Annonce

Den perfekte sofa kombination: Ellis fra Sofacompany

Reklame Sofacompany

Da vi flyttede ind i huset besluttede vi os ret hurtigt for, at vi gerne ville have en ny sofa. Både fordi jeg gerne ville have en mere afdæmpet, klassisk sofa end den blå velour sofa vi havde i lejligheden. Den passede ligesom bedre til stemningen der, da lejligheden var gammel med en masse charmerende detaljer. Nu er det nybyg og selvom jeg prøver at holde fast i min egen stil, så er der bare nogle ting der skal rettes til.

Den anden grund til behovet for en større sofa, var at vi vidste at der snart ville komme en lille ny til familien. Det kunne derfor være rart med en sofa med mere komfort og mere plads til os alle tre. Sådan en lille baby fylder selvfølgelig ikke meget i sig selv. Men med tanke på at skulle sidde godt og amme og måske have en babynest liggende ved siden af os, så var det at foretrække med en chaiselong.

Ellis fra Sofacompany

Vi har tidligere haft chaiselong sofa og grunden til at vi gik væk fra den igen, er at jeg ofte synes de bliver lidt for kompakte. Vores nye sofa er en ny model hos Sofacompany, som hedder Ellis. Det smarte ved den er, at det er en modulsofa som man kan opbygge efter behov. Der er dermed mulighed for chaiselong, men den er stadig meget elegant og den er tilmed også pæn bagpå. Vigtigt når den skal stå ude i rummet ligesom den gør hos os.

Vi har valgt tre moduler. En chaiselong del med et hjørne på, en midterdel og en puf. På sigt kunne jeg godt tænke mig en hjørnedel mere til den anden side. Dog uden chaiselong delen, hvor man så i stedet kan bruge puf’en løst. Det er virkelig en af de helt store fordele ved den her sofa. At man bare kan bygge på og ændre hvis ens behov ændrer sig.

De forskellige moduler sættes sammen med beslag der følger med, så de ikke ryger fra hinanden ved brug. De er dog nemme at ændre hvis man f.eks. vil have puf delen af og have den foran som endnu en chaiselong.

Sofacompany

Komfort

Som I kan fornemme er sofaen dejlig dyb, så man kan sagtens ligge to mennesker på den samtidig, hvilket også var noget vi savnede ved vores gamle sofa. Det kan både være på chaiselongen, som er tilpas bred til det, men også på langs hvis man fjerner de store bløde ryg puder.

Komforten kan jeg virkelig anbefale at man tænker på når man vælger ny sofa. Også selvom det kan være svært ikke at lade sig forføre alene af udseendet. Men hvis man ved at man elsker at ligge i ske og se serier om aftenen, så er dybden virkelig afgørende.

Som alle andre sofaer (og senge for den sags skyld), skulle hynderne lige siddes lidt til. Den er allerede blevet meget blødere end lige da vi fik den, hvilket vi også havde håbet på. Jeg har her i graviditeten brugt meget tid på den, da jeg har haft behov for mange pauser i løbet af dagen. Oftest også med computeren i skødet, selvom jeg aldrig før har arbejdet fra sofaen. Igen har det været dejligt med så meget plads, til masser af støttende puder, computer, kaffe osv.

Chaiselong sofa

Farvevalg

Ellis fås i to farver og jeg havde faktisk rigtig svært ved at vælge, selvom de er så forskellige. Den findes nemlig i den smukkeste brændte orange, som hedder “Danny Amber“. Virkelig en oplagt mulighed for at få noget farve ind i hjemmet. Men, da jeg havde besluttet mig for at der skulle farve på væggen bag sofaen, endte vi med at gå med en mere afdæmpet farve. Den vi har hedder Agnes Brown og er en meleret farve med koksgrå, brun og lysegrå. De tre farver tilsammen får den til at fremstå mere grå end brun, men giver et spændende spil.

Farven er også valgt med henblik på at binde hele køkken alrummet lidt sammen, da vi også har et gråt køkken og et gråt spisebord. Det gør det lidt nemmere at indrette når de store dominerende elementer er afdæmpede. Så kan man bedre tilføje farver og ændre udtryk med de mindre detaljer.

Sofakompagniet

Sofa anbefaling

Showroom

Casper og jeg var forbi det store Sofacompany showroom i Aarhus, hvilket jeg virkelig kan anbefale hvis man er i tvivl om valg af sofa eller farve. Vi var egentlig ret besluttede på sofaen inden, alene ud fra hjemmesiden. Men farven var vi som sagt lidt usikre på. De har kæmpe farveprøver derude som man kan ligge ud over sofaerne og dermed få et meget bedre indtryk af farven, end hvis man kun bestiller en lille prøve.

Derudover er der også bare så smukt indrettet, så det er virkelig inspirerende at gå rundt blandt de mange fine møbler.

Ellis sofa

Ellis sofacompany

Udseende eller komfort?

Nu kan baby bare melde sin ankomst. Der er hvert fald plads til ham på chaiselongen, og jeg glæder mig til en masse hyggelige stunder med ham lige der. Har læst at man skal indrette sig med et godt amme hjørne, og jeg tænker det bliver lige der i hjørnet af sofaen. Så skal jeg bare have alt det nødvendige inden for rækkevidde på reolen. Snacks, fjernbetjening, oplader til telefon, kaffe og vand. Sikkert meget mere, men det var lige de hyggelige ting jeg kunne komme på.

Det kunne være meget interessant at høre om I har vægtet udseende eller komfort højest når I har shoppet sofaer? Jeg har hvert fald været slem til udelukkende at gå efter udseende tidligere og har faktisk aldrig været ude at prøve en sofa før køb tidligere. Det siger så også lidt om mine købevaner. Jeg hører vidst til den gruppe af mennesker der ikke har nogen problemer med at købe alt online.

Denne gang synes jeg virkelig vi har fundet et godt kompromis mellem udseende og komfort. Jeg synes sofaen passer godt ind i huset, den er ikke for klodset og så er der plads til os begge. Snart til os alle tre.

Læs også: Før og efter indretning med farver i nybyggeri

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Påske søndag og de sidste...
Interiør: Moodings favoritter fra vores...
Frisør besøg hos AS Hair...
Interiør: Vores sofabord fra Ox...
Opskrift: Nespresso Iskaffe
Nespressos nye Vertuo maskine –...
Indretning af børneværelse (og en...
3 steps til rengøring og...