejdssted. Her sidder de fleste med deres computer eller i møder. Lokalerne er rå og industrielle og deres avokado mad kan klart anbefales til pauserne.

Kjærs Kaffebar, ved Rutebilstationen: En lille hyggelig café, hvor der ikke bliver set skævt til at man sidder og arbejder et par timer. Der er klippekort til kaffen, og der er altid lækker bagværk.

La Cabra, Graven/Banegårdsgade: Der er ofte mange mennsker på La Cabra, så det skal man kunne abstrahere fra, men jeg sidder ofte og arbejder på en af caféerne.

Comwell: På hotellet er der blevet lavet et “coworking space”, som er et kontormiljø, der kan benyttes af alle. Der er gratis kaffe og vand og generelt et godt miljø at arbejde i.

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 7

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 8

Her får du virkelig god pizza:

Gorms, Jægergaadsgade: Gorms må selvfølgelig også på denne liste. De laver virkelig gode nordisk inspirerede pizzaer og lokalerne er desuden virkelig smukke med god plads.

Jumbo, Mindet: Om torsdagen holder Jumbo i samarbejde med Birks Køkken, “Pizza Night” fra 18-20. Igen – de har virkelig styr på deres bagværk så det er LÆKRE pizzaer.

Propria, Jægergaardsgade: Lille hyggeligt sted som ligger i den lidt dyrere ende for en pizza, men jeg synes at de er det værd. Prøv især deres Burrata pizza.

Caffe & Pizza, Ålborggade: Når vi skal have takeout bestiller vi altid pizza herfra, da det er lækre gourmet pizzaer til fair priser. Tjek især deres “hvide pizzaer”.

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 9

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 10

Butikker jeg vil fremhæve:

Olga, Store Torv: Olga er forholdsvis ny i Aarhus, men jeg kender den fra en sommerhus tur i Lemvig. Det er en multibrand store med lækre mærker som Munthe, Sissel Edelbo, Mads Nørgaard, Daniel Silfen og Just Female.

Harald, Trøjborg: Til fyrene kan jeg anbefale at kigge forbi Trøjborg, som er byen i byen. En bydel i Aarhus Nord som gemmer på masser af fine butikker og caféer. Min kæreste synes Harald er et skønt sted når der skal shoppes tøj, da der er en uformel stemning og altid kaffe på kanden.

Troy, Trøjborg: Nu I er på Trøjborg, kan I også kigge forbi butik Troy. En interiør butik, som er åbnet af et ungt kærestepar, der nøje har udvalgt alle produkterne. Udover interiør er der også fine silkekimonoer og baby tøj/udstyr.

VIU, Volden: Når der skal shoppes solbriller eller briller går jeg altid forbi VIU i Volden. De har det fineste lyserøde univers og et stort udvalg af briller og solbriller.

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 11

Bolig shopping på budget:

Retroguld: Der afholdes med jævne mellemrum Retroguld markeder på Godsbanen og i Ridehuset. Her er der virkelig mulighed for at gøre sig nogle gode boligfund til billige penge. Hold øje med deres facebook side for at se, hvornår de kommer til byen næste gang.

Loppemarked på Ingerslev: Fra april til september afholdes der et stort loppemarked på Ingerslevs Boulevard d. 1. og 3. søndag i måneden. Jeg kommer der især for unikke boligfund, men der er også tøj på standende.

Brugtvareterminalen, Viby: Kæmpe terminal fyldt med møbler, lamper og brugskunst. Genialt hvis man mangler en masse ting til lejligheden. Der bliver dagligt fyldt op med masser af nye varer.

Peter Skærlund, Lystrup, Elstedvej 63: Lidt længere ude end IKEA, i en lille by der hedder Terp, afholder Peter Skærlund hver torsdag fra 13-17 et loppemarked på sin gård, der er fyldt op med gode sager. Han tømmer dødsbo og sælger ud fra gården, og jeg elsker at gå på opdagelse i de mange lader.

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 12

Lækre steder at snacke:

Social Foodies, M.P.Bruunsgade: Den lækreste frisklavede is og hjemmelavede flødeboller hos det bæredygtige kvalitetskoncept, som hjælper socialt udsatte gennem projekter i både Afrika og Danmark. De afholder også løbende flødebolle kurser.

