Annonce

Bagom bloggen: En typisk arbejdsuge som (næsten) fuldtidsblogger

Jeg læste en kommentar på en blog den anden dag, som fik mig til at tænke over noget. Kommentaren var noget i stil med:

“Hvordan kan man kalde sig fuldtidsblogger, når der ikke har været et nyt blogindlæg i en uge? Jeg troede en bloggers primære opgave var at blogge?”.

Selvom kommentaren var ret spydig skrevet, og jeg nok selv ville have valgt at formulere det på en pænere måde, så kan jeg egentlig godt forstå hvis læsere nogle gange tænker, hvad der egentlig foregår i “bloggerens liv”, når der er stilstand på bloggen. Lige nu er der f.eks. ret stille herinde, så jeg tænkte, at jeg ville give et lille indblik i, hvad det er jeg laver i denne uge, som meget vel kunne være en typisk arbejdsuge for mit vedkommende.

Læs også: Den ultimative guide: Sådan starter du en blog

Bagom bloggen: En <strong>typisk arbejdsuge</strong> som (næsten) fuldtidsblogger 1

Mandag

I mandags startede jeg dagen med at sidde en times tid foran computeren, for at svare på mails fra om fredagen, samt de få der var kommet ind i løbet af weekenden. Det kan være invitationer til events, forespørgsler på samarbejder og opfølgninger på igangværende kampagner.

Kl. 10 mødtes jeg med Michelle, som var så sød at hjælpe mig med at tage nogle billeder til en kampagne, hvor der er et krav om, at jeg selv skal være med på nogle af billederne. Den slags plejer altid at komme ret naturligt i weekenderne, når jeg har Casper til at agere fotograf. Hele sidste weekend blev dog tilbragt i Sønderjylland hos mine forældre, så det krævede lidt mere planlægning denne gang. Som tak for hjælpen inviterede jeg på en hurtig morgenmad på La Cabra, inden vi begge skulle videre.

Jeg tog forbi Bahne, hvor jeg skulle tage nogle billeder og videoer til et samarbejde. Efterfølgende gik jeg rundt i byen og tog resten af billederne til kampagnen. Der var sol og blå himmel, så det var en perfekt dag at skyde nogle flotte Aarhus billeder.

Efter et par timer var jeg hjemme igen og gik i gang med at redigere de mange billeder.

Tirsdag + Onsdag

Jeg arbejder deltid i Nova Møbler og mine faste arbejdsdage er tirsdag og onsdag, så der er altid minimal tid til blog relaterede ting de dage. Jeg møder dog først kl. 11, så jeg bruger altid formiddagen på mails og at planlægge billeder til de sociale medier. Både mine egne og Novas, som jeg også står for.

Bagom bloggen: En <strong>typisk arbejdsuge</strong> som (næsten) fuldtidsblogger 2

Torsdag

Torsdage mødes jeg som udgangspunkt altid med Michelle fra morgenstunden, da vi har nogle forskellige fælles projekter. Lige nu er det en jule hemmelighed vi arbejder på, som I snart får mere at vide om.

Derudover er torsdag oftest den dag jeg får lavet indlæg til bloggen. Dog er det meget begrænset, hvor mange indlæg der bliver udgivet i forhold til tidligere. Engang havde jeg et mål om at udgive 5 indlæg om ugen, hvilket jeg langt fra prøver at stræbe efter nu. Det var dengang, hvor læserne klikkede ind, selvom der kun var en hurtig collage, et par links og en enkelt sætning. Den tid kan jeg godt mærke at vi for længst er forbi, så jeg prøver virkelig at lave få men gode indlæg, som bliver ved med at have relevans, uanset om I læser dem på dagen de er skrevet, eller lang tid efter. Heldigvis er det også den slags indlæg jeg selv synes er sjovest at lave.

Denne uge arbejder jeg f.eks. på en kæmpe guide, som er en del af førnævnte kampagne. Den har deadline til godkendelse i denne uge, men skal først udgives i næste. Så selvom jeg bruger rigtig meget tid på den nu, er det ikke noget der syner på bloggen (endnu).

I morgen skal jeg også til en butiksåbning, hvilket både er hyggeligt men også vigtigt ift. at pleje mit netværk og lave noget relevant “Aarhus indhold” til min Instagram.

Apropos Instagram, så har jeg et lidt strengere forhold til mængden af indhold der end på bloggen, så der skal også laves stories hver dag og helst også opslag dagligt.

Fredag

Fredag kommer jeg til at have fokus på en anden kampagne, som har deadline i næste uge. Der skal blandt andet filmes en video og tages nogle billeder. Det er indhold, som først skal sendes til godkendelse i næste uge, men som jeg ved at jeg ikke får tid til inden. Indholdet kommer først på mine kanaler om to uger, så igen er det indhold, der ikke er synligt for jer med det samme.

Lørdag + Søndag

Jeg arbejder ca. 2 lørdage om måneden i Nova Møbler, og derudover har jeg også altid fokus på at få lavet indhold til både blog og Instagram i weekenderne. Jeg tager sjældent min computer frem og laver deciderede indlæg, da jeg også gerne vil have følelsen af at holde fri, men det er oftest i weekenderne, at jeg tager mange af mine billeder. F.eks. tager jeg altid billeder, hvis vi spiser et nyt sted, så jeg kan tilføje stedet til min spise- eller brunch guide. Det er også i weekenderne at Casper hjælper mig med at tage billeder, hvis jeg mangler at vise noget frem fra garderoben.

Denne weekend skal vi forbi Tivoli, som også bliver en kombination af en hyggelig weekend beskæftigelse og et samarbejde.

Bagom bloggen: En <strong>typisk arbejdsuge</strong> som (næsten) fuldtidsblogger 3

Jeg håber at det kunne give et lille indblik i, hvad der foregår bagom bloggen. Måske har I haft samme tanke som afsenderen af kommentaren?

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Vores badeværelse: Sorte detaljer med...
Interiør: Soveværelses makeover
Aarhus: 3 Retters på Lecoq...
Opskrift: Vietnamesisk nudelsalat med Onglet...
MODU – Legetøj til aktiv...
Loppefund: Lamper jeg har købt...
Gimm Larsen 180620 – Vores...
Forberedelser til kandidatfest/havefest