Bæredygtig kaffe med Nespresso

Reklame for Nespresso

Som jeg har skrevet om før, har vi en Nespresso maskine hjemme hos os (en Creatista Plus), som vi virkelig er glade for. Det er faktisk mildt sagt, for jeg ved næsten ikke, hvordan jeg skulle komme igennem dagen uden. Udover at den dækker vores behov og virkelig brygger en velsmagende kaffe, så giver den os også en sikkerhed om, at vores kaffe er dyrket med omtanke for miljøet, kaffefarmerne, deres familier og lokalsamfundene. Noget jeg for bare et par år siden ikke gik så meget op i, altså bæredygtighed. Det gør jeg nu og det er også min fornemmelse at det er tendensen generelt. At vi bliver mere nysgerrige på hvor de produkter vi køber kommer fra og hvad de gør ved miljøet.

Nespresso samarbejder med Rainforest Alliance og kaffefarmerne, for at producere den bedste kaffe, samtidig med at de passer på miljøet. Det gør de gennem “Nespresso AAA Sustainable Quality Programmet”.

<strong>Bæredygtig kaffe</strong> med Nespresso 1

Det her med Nespresso og bæredygtighed, kom jeg også lidt ind på den anden dag på mine Insta stories. Nogle mener nemlig at Nespresso kapslerne belaster miljøet, men faktisk er Nespressos kapsler lavet af aluminium, som er et 100 procent genanvendeligt materiale. Så, hvis man husker at aflevere sine brugte kapsler til genanvendelse hos Nespresso, bliver både kaffegrumset og aluminiummet genanvendt. F.eks. kan de genanvendte kapsler blive til en cykel eller dele til en flyvemaskine.

Vi samler selv vores kapsler i poser, som vi aflevere i butikken, når vi alligevel skal handle nye kapsler.

<strong>Bæredygtig kaffe</strong> med Nespresso 2

<strong>Bæredygtig kaffe</strong> med Nespresso 3

Nespresso arbejder gennem deres bæredygtighedsprogram blandt andet på at udligne kønsbalancen i den mandsdominerede kaffeindustri. For at sætte lidt fakta på, viser tidligere statistikker, at 75 procent af arbejdet på kaffefarme udføres af kvinder, men kun 41 procent af indtægterne går til dem. Derfor arbejder Nespresso på at styrke kvinderne, blandt andet ved at ansætte flere kvindelige agronomer (eksperter i dyrkning af afgrøder).

Disse initiativer over 15 år, har medvirket til, at 35 procent af agronomerne i AAA-programmet er kvinder. Tallet er stadig stigende, da kvinderne rekrutterer og uddanner andre kvinder i deres samfund. Det gør også, at velstanden for de enkelte familier er steget.

<strong>Bæredygtig kaffe</strong> med Nespresso 4

Faktisk spiller kvindernes rolle i kaffeproduktionen også en stor rolle for Nespressos produkt. Produktionen er nemlig blevet mere effektiv og kvaliteten af kaffen er blevet endnu bedre.

<strong>Bæredygtig kaffe</strong> med Nespresso 5

<strong>Bæredygtig kaffe</strong> med Nespresso 6

Nespresso betaler kaffefarmere i AAA-programmet i gennemsnit 30-40 procent mere end markedsprisen for deres kaffe, hvilket giver kaffefarmerne bedre sociale forhold, bedre miljømæssige forhold og bedre økonomiske forhold, sammenliget med kaffefarme, der ikke er tilknyttet AAA-programmet.

Lige nu kommer over 80 procent af Nespresso-kaffen fra AAA-programmet, og målet for 2020 er 100%.

<strong>Bæredygtig kaffe</strong> med Nespresso 7

Jeg kan godt lide tanken om at en bæredygtig kaffeproduktion også kan være konkurrencedygtig. At man ikke behøver at betale laveste løn til de ansatte bare fordi man kan, men kan se en gevinst ved at hæve levestandarden ved en højere løn.

Del med nogen du holder af
Kommentarer

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
REJSE GUIDE – LONDON
REJSE GUIDE – MALLORCA
Indkøring i institution – Dagplejestart
Huskøb: Testamente og andre vigtige...
Stue: Sådan får du tv’et...
DIY: Kontor detaljer med læderpapir
HUSKØB: Toilet og bad –...
Soveværelses Makeover hos min veninde