Annonce

Bedre nattesøvn og mere overskud

Indlægget er sponsoreret af SengeSpecialisten.

Måske kan I huske at jeg på et tidspunkt har nævnt, at vi besøgte Sengespecialisten for at få en snak om søvn og for at vælge vores nye seng og madras? Det er på tide at komme lidt nærmere ind på det og hvilken bedre dag end en søvnig søndag? I første omgang skal det handle lidt om søvn og i særdeleshed en god nattesøvn.

Jeg tror de fleste ved at en god nattesøvn er vigtig for vores velbefindende og overskud i hverdagen. Alligevel hører jeg ofte (og kender fra mig selv) at søvnen ikke bliver prioriteret så højt, som den egentlig burde. At der lige er lidt arbejde, der mangler at blive lavet, så man laver det fra sengen, eller at de sociale medier lige skal tjekkes igennem en ekstra gang, hvilket vi jo allesammen godt ved, kan tage ret lang tid.

Samtidig vil vi allesammen rigtig gerne gå rundt og være den bedste udgave af os selv. Være den perfekte kæreste, den opmærksomme veninde, den effektive kollega osv. Men realiteten er, at det er fysisk umuligt, hvis vi ikke får vores søvn.

Bedre <strong>nattesøvn</strong> og mere overskud 1

Jeg vil lige komme med lidt hårde fakta for at understrege, hvor vigtig en god nattesøvn er. Der er nemlig rigtig mange ting, der påvirkes når vi enten sover dårligt om natten eller ikke får nok søvn.

  • Vi blir nemmere syge, hvis vi sover dårligt, da kroppens evne til at bekæmpe infektioner falder.
  • Vi skændes mere med vores partner/omgangskreds, da søvnunderskuddet gør at vi bliver nemmere irritable, kommer i dårligt humør og får en kortere lunte. (Det er virkelig noget jeg kan nikke genkendende til, fra dengang jeg arbejdede i nattevagter – stakkels Casper).
  • Der er en sammenhæng mellem søvnmangel og overvægt. Flere studier viser nemlig, at folk der sover under seks timer om natten har et højere BMI end gennemsnittet. Her tænker jeg også, det er væsentligt at nævne, at man kan sove for meget – hvis man ikke er træt, når man går i seng, fordi man allerede har sovet meget i løbet af dagen, får man nemlig heller ikke den nødvendige dybe søvn, som kroppen har brug for.
  • Det leder mig til at flere og flere danskere lider af overvægt. Hvis man ikke har fået den nattesøvn, man har brug for, har man ikke overskuddet til at få rørt sig minimum 30 minutter dagligt med moderat til hård motion.
  • 7 ud af 10 danskere bruger snooze knappen i stedet for at sove længere og få den søvn der er brug for. Vi er det næstmest “snoozende” folkefærd, kun overgået af nordmændene. Snoozer I?

Bedre <strong>nattesøvn</strong> og mere overskud 2

Bedre <strong>nattesøvn</strong> og mere overskud 3

Efter at vi har fået vores nye (virkelig skønne) seng, er jeg selv begyndt at tænke rigtig meget over mine søvn vaner. Jeg tænker, at jeg vil komme ind på nogle helt konkrete tips til, hvordan man kan optimere sin nattesøvn i næste indlæg.

Indtil da kan I jo tænke lidt over, om I kan nikke genkendende til nogen af ovenstående punkter. Jeg tænker vi næsten alle sammen har oplevet perioder, hvor vi ikke har fået nok søvn eller måske endda har sovet dårligt. Der kan jo være flere årsager til dårlig nattesøvn; stress, børn, omgivelser, dårlige vaner, manglende komfort osv. De fleste kan vi heldigvis gøre noget ved.

Bedre <strong>nattesøvn</strong> og mere overskud 4

Bedre <strong>nattesøvn</strong> og mere overskud 5

Bedre <strong>nattesøvn</strong> og mere overskud 6

Vores seng er forresten en Auping Essential, men den kommer jeg også meget mere ind på i et senere indlæg. Det lyserøde hør sengetøj har jeg købt hos Ellos.

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
8 retters Tasting Menu hos...
Stue: Sådan får du tv’et...
Opskrift: Vietnamesisk nudelsalat med Onglet...
Aarhus Overnatning på Book1 Design...
Valentins date med Moët og...
Interiør: Ny billedvæg i stuen
Hørning: Om at flytte til...
Mine mål og drømme for...