Annonce

REJSE GUIDE BALI – Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur

Nu føler jeg efterhånden at vi er “landet” helt ovenpå 2 ugers ferie på skønne Bali og jeg har haft tid til at se alle billederne igennem, redigere og udvælge. Sidstnævnte var svært, da der er så mange gode minder forbundet med hvert eneste billede, så det bliver altså et langt indlæg – nu er I advaret.

Her kommer mine bedste tips til de steder vi var; Ubud, Lembongan, Ceningan og Sanur.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 1

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 2

The Alena Resort, Ubud.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 3

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 4

Seniman Coffee Studio, Ubud.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 5

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 6

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 7

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 8

Monkey Forest, Ubud.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 9

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 10

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 11

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 12

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 13

UBUD

Vi startede i Ubud, som jeg vil anbefale alle at have på programmet, da det virkelig var et af de skønneste steder vi var. Selve Ubud by er ret kaotisk, med tæt trafik, hullede fortorve og virkelig mange mennesker på lidt plads, men byen kan altså også rigtig meget. Der er mange lækre spisesteder, fine små butikker (især yoga butikker), marked med alverdens kurve og tasker og aber der løber frit på gaden.

Vi boede et stykke uden for byen, hvilket jeg også vil anbefale at man gør. Det er derude det bliver magisk, med grønne rismarker overalt omkring sig. Vi tog en shuttle bus fra hotellet ind til byen et par gange, hvilket var nok for os. Resten af tiden brugte vi i området omkring hotellet.

BO

Vi boede på det skønneste hotel; The Alena resort, som jeg i den grad kan anbefale. Det ligger midt imellem rismarker, har det sødeste personale (Balinesere er generelt virkelig søde og hjæpsomme, men her var det noget helt særligt), værelserne var ren idyl og der var en skøn pool og en restaurant der serverede rigtig lækker og sund morgenmad. Vi købte også en massage i deres spa afdeling og deltog i et af deres arrangementer med pre-dinner cocktails ved poolen og livemusik under middagen.

SPIS

SENIMAN COFFEE STUDIO: Meget instavenligt sted med smukke smoothie bowls, vafler og rigtig god kaffe.

JUICE CAFÈ: Et lille hyggeligt sted hvor vi fik lækre salater og friskpresset juice.

OPLEV

MARKED: Ubud marked med små farverige boder side om side, med kurve, flettede tasker, træ skåle, smykker osv.

MONKEY FOREST: Inde i Ubud by ligger Monkey Forest, som er et afgrænset naturområde fyldt med vilde aber. Det var en ret sjov oplevelse og man skulle virkelig passe på sine ting, da aberne gerne stjæler alt hvad de kan få fingrene i.

GUIDET TUR I RISMARKERNE: (Tur booket gennem Yaneeda) Vi blev hentet på hotellet og startede med at besøge en lokal skole. Herefter vandrede vi et par timer i rismarkerne, hvor vi fik en masse at vide om det at dyrke ris. Som guiden sagde så måtte vi bare spørge løs om alt ved Bali og så ville han gøre det samme med Danmark 😉
Vi var forbi et tempel, vi fik frokost et virkelig smukt sted med udsigt over markerne og til sidst var vi forbi guidens eget hjem, hvor vi fik at se hvordan en typisk balinesisk familie bor. Virkelig en god dag og turen rundt i rismarkerne er nok det smukkeste og mest frodige vi så på hele ferien.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 14

Mushroom Bay, Lembongan.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 15

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 16

Palm Grove Villas, Lembongan.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 17

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 18

The Deck, Lembongan

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 19

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 20

Mola Mola House, Lembongan.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 21

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 22

Bali Eco Deli, Lembongan.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 23

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 24

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 25

Ketut Losmen Bungalow, Lembongan – Perfekt solnedgangsspot.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 26

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 27

Sandy Bay Beach Club, Lembongan, (og meget solskoldet ryg efter snorkeltur).

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 28

Frokost på Sandy Bay Beach Club.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 29

Dykkerstedet hvor vi mødtes før vi skulle ud at snorkle.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 30

LEMBONGAN

Efter Ubud sejlede vi med speedbåd over til øen Lembongan hvor vi skulle være 5 nætter. En lille ø med rig mulighed for at dykke og snorkle og generelt bare nyde det langsomme ø liv.

