Annonce

Den perfekte familiebil og overvejelser omkring køb eller leasing

Den perfekte familiebil

Nu hvor vi har udvidet familien med endnu et barn, er det snart tid til at finde den perfekte familiebil. Vores behov har nemlig ændret sig siden vi leasede vores Ford Focus. Det var forventeligt og netop en af grundende til at vi valgte at lease tilbage i 2019. Da var jeg gravid med Ebbe og vi tænkte at udsigterne til at vi havde 2 børn ville være lange. Vi tænkte derfor at en Ford Focus kunne dække vores behov i hvert fald 3 år frem og derefter kunne vi måske få behov for en større bil. Vores leasing aftale ophører til januar og derfor skal vi til at undersøge markedet igen.

Jeg har markeret indlægget her som reklame, da vi fik lov at låne en bil af Via Biler da vi skulle på sommerferie. For at prøve en større familiebil. Det er også Via Biler vi har leaset vores egen bil af (uden samarbejde i øvrigt).

Den perfekte familiebil

Den perfekte familiebil

Bilen vi lånte af Via Biler var en Toyota Corolla Hybrid stationcar. Jeg vil starte med at nævne bagagerummet, for det var det der gjorde hele forskellen for os. Vi skal have en bil med et STORT bagagerum. Fordi med to børn er der bare virkelig meget der skal pakkes når vi skal på tur. Da vi lånte bilen her skulle vi på sommerferie i en ferielejlighed. Så der skulle både pakkes søskendevogn, løbecykel, dyner til børnene, slyngevugge osv. Virkelig meget udstyr. Så det var guld værd med et stort bagagerum. Faktisk var det en af jer følgere der tippede om, at man lige kunne løfte op til endnu et stort rum under bagagerummet på denne bil. Smart!

Via biler
Toyota

Benzin, Hybrid eller El-bil

En af de helt store beslutninger der skal træffes, er om vi skal have Hybrid eller El-bil. Eller benzin som vi har nu, men så bliver det ikke køb men leasing igen. Nu har vi prøvekørt denne hybrid bil og jeg er ret vild med konceptet. Den skifter selv fra at køre el-drevet til benzin. Når man kører under 60 km/t kører den på el og når man kører over skifter den til benzin. Så alle småturene hvor man ikke skal på motorvejen, der kan man bare køre på el. Det er klart det vi bruger vores bil mest til. Små ture til indkøb eller når Casper skal til/fra arbejde. Når vi skal besøge familie er det længere ture og der kan jeg godt se fordellen i, at man kan skifte til benzin og ikke være afhængig af at kunne lade bilen op. Med små børn i bilen vil man bare gerne hurtigt frem og have køreturen overstået.

I må meget gerne dele jeres tanker og erfaringer i indlægget. Jeg er meget nysgerrig på el bilerne og om det ville kunne fungere for os, med en bil der kun kører på el.

Køb eller leasing

En af de afgørende grunde til at vi leasede sidst, var som sagt at vi vidste vores behov for en større bil ville komme på et tidspunkt. Nu tænker vi ikke at vi skal have flere børn og dermed ved vi hvad vores behov vil være, de næste mange år. Vi kan derfor se en fordel i at købe en bil i stedet for at lease. Udbetalingen vil være større ved køb end ved leasing, men det er til gengæld nogle penge vi kan få igen ved salg. Man kan se det lidt ligesom at leje og købe en bolig.

Vi har ikke besluttet os 100% endnu, men vi hælder til at skulle ud at købe en bil.

Vi biler Egå

Vores prioriteringer ved køb af bil

Når vi skal finde vores næste bil, vil vi først og fremmest kigge på størrelsen. Et stort bagagerum med plads til både søskendevogn og oppakning. Pladsen inde i selve bilen er også vigtig. Det kunne være dejligt at have begge autostole på bagsædet, men stadig have mulighed for at sidde sammen med børnene bagi. Hvert fald så længe de er så små.

Vi vil selvfølgelig også gerne have en bil der kører langt på literen. Da vi kørte hybrid bilen kørte vi 23 km/l. Det er omkring 10 km/l mere end vi kan i vores nuværende bil.

Casper driller mig med at jeg elsker vores Apple CarPlay så højt, men det skal vi altså også have i næste bil. Så dejligt at kunne sætte sin telefon til og så spiller det hele bare sammen. Med navigering, musik og at man kan tale i telefon over systemet. Det er et must for mig.

Toyotaen havde automatgear og det er noget både Casper og jeg nyder at køre med. Det er dog ikke afgørende for os, men det giver en god køre komfort synes vi.

Hvis I har bud på den perfekte familiebil, så smid endelig en kommentar til indlægget her. Vi nærmer os årsskiftet, så vi skal snart have truffet en beslutning.

Den perfekte familiebil

Læs også: BILKØB SOM FØRSTEGANGSKØBER: VORES OVERVEJELSER OG BESLUTNING

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
En status på huset, overtagelse...
Ebbes fødselsdagsfest – Havefest, festpynt...
Interiør: Nye puder fra Kelim...
De første billeder fra huset
Baby Dreamer: Den sejeste pusletaske...
Skønheds favoritter: Karmameju produkter
Børneværelset: Puslepladsen og hvad den...
Graviditet: Min Fødselsplan