Annonce

Bilkøb som førstegangskøber: Vores overvejelser og beslutning

Reklame for Via Biler

Det er allerede næsten et år siden at jeg snakkede om bilkøb herinde første gang. Det overraskede mig faktisk lidt, da jeg fandt det gamle indlæg frem. Jeg synes lige vi har kørt rundt i den Ford Fiesta, som vi lånte af Via Biler i en forlænget weekend i marts. Derudover synes jeg også, vi plejer at være lidt hurtigere til at tage en beslutning.

Det har selvfølgelig noget at gøre med at både flytning og baby kommer tættere på, at vi nu har gjort alvor ud af vores bil overvejelser. Casper får også helt praktisk brug for den når først vi flytter ind i huset til marts.

Vi har for nyligt været ude for at hente vores nye bil og det er simpelthen så skønt med den nye frihed det har givet og vil give fremover. Det har gjort vores midlertidige flytning til Horsens meget nemmere, og turene ned til mine forældre i Sønderjylland bliver også meget mere overskuelige end tidligere, hvor vi har skullet med tog. Men mere om det senere. Først vil jeg komme lidt ind på, hvad vi har gjort os af overvejelser om hvilken bil vi ville have.

Bilkøb som førstegangskøber: Vores <strong>overvejelser</strong> og beslutning 1

Brugt eller ny

I var mange der anbefalede at kigge efter en brugt bil, sidst jeg luftede tanken om vores behov for bil, og det er selvfølgelig også noget vi har haft med i vores overvejelser. Dog var der en del ting som talte for en ny bil. Det var sådan noget som udstyr, komfort, hvor langt man kører på literen, uforudsete reparationer osv. Udbetalingen til en helt ny bil talte dog lidt imod, da vi helst ikke ville smide en stor udbetaling lige inden vi også skal bruge en masse penge på at flytte. Det er som om at det er lidt sjovere at bruge de penge i huset.

Vi brugte juleferien på at søge rundt på nettet hos diverse bilforhandlere. Både efter nye og brugte biler. Fordi vi havde haft sådan en god oplevelse hos Via Biler sidst, så var det faktisk det første sted vi lavede en aftale, ift. at få endnu et møde omkring køb eller leasing af bil. Desuden havde vi begge to forelsket os ret meget i den Ford Fiesta vi havde lånt sidste år, men vi var alligevel kommet i tvivl om den dækkede vores behov. Ingen af os ønskede at skulle have en kæmpe bil, da vi gerne vil kunne parkere nemt når vi skal ind til Aarhus og desuden ikke får verdens største carport til vores rækkehus. Samtidig, så havde vi virkelig fået mange advarsler fra andre forældre om, hvor hurtigt man kan få fyldt en bil, når først der er børn inde i billedet, så vi havde også krav til et rummeligt bagagerum.

Bilkøb som førstegangskøber: Vores <strong>overvejelser</strong> og beslutning 2

Leasing eller køb

Det næste spørgsmål var, om vi ønskede at lease eller at købe. Efter vores første møde tilbage i marts sidste år, var vi begge ret overbeviste om at vi hellere ville eje end “leje”. Nu skulle vi endelig af med vores lejelejlighed og over i vores eget hus. Derfor havde vi egentlig ikke lyst til igen at skulle smide penge efter noget hver måned, som ikke var en egentlig investering. Men efter at have snakket det igennem igen, begyndte vi at kunne se nogle flere fordele ved at lease, hvilket faktisk er den løsning vi er endt med.

Det kræver en meget mindre udbetaling, i vores tilfælde 15.000,- i stedet for 20% af købsprisen når man køber. Det er penge som vi rigtig gerne vil bruge i forbindelse med vores flytning i stedet for at bruge dem på udbetalingen til en bil.

Det næste er service delen. Når man leaser er alt service inkluderet, også vejhjælp, så hvis der skulle komme en uforudset fejl i løbet af de tre år, bliver bilen hentet og repareret uden ekstra omkostninger. Det giver noget luft i budgettet, da vi ikke skal tænke på en værksteds opsparing til bilen.

Den væsentligste fordel, og egentlig den der fik os til at tage beslutningen, er at man ligesom får lov at teste sine behov i tre år. Vi har aldrig ejet en bil før, vi står over for en flytning og med et lille barn på vej. Der er så mange ting der ændrer sig og det er svært at vide præcis, hvad vi kommer til at få brug for. Derfor synes vi det er smart at lease.

Vi har lavet en aftale på 3 år, men hvis vi allerede om 1 år finder ud af at bilen er for lille, så kan vi aflevere den og enten lave en ny leasing aftale på en større bil eller vælge at købe vores egen bil. På det tidspunkt er der måske også mere luft i budgettet til udbetalingen.

Bilkøb som førstegangskøber: Vores <strong>overvejelser</strong> og beslutning 3

Hvilken bil

Jeg lavede en spørgerunde på Instagram, så I kunne få svar på nogle spørgsmål i forbindelse med bilkøb som førstegangskøber. Jeg tror jeg har svaret på det meste ovenfor, men det som I var flest der gerne ville vide, var hvilken bil vi var endt med.

Vi startede med at se på Fiesta’en, som vi begge to var vilde med, men med nye øjne (nu snart som forældre) kunne vi godt se at den blev for lille. Desuden er der flere udgaver af hver model, og den helt skrabede Fiesta havde faktisk ikke en skærm til Apple CarPlay, som I måske kan huske jeg forelskede mig i sidst, så vi ville alligevel skulle op i den næste, lidt dyrere Fiesta. Det gjorde at vi kiggede på den næste Ford i rækken – en Focus. Igen var der forskellige udgaver, men her havde den billigste en del mere udstyr – også Apple CarPlay inkluderet, og kostede faktisk det samme pr. måned, som den lidt dyrere udgave af Fiestaen.

Vi gik derfor ret hurtigt over til at overveje en Ford Focus i stedet for, som generelt er større og har et større bagagerum. Vi tog en prøvekørsel i den hos Via Biler, fik en snak om hvordan den levede op til vores behov og så tog vi ellers hjem og regnede på det hele. Et par dage efter ringede vi og sagde at vi gerne ville skrive under på leasing kontrakten og to uger efter kunne vi så hente vores nye bil.

Bilkøb som førstegangskøber: Vores <strong>overvejelser</strong> og beslutning 4

Jeg kommer til at lave et opfølgende indlæg, når vi har haft bilen noget tid, men indtil da må I endelig byde ind med spørgsmål, hvis der er noget I gerne vil vide. Vi er selv blevet sat ret godt ind i tingene, men hvis der er noget, jeg ikke kan svare på, er jeg sikker på, at jeg kan få hjælp fra Rasmus hos Via Biler, der har hjulpet os i vores proces.

Læs også: Bilkøb som førstegangskøber

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
REJSE GUIDE – HAMBORG
Renovering af 50’er hus: Mine...
3 steps til rengøring og...
Huskøb: Testamente og andre vigtige...
Weekend tur til Aalborg –...
Stue: Sådan får du tv’et...
REJSE GUIDE – PARIS
REJSE GUIDE – ALICANTE