BO

Vi boede på Palm Grove Villas, som ligger i gåafstand til Mushroom Beach. Vi havde en rigtig fin hytte, med udendørs badeværelse som i sig selv var rigtig lækkert. Morgenmaden på hotellet var desværre ikke så spændende, og det samme med poolområdet, men det kan sagtens anbefales ud fra hytterne og beliggenheden.

SPIS

MOLA MOLA HOUSE: Her spiste vi faktisk to gange, både fordi det var så godt og fordi det lå tæt på hotellet, nemlig på Mushroom Beach. Udover at maden var virkelig god, så var der også den smukkeste udsigt over stranden og til solnedgangen.

BALI ECO DELI: Vi tog en taxa hertil og fik nogle lækre varme retter til aftensmad. Min med peanutbutter var favoritten. De laver også hjemmelavede ispinde og går meget op i miljøet, da de bidrager til at få plastik og affald væk fra øen.

SANDY BAY BEACH CLUB: Lækker frokost, iskaffe og smoothies. Mange kommer her bare for at spise, men hvis man kommer tidligt kan man nå at få en liggestol ved poolen, med udsigt udover havet. Så længe man køber løbende må man blive liggende så længe man vil.

THE DECK: Et lidt mere tjekket sted der ligger lige ud til vandet. Vi var der om aftenen hvor der var hyggelig lounge stemning og cocktails. De serverer også rigtig god mad.

OPLEV

SNORKLING: Tur booket gennem Yaneeda (reklame). Lembongan er som sagt et rigtig godt sted både at snorkle og dykke, da der er rig mulighed for at se farverige fisk, smukke koraller, sjældne klumpfisk, store djævlerokker, havskildpadder og delfiner. Vi var med en speedbåd ude hvor vi havde tre stop med god tid til at snorkle. På 2. stop kunne vi allerede inden vi hoppede i vandet se en kæmpe djævlerokke i vandet. Vi skyndte os allesammen i og de fleste af os fik den heldigvis også at se under vand. Virkelig en vild oplevelse. Vi så masser af farvede fisk og kom helt tæt på dem da de blev fodret.

BEACH CLUBS: På mange restauranter ned til strandene kan man være heldig at få en liggestol, hvis bare man køber drikkevarer og mad løbende. Kan især anbefale Sandy Bay som var rigtig hyggelig, med en virkelig smuk udsigt og god mad.

SOLNEDGANGE: Solnedgange kan selvfølgelig opleves overalt, men vi så alligevel de smukkeste på Lembongan. Kan anbefale stranden bag “Bali Eco Deli” hvor man har et rigtig godt view.

DEN HEMMELIGE STRAND: Den ligger gemt mellem Mushroom og Tamarind Beach. Lige inden man når til Tamarind Beach, drejer man til venstre ad den lille vej ved “Nanuk Bungalow”. Følg den asfalterede vej så langt man kan og følg derefter den lille natursti, der fører ned til vandet. Det er ikke det bedste sted at bade pga. korallerne, men der er meget få mennesker og dermed et rigtigt idyllisk sted at se en solnedgang.

DEVIL’S TEAR: Tæt på “Dream Beach” er der den vildeste natur, hvor havet slår ekstra kraftigt ind mod klippevæggen. Stedet er ret fyldt med turister, men det skulle være det perfekte sted at se solnedgang hvilket vi desværre ikke fik gjort.

BESØG NABOØERNE: Ved siden af Lembongan ligger nogle små øer som virkelig også er et besøg værd. Vi nåede desværre ikke Nusa Penida som skulle have den bedste strand ved Kellingking Beach, men vi havde en dag på Nusa Ceningang som jeg kommer ind på nedenfor.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 31

The yellow bridge (2 minutter efter det her billede styrtede vi på scooteren).

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 32

The blue lagoon, Ceningan.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 33

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 34

NEXT LEVEL Café, Ceningan.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 35

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 36

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 37

The Sand, Ceningan.

CENINGAN

Nabo øen til Lembongan, som er forbundet af “The yellow bridge”. En bro der har en trist historie, da den kollapsede i 2016. Nu er den bygget op fra ny og kan kun passeres på scooter eller gående. Vi havde lejet en scooter, men hvis I har fulgt med på Instagram ved I nok også, at det ikke er noget jeg vil anbefale. Vi styrtede nemlig og slog os ret voldsomt. Hvis man har kørt scooter før er det sikkert fint, men hvis man er nybegynder er Bali måske ikke stedet at starte. Vejene er dårlige, man kører i den modsatte side af vejen ift. i Danmark og trafikken er generelt ret kaotisk. Vi skulle nok bare havde taget en taxa til broen og så gået rundt på Ceningan.

SPIS

NEXT LEVEL CAFÉ: Stedet ser ikke ud af meget udefra, men når man kommer op af trappen finder man den fineste lille perle med udsigt udover havet. Vi fik smukke smoothie bowls og så laver de også en god pink (!) latte.

THE SAND: Første stop efter vores styrt var på den insta venlige café The Sand. Der er gynger i vandet hvor man kan få taget idylliske billeder med sin hele kokosnød. Desværre var vandet helligt den dag vi var på øen, så ingen måtte gå i vandet eller sejle.

OPLEV

THE BLUE LAGOON: Den smukke blå lagune som man næsten skal forbi og opleve hvis man er på øen.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 38

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 39

Soul in a bowl, Sanur.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 40

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 41

Jalapeno, Sanur.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 42

Munduk Wilderness.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 43

Off-road bilen.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 44

Kanotur i Tamblingan søen.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 45

Frokost ovenpå bilen midt i den smukke natur.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 46

Kaffeplante.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 47

Kaffebønnerne ristes i hånden i 45 minutter, hvorefter de kværnes, også i hånden, i 30 minutter.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 48

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 49

Turtle conservation education center, Serangan.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 50

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 51

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 52

Uluwatu Temple.

SANUR

Sidste stop på vores Bali eventyr var Sanur. De sidste dage var desværre præget af rigtig mange smerter fra vores scooter styrt, så det er begrænset hvad vi nåede udover vores planlagte ture.

BO

Vi boede på Parigata Hotel hvilket ikke var noget særligt. Synes beliggenheden var god med stranden lige bagved og tæt på butikker og restauranter, men ville nok finde et andet hotel på samme vej hvis jeg skulle tilbage.

SPIS

JALAPENO: Det bedste mexi mad jeg kan huske at have fået. I skal virkelig prøve deres nachos, som ikke bare er almindelig nachos som vi kender dem, men fyldt med alt muligt lækkert. De laver også rigtig gode cocktails.

SOUL IN A BOWL: Her spiste vi to gange, både frokost og aftensmad. Sund og lækker mad og rigtig hyggelig stemning.

OPLEV

MUNDUK WILDERNESS: Tur booket gennem Yaneeda (reklame). En heldags tur vi var på, ca. 2 timers kørsel fra Sanur. Vi havde den sjoveste dag hos Munduk Wilderness, som ligger langt oppe i bjergene. Vi var på off-road tur i en 2-sæders bil hvor vi kørte rundt blandt rismarker, kakao- og kaffeplantager. Vi sejlede i kano på Tamblingan søen og fik en guidet tur i regnskoven. Vi fik vist hvordan kaffebønnerne tilberedes og smagt hjemmelavet indonesisk kaffe. Dagen sluttede med sen frokost i basecampen hos Munduk Wildernes. De var forresten ved at bygge de vildeste hytter i træerne, som man med tiden kan booke sig ind i og bo i. Det gad jeg virkelig godt, for det var virkelig et skønt område.

MOUNT BATUR: (Tur gennem Yaneeda) Vi skulle havde været på trekking tur midt om natten op af vulkanen Mount Batur for at opleve solopgangen fra toppen, men måtte desværre aflyse pga. vores styrt. Har hørt så meget godt om den tur, så det var simpelthen så ærgerligt.