Go’ Kaffe, Ingerslevs Boulevard: Croissanter og kaffe fra Go’ Kaffe eller en brandvarm panini, hvis man er mere sulten. Der er især hyggeligt om onsdagen og lørdagen, hvor der samtidig er marked på Boulevarden.

Vin Danmark, Kystpromenaden: Favorit hangout stedet om foråret/sommeren, hvor man kan sidde ude og nyde et glas vin til sin tapas eller pil-selv-rejer.

Greenilicious, Magasin: Sunde snacks og lækker iskaffe hos caféen der ligger inde i Magasin. Stedet kan desuden også anbefales til både brunch og frokost.

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 13

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 14

Her skal I tage på date:

Dyrehaven: Tag kaffe og sandwich med til en gåtur i Dyrehaven og husk gulerødder til dådyrene.

Madklubben: Hvis der skal være dinner og vin vil jeg anbefale Madklubben på havnen i den gamle Toldbod. Så unikke og hyggelige lokaler og virkelig god mad. 2 retter fra 200,- og 3 retter fra 225,-.

Alberts, Store Torv: Fra mandag til torsdag er der gratis stand-up, hvor komikere kommer for at afprøve deres nyeste materiale. Man kan sagtens være heldig at komme en dag, hvor det er kendte komikere som Frank Hvam, Thomas Warberg, Ruben Søltoft osv.
I weekenderne kan jeg anbefale at kigge forbi til en cocktail.

Godsbanen: Godsbanen er Aarhus’ rå og kreative område. Her kan man gå en tur med efterfølgende kaffe på Plantecaféen, som er den mest frodige og grønne café i Aarhus.

Rejegilde på Klassisk Fisk: Hver mandag fra 19-21 serveres der pil-selv-rejer og cava ad libitum ved Langborde i kælderen hos Klassisk Fisk i Nørregade. Altid god stemning, især efter et par glas.

Street Food/Central Food Market: Aarhus har jo fået hele to street food markeder og begge er oplagte til at tage på en uformel date. Street Food ved Rutebilstation er meget rå i de gamle parkeringshaller, hvor der er masser af små upcoming boder. Central Food Market er mere etablerede restauranter, som har åbnet små boder. F.eks. Can Blau, Kähler, Letz Sushi osv.

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 15

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 16

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 17

Oplevelser i byen:

Åbne værksteder på Godsbanen: På Godsbanen kan man leje sig ind på diverse værksteder. Jeg har selv gjort brug af træværkstedet, da min kæreste og jeg ville lave en radiatorskjuler til vores lejlighed. Man betaler et dagsbeløb og så betaler man for de materialer man skal bruge. Der er kyndig vejledning til burg af maskinerne.

Keramikmaling hos Art by Me: På Vesterbrotorv kan man fine sin indre kunstner frem og male på keramik, som efterfølgende bliver brændt og kan afhentes. Et virkelig hyggeligt koncept, som kan bruges som et afbræk med studiegruppen eller veninderne. Man betaler for den keramik man vælger, men ellers er det gratis at være der og bruge af alle deres farver og materialer.

Dokk1: Dokken er meget mere end et bibliotek (og borgerservice). Her er masser af forskellige aktiviteter og foredrag for børn og voksne, her er rig mulighed for at sidde og studere eller fordybe sig i en bog og så er arkitekturen også bare et besøg værd.

Musikhuset: I Musikhuset er der forestillinger til enhver smag, både musicals, teaterstykker, comedy og koncerter. Der er også noget til ethvert budget, så det er bare med at holde øje med programmet, hvor der også er gratis forestillinger.

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 18

Den ultimative <strong>Aarhus</strong> guide - Mine bedste tips til min yndlings by 19

Jeg håber sådan at jeg har inspireret jer til at komme ud i byen og i gang med at udforske. Det har været svært at begrænse mine tips, da der er så mange gode steder, og ting man kan lave. Jeg kan nok heller ikke lade være med at opdatere indlægget her løbende, så hold øje eller kig herind næste gang I mangler inspiration til noget at lave i Aarhus.

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Beauty: 2 produkter jeg ikke...
Marokk sildebens fliser i køkken...
Altan inspiration: Vores altan sommer...
DIY guide – Forny dit...
Bryllupsplanlægning: To-do listen
Familie fotografering i Aarhus: Efterårsbilleder...
Beauty favoritter i februar
Aarhus: Letz sushi i nye...