Annonce

At sætte pris på sit lokalmiljø og sine lokale helte

Reklame for Go’On

I forbindelse med vores husjagt har Casper og jeg snakket rigtig meget om livet i byen vs. livet ude i lokalområderne. Jeg kommer selv fra en meget lille by i det Sønderjyske, med kun 16 huse, hvor alle selvfølgelig kender alle og alle kommer hinanden ved. En ret stor kontrast til at bo midt i Aarhus, hvor man knap nok ved hvem der bor i ens opgang. Alene dét har været ret underligt for mig.

Jeg kan huske en af de første gange Casper var med nede hos mine forældre. Vi sad i køkkenet og fik kaffe og ind af døren kom en person han aldrig havde set før. Hun satte sig ned ved kaffebordet og deltog i samtalen. Bagefter spurgte Casper hvem det var vi havde inviteret. Vi havde ikke inviteret nogen, det var naboen der var kommet forbi og havde set at der var kaffe på kanden. Sådan er mentaliteten nemlig på landet. Man skal ikke inviteres, ringe i forvejen eller ringe på døren, man smutter bare forbi, ser om der er nogen hjemme og kigger ind. Den der uformelle tilgang til at få besøg savner jeg ret meget.

At sætte pris på sit <strong>lokalmiljø</strong> og sine lokale helte 1

At sætte pris på sit <strong>lokalmiljø</strong> og sine lokale helte 2

Jeg har tidligere skrevet rigtig meget om vores ture og ferier i Sønderjylland. Især dem fra mine forældres kolonihave i Tønder. Både Casper og jeg elsker at komme der om sommeren. Der er ikke noget man skal nå, man kan se ud lige som man har lyst til og netforbindelsen er sparsom, så man lever bare sit liv uden at skulle tænke på omverdenen.

Jeg har været meget splittet ift. om jeg kunne se mig selv bo sådan et sted, fordi jeg elsker rigtig mange ting ved at bo i byen, men jeg tror faktisk at vi har fundet et ret godt kompromis, som jeg snart fortæller meget mere om. Et hyggeligt lokalmiljø, med naboer der rent faktisk kender hinanden, sti systemer og legepladser hvor børnene kan mødes og lege uden at alt behøver planlægges, og med plads til bare at være os, uden naboer ovenpå og nedenunder.

Go’On har lavet denne video, der ret fint beskriver hvad lokalområdet eller udkants Danmark kan, ift. livet i byen. Samtidig har de lavet en afstemning, hvor man kan nominere og stemme på “Årets Ildsjæl” fra lokalområderne.

Jeg har nomineret min kære mor, som gør så meget for deres lokalområde. Hun er med i bestyrelsen, hun er vågekone for døende der ikke selv har noget familie, hun har startet en gå gruppe der dagligt samler skrald i vejkanten, hun er den jeg kender der har samlet ind til velgørende formål flest gange, og alt imens er hun bare verdens bedste mor og bedstemor for mig, mine brødre og deres børn.

At sætte pris på sit <strong>lokalmiljø</strong> og sine lokale helte 3

At sætte pris på sit <strong>lokalmiljø</strong> og sine lokale helte 4

I kan også være med til at støtte de lokale, ved enten at nominere eller stemme på Årets Ildsjæl i afstemningen. Som de også siger i videoen, så er det ofte netop dem der ikke sætter sig selv i centrum eller ved hvor gode de er for andre, så det er ret vigtigt at vi andre husker at hylde dem.

At sætte pris på sit <strong>lokalmiljø</strong> og sine lokale helte 5

At sætte pris på sit <strong>lokalmiljø</strong> og sine lokale helte 6

At sætte pris på sit <strong>lokalmiljø</strong> og sine lokale helte 7

Ved at stemme på Årets Ildsjæl deltager I automatisk i lodtrækningen om et års forbrug af brændstof fra Go’On.

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Legetøj og aktiviteter – Baby...
Weekend ophold nær Aarhus: Langhoff...
Et sjældent outfit, en snak...
Spisebordsstole: Børge Mogensen J39 Folkestolen
Loppefund: Lamper jeg har købt...
DIY guide: Træ terrasse
Familie fotografering i Aarhus: Efterårsbilleder...
En status på huset, overtagelse...