TURTLE CONSERVATION EDUCATION CENTER: Vi tog en taxa ud på “skildpaddeøen” Serangan. Måske har I set stedet i “Kurs mod fjerne kyster”? Jeg har hørt at man skal være ret selektiv i hvilke steder man besøger, da det desværre ikke er alle steder at skildpadderne har det godt. Centeret her har dog et rigtig godt ry. Det er gratis at besøge og alle medarbejdere arbejder der frivilligt. De redder og behandler havskildpadder der er kommet til skade og som ellers ikke ville kunne overleve. Derudover samler de æg og udruger dem, da rigtig mange skildpadde æg går til grunde fordi de ligger i sandet på strandende hvor vi kommer til at gå på dem. Når skildpadderne er udklækket og store nok til at klare sig selv bliver de sat fri. Man kan “adoptere” en skildpadde og betale for at den bliver sat fri og på den måde støtte centerets arbejde.

ULUWATU: Et kæmpe tempel hvor vi oplevede traditionel balinesisk dans imens vi så solnedgangen.

BEACKWALK SHOPPING CENTER: Vi tog en taxa til Kuta hvor vi brugte et par timer i shoppingcenteret Beackwalk Shopping Center. De har alle de kendte mærker som H&M, Zara, Mango osv.

REJSE GUIDE <strong>BALI</strong> - Ubud, Lembongan, Ceningan & Sanur 53

REJSEBUREAU

Vi har købt rejsen gennem Yaneeda som faktisk ejes af Caspers kammerats storebror, hvilket derfor gjorde det til et naturligt valg for os. Vi havde hørt rigtig meget godt om dem, blandt andet at rejserne gennem dem er billigere end hos andre rejsebureauer, da de har skåret et mellemled væk og handler direkte hos de lokale rejsepartnere ude på destinationerne.

Yaneeda har desuden en masse oplevelser som man kan booke sammen med rejsen, hvilket vi har gjort brug af. Det var noget af det der tiltalte os til at starte med. Man kan helt sikkert også lave aftaler med de lokale undervejs, men jeg syntes det var rart at vide at nogen andre havde sagt god for de oplevelser vi bookede og vi endte også kun med at have gode oplevelser på de ture vi var på.

Vi bookede egentlig rejsen der hedder “Det bedste af Bali og Gili”, men grundet de mange jordskælv på Lombok, som Gili øerne har været berørt af, blev vi ombooket til Lembongan.

I kan finde en lignende pakkerejse her hvor der også er masser af inspiration til ture og oplevelser.

GENERELT

Jeg håber at billederne har afspejlet hvor skønt vi har haft det på Bali. Der er helt ufatteligt smukt og man får set rigtig meget forskelligt. Både de grønne, frodige marker omkring Ubud, det klare blå vand omkring øerne og den vilde natur i bjergene.

Der er selvfølgelig også nogle minuser ved Bali;

Strandene på Bali er generelt ikke de bedste badestrande da der er rigtig mange koraller og klipper. Det var noget vi blev lidt overraskede over, da de ser så smukke ud med hvidt sand og helt klart vand. Den første dag på Lembongan så jeg et søpindsvin på stranden, så det kan anbefales at have badesko med hvis man f.eks. vil ud og snorkle i vandkanten. Dog varierer det selvfølgelig fra strand til strand.
Kan anbefale Mushroom beach og ellers strandene ude på de små øer.
(Kan ikke udtale mig om strandene ved Sanur, da vi ikke var i vandet der pga. vores sår på benene).

Derudover ligger der rigtig meget affald på Bali da de ikke har et ordenligt system til at kunne komme af med det. Det blandet med varmen kan godt give nogle lidt ubehagelige lugte rundt omkring.

Jeg synes dog hverken at det med badestrandene eller affaldet skal lade en afskrække fra at rejse til Bali. Vi har hvert fald haft en virkelig fantastisk ferie og vil begge to gerne tilbage og opleve alt det vi ikke nåede på de to uger vi var afsted ♥

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Hotel anbefaling Amsterdam: Sweets Hotel
Aarhus Brunch Guide
Marokk sildebens fliser i køkken...
3 steps til rengøring og...
Mine bedste tips til en...
De første billeder fra huset
Aarhus Spiseguide: Restaurant og café...
IKEA HACK: DIY guide